OPINIONS

Ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε τον Λοτζέσκι

Ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε τον Λοτζέσκι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πώς τα δύο τρίποντα με τον Κολοσσό και οι 18 πόντοι με τον Κόροιβο, αλλάζουν την ψυχολογία ενός παίκτη που έχει μεγάλη ανάγκη ο Σφαιρόπουλος. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αυτή ακριβώς που περιμέναμε στην Αμαλιάδα. Νίκησε στο ρελαντί τον Κόροιβο στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League και έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε εν όψει της αναμέτρησης με την Ρεάλ στην εκκίνηση της EuroLeague. Βρήκε ρυθμό, αλλά δεν κουράστηκε κιόλας.

Πάμε παρακάτω, όμως. Διότι μέσα από ένα ματς ρουτίνας ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά περισσότερα απ' ό,τι μπορούσε να φανταστεί. Ο Ματ Λοτζέσκι πέτυχε 18 πόντους σε 23 λέπτά συμμετοχής, με 3/4 δίποντα και 4/7 τρίποντα. Με τον Κόροιβο θα πείτε. Ναι, με τον Κόροιβο θα απαντήσουμε. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον "καυτό" Λότζο και η εμφάνισή του στην Αμαλιάδα ήρθε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Λίγο πριν αρχίσουν τα πραγματικά δύσκολα. Δηλαδή τα ματς με την Ρεάλ στην Μαδρίτη την Τετάρτη και με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα στο ΣΕΦ.

Ο Λοτζέσκι έψαχνε καιρό τώρα το ρυθμό και κυρίως το ρόλο του στον νέο Ολυμπιακό. Τον ψάχνει ακόμα, αλλά τα δύο τελευταία παιχνίδια τον έχουν βοηθήσει περισσότερο απ' ό,τι φαίνεται. Στο ματς με τον Κολοσσό την Τετάρτη για το Κύπελλο ήταν άστοχος, μέχρι να βάλει τα δύο τελευταία τρίποντα και να αλλάξει η ψυχολογία του.

Τα χρειαζόταν αυτά τα σουτ έλεγε το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού και αποδείχθηκε πως κάτι ήξεραν. Στην Αμαλιάδα είχε και διάθεση και ευστοχία. Εβαλε 18 πόντους, ήταν πρώτος σκόρερ και παρότι αυτό έχει ελάχιστη σημασία ως προς το συγκεκριμένο ματς, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα δύσκολα που ακολουθούν.

Κι αυτό διότι με την παρουσία του Σπανούλη και του Γκριν ο Ολυμπιακός έχει βρει τους παίκτες που απασχολούν τις αντίπαλες άμυνες στις περιφέρεια και υπάρχει όλο το πεδίο δράσης για τον Λοτζέσκι να πυροβολήσει. Ο,τι έκανε με τον Κόροιβο δεν σημαίνει ότι θα το κάνει απαραίτητα και με τη Ρεάλ ή τον Παναθηναϊκό, αλλά όταν ένας σουτέρ βρει ρυθμό και καλή ψυχολογία, τα πράγματα πάντα γίνονται πιο εύκολα γι αυτόν.

ΥΓ.: Εγραψε ιστορία η Δόξα Λευκάδας και δικαιούται να το γιορτάσει. Πέτυχε μια μεγάλη νίκη και της αξίζουν χίλια μπράβο. Ελανε λάθος με την τιμή των εισιτηρίων και δεν πρέπει να το επαναλάβει με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Ομως λάθη κάνουν όλοι και κυρίως οι πρωτάρηδες.

ΥΓ1: Δυστυχώς το Σάββατο δεν είχε μόνο καλές ειδήσεις. Είχε μια πολύ κακή για τον Αρη, διότι ο σοβαρός τραυματισμός του Σανικίτζε τού αλλάζει όλο το σχεδιασμό. Οσο για τον Παναθηναϊκό; Ο Τζέιμς είναι κομβικός παίκτης και χωρίς αυτόν, οι πράσινοι θα αναγκαστούν να παίξουν διαφορετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ