OPINIONS

Παπανικολάου: άλλος ένας παίκτης σημαία για τον Ολυμπιακό

Παπανικολάου: άλλος ένας παίκτης σημαία για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός διαθέτει πλέον τέσσερις παίκτες που ορθώς τους θεωρεί δικούς του. Και ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε στην ίδια κατηγορία με τον Πρίντεζη, τον Σπανούλη και τον Μάντζαρη. Δηλαδή τις μπασκετικές σημαίες της εποχής των Αγγελόπουλων. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Από τη στιγμή που ο Κώστας Παπανικολάου πήγε στα γραφεία της Arcadia στην πλατεία Κλαυθμώνος, ήταν δεδομένο πως δεν θα βγει έξω χωρίς συμφωνία . Ποτέ ένα ραντεβού που έχει προαναγγελθεί να γίνει παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων και ενός παίκτη δεν έκλεισε δίχως ανανέωση της συνεργασίας.

Θυμάστε ποτέ να περίμεναν έξω από τα γραφεία της εταιρείας των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός δημοσιογράφοι και να έγιναν δηλώσεις για διαζύγιο; Οχι, βέβαια. Οσες φορές πήγαν στην Arcadia ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου, αποχώρησαν με νέο συμβόλαιο στα ερυθρόλευκα. Οσοι ήταν να φύγουν, απλά έβαλαν τον ατζέντη τους να συναντηθεί ή έκαναν ραντεβού σχεδόν στα κρυφά. Δίχως κάμερες και φωτογράφους να περιμένουν.

Κάπως έτσι ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει αρχίσει να δημιουργεί παίκτες σημαίες. Ο Γιώργος Πρίντεζης φορά τα ερυθρόλευκα από το 2000 έχοντας μόνο δύο μικρές παύει στη συνεργασία του με την ομάδα. Τη μία όταν πήγε στην Ολύμπια Λάρισας ως δανεικός, την άλλη όταν έφυγε για ενάμιση χρόνο στη Μάλαγα.

Ο Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε το καλοκαίρι του 2010 και παραμένει στο μεγάλο λιμάνι. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποκτήθηκε το 2011 και παραμένει στον Ολυμπιακό. Και ο Κώστας Παπανικολάου συμπληρώνει το καρέ των παικτών που μπορούν να χαρακτηριστούν ως σημαία. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009, έφυγε για την Μπαρτσελόνα και το ΝΒΑ και επέστρεψε για τα καλά. Θα είναι μέλος του Ολυμπιακού τουλάχιστον μέχρι τα 31 του. Θυμίζουμε ότι πρωτοφόρεσε τη φανέλα των ερυθρολεύκων στα 19.

Ο Παπ έμεινε στον Ολυμπιακό όχι γιατί δεν είχε πού να πάει, αλλά γιατί δεν ήθελε να πάει κάπου αλλού. Προτάσεις είχε κι άλλες, όμως τον ένοιαζε να μείνει στον Πειραιά. Γι αυτό και το πήρε πάνω του, ζήτησε να συναντηθεί με τους Αγγελόπουλους και κάπως έτσι τελείωσαν όλα. Οι απρόσωπες διαπραγματεύσεις με τους ατζέντηδες έχουν πέσει πολλές φορές στο κενό, αλλά κάθε φορά που ένας παίκτης συναντιέται ο ίδιος με τους προέδρους του Ολυμπιακού, είναι θέμα χρόνου να βγουν έξω, να δώσουν τα χέρια και να εξηγήσουν για ποιο λόγο θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί.

Παπανικολάου: άλλος ένας παίκτης σημαία για τον Ολυμπιακό

Δεν ήταν άλλωστε οικονομικό μόνο το θέμα. Είναι κυρίως η εκατέρωθεν επιθυμία για συνεργασία. Προφανώς ο Κώστας Παπανικολάου ήθελε κάτι περισσότερο γι αυτή την τριετία. Δηλαδή 3 εκ ευρώ συνολικά. Προφανώς ο Ολυμπιακός ήθελε να δώσει κάτι λιγότερο. Περίπου 2,4 εκ για το ίδιο διάστημα. Ε, κάπου στη μέση τα βρήκαν και έμειναν όλη απόλυτα ευχαριστημένοι.

Ο ελληνικός κορμός, λοιπόν, παραμένει ισχυρός στον Ολυμπιακό, που πριν από την εποχή των Αγγελόπουλων δεν μπορούσε να καυχηθεί για πολλούς παίκτες που ήταν απόλυτα συνδεδεμένοι με το τμήμα μπάσκετ. Και αναφερόμαστε από την περίοδο την αναγέννησης του Ολυμπιακού, από το 1991 και μετά. Ηταν ο Αργύρης Καμπούρης και ο Μίλαν Τόμιτς. Αθλητές με μακροχρόνια παρουσία στους ερυθρόλευκους, που ταυτίστηκαν με τον σύλλογο και τον κόσμο.

Πλέον, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν ήθελε να αποχωριστεί δεύτερη φορά τα φιλαράκια του και συμπληρώνει την 4αδα των παικτών - μαζί με Πρίντεζη, Σπανούλη και Μάντζαρη - που είναι ταυτισμένοι με την ομάδα και τον κόσμο. Αλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Και όλοι μαζί αποτελούν τον σταθερό κορμό του Ολυμπιακού, που δεν είναι απαραίτητο να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, αλλά πάντα θα έχει τον πιο σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια και στην ατμόσφαιρα της ομάδας. Θα την κάνει αγαπητή στον κόσμο, που θα έχει αθλητές είδωλα, που θα ταυτίζεται μαζί τους. Σε μια εποχή, μάλιστα, που οι μπασκετμπολίστες αλλάζουν ομάδες σαν τα μπλουζάκια και τα τριετή εγγυημένα συμβόλαια δεν είναι συνηθισμένα.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ 24 ΕΤΩΝ...

Στην ίδια κατηγορία μπορεί να μπει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου αν αποφασίσει να μείνει στον Ολυμπιακό. Δεν είναι ίδια περίπτωση με τους άλλους τέσσερις, είναι και σε μια ηλικία που τα κίνητρα και οι επιθυμίες έχουν διαφορά. Είναι σε μια ηλικία που όλοι οι προαναφερόμενοι μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν για αλλαγή στην καριέρα τους και τελικά ο Σπανούλης πήγε στο ΝΒΑ (από τον Παναθηναϊκό), ο Πρίντεζης στη Μάλαγα και ο Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα. Να θυμηθούμε και τον Σλούκα, που σχεδόν στην ίδια ηλικία έφυγε για την Φενέρ.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τι θα γίνει στην περίπτωση του Ιωάννη κανείς δεν μπορεί να ξέρει, υπάρχει και η λεπτή οικονομική ισορροπία, αλλά και οι σειρήνες άλλων ομάδων, που ηχούν πολύ πιο γλυκά στα 24 χρόνια ενός παίκτη. Από τη μία υπάρχουν τα φιλαράκια του και η ομάδα στην οποία αγωνίζεται από τη σεζόν 2013-14, από την άλλη οι προσωπικές φιλοδοξίες και ενδεχομένως τα χρήματα.

Προς το παρόν ο Παπαπέτρου δεν έχει ζητήσει ραντεβού με τους Αγγελόπουλους. Ο ατζέντης του έχει ζητήσει συγκεκριμένα λεφτά και περιμένει απάντηση. Αν τελικά βρεθεί με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ ο ίδιος, θα μείνει για πολλά ακόμα χρόνια στον Ολυμπιακό. Αλλιώς, μπορεί να βρεθεί σε άλλη γη, σε άλλα μέρη. Οποια επιλογή και να κάνει θα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της και η ζωη θα συνεχιστεί και για τους δύο...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ