OPINIONS

Παγκόσμιο Κύπελλο; Την Κυριακή μόνο μπάσκετ

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Παγκόσμιο Κύπελλο άρχισε, όμως την Κυριακή το απόγευμα το μπάσκετ θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα... Ε, δεν είναι και λίγο σε τέτοιες μέρες ποδοσφαίρου. Ο τελικός των τελικών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό κόβει την ανάσα. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο απέδειξε πως δεν τα έχει παρατήσει, αλλά έκανε και μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στις 14 Ιουνίου . Δηλαδή στο τέλος της σεζόν κι ενώ έμοιαζε πεσμένος στο καναβάτσο, έτοιμος να δεχθεί το τελειωτικό κτύπημα από τον Παναθηναϊκό μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, έκαναν το 2-2 και οι λογαριασμοί θα λυθούν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Θα έχουμε πέμπτο ματς, θα έχουμε τον τελικό των τελικών. Το απόλυτο παιχνίδι, που δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα παίξουν έναν τίτλο σε 40 αγωνιστικά λεπτά. Ισως ο καλύτερος τρόπος να κλείσει η μπασκετική σεζόν, μόνο που το βράδυ της Κυριακής μόνο ένας θα είναι χαρούμενος. Ο νικητής τα παίρνει όλα, αφού θα κλείσει τη χρονιά με τίτλο και θα είναι επιτυχημένος, Ο χαμένος θα γράψει 0 στα 3 για την αγωνιστική περίοδο 2017-18 και η λέξη αποτυχία θα τον συνοδεύει για όλο το καλοκαίρι. Και όχι μόνο.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ακόμα και οι ίδιοι του οι οπαδοί έδειξαν να τα έχουν παρατήσει, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας υπήρχαν με το ζόρι 8 με 8.500 οπαδοί του . Ειδικά στην τζάμπολ, όταν ήταν με το χέρι 6.000 άτομα στις εξέδρες, το σκηνικό μόνο τελικό της Stoiximan.gr Basket League δεν θύμιζε. Παρ' όλα αυτα, το ΣΕΦ ήταν έδρα και "έσπρωξε" τους ερυθρόλευκους προς τη νίκη. Η ατμόσφαιρα στα 40 αγωνιστικά λεπτά ήταν μπασκετική, όλα τα άσχημα που συνέβησαν πριν από το ματς έξω από το γήπεδο καμία σχέση δεν είχαν με το παιχνίδι και το άθλημα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μεταμορφώθηκε και έδειξε ότι έχει ακόμα κίνητρο . Ηταν εύστοχος, έβαλε τρίποντα, έτρεξε, είχε άλλη ψυχολογία. Το κυριότερο; Δεν ήταν παθητικός, αλλά προσπάθησε με γρήγορο μπάσκετ να κυριαρχήσει του Παναθηναϊκού. Ο ΜακΛιν και ο Ρόμπερτς θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό, ο χρόνος μοιράστηκε σωστά αυτή τη φορά από τον Σφαιρόπουλο που επέστρεψε στο κοουτσάρισμα του πρώτου τελικού και άφησε κατά μέρος τον κακό τρόπο διαχείρισης που έκανε στο δεύτερο και στο τρίτο ματς.

Παγκόσμιο Κύπελλο; Την Κυριακή μόνο μπάσκετ

Εννοείται πως φαβορί παραμένει ο Παναθηναϊκός. Πήρε το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική περίοδο κι αυτό τον συνοδεύει ως το τέλος. Το πρωτάθλημα θα κριθεί μέσα στο δικό του σπίτι, ακριβώς δηλαδή όπως θα ήθελε. Πήγε στο ΣΕΦ για να τελειώσει τη σειρά, όμως δεν τα κατάφερε και πλέον η πίεση γι αυτόν μεγαλώνει. Διότι την περασμένη Κυριακή έμοιαζε να έχει απέναντί του έναν αντίπαλο τελειωμένο, που δεν πίστευε στον τίτλο, ενώ τώρα τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Βέβαια το ΟΑΚΑ είναι έδρα, ειδικά όταν γεμίζει και στον πέμπτο τελικό οι εξέδρες θα είναι κατάμεστες. Γι αυτό και οι πράσινοι έχουν τον πρώτο λόγο. Φυσικά και έχουμε δει πολλά break σε τελικούς της Stoiximan.gr Basket League τα τελευταία χρόνια, γι αυτό και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Αλλά το ότι ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα ουδείς το αμφισβητεί, από την αρχή των τελικών ήταν το φαβορί και ποτέ δεν έχασε αυτό τον χαρακτηρισμό. Ακόμα και μετά το 0-1 στο πρώτο παιχνίδι, ουδείς έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε σε 5ο ματς. Κανείς δεν σκούπισε κανέναν, οι εναλλαγές συναισθημάτων είναι συνεχείς, έχουμε ήδη δύο νίκες φιλοξενουνένων. Οι τελικοί της Stoiximan.gr Basket League δεν έχουν γεμάτα γήπεδα, ούτε το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Ομως τέτοιο πέμπτο ματς σαν αυτό που θα γίνει την Κυριακή θα θέλει να το δει όλη η μπασκετική Ευρώπη. Εχουμε το καλύτερο ζευγάρι τελικών στον κόσμο (εξαιρείται το ΝΒΑ), όλα θα κριθούν σε 40 λεπτά, όλοι θα καθίσουν να το παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα.

Σε μια περίοδο που το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου κυριαρχεί, η Κυριακή θα είναι μέρα μπάσκετ... Ε, δεν είναι και λίγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ