OPINIONS

Ο Ολυμπιακός έστειλε τον Λοτζέσκι στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έστειλε τον Λοτζέσκι στον Παναθηναϊκό

Ο Ματ Λοτζέσκι έριξε πολύ τις απαιτήσεις του για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Το έκανε όμως γιατί θέλει κάτι να "πει" στην παλιά του ομάδα. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Να αρχίσουμε από τα βασικά: θέμα "προδοσίας" του Λοτζέσκι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν τον δρόμο της εξόδου στον Αμερικανό με βέλγικο διαβατήριο, δεν αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης για να μετακομίσει στον "αιώνιο" αντίπαλο. Κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά, βρήκε πολλές πόρτες κλειστές, έκλεισε κάποιες άλλες μόνος του και εν τέλει έκανε μια επιλογή που δεν είχε άμεση σχέση με το οικονομικό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λοτζέσκι λειτούργησε ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του με βάση το συναίσθημα και όχι την ψυχρή λογική των χρημάτων. Στον Παναθηναϊκό δεν πήγε για τα λεφτά, είχε προτάσεις με καλύτερα χρήματα, πήρε πολύ λιγότερα όχι μόνο σε σχέση με όσα έπαιρνε από τον Ολυμπιακό, αλλά και με όσα ζητούσε από κάθε ενδιαφερόμενο. Θα λάβει ένα ποσό κοντά στα 500.000 δολάρια. Από την Μπαρτσελόνα ήθελε 1 εκ δολάρια. Για να αντιληφθείτε τη διαφορά.

Γιατί πήγε, λοιπόν; Στο μυαλό του δεν είμαστε, όμως όσοι είχαν συζητήσει μαζί του τον τελευταίο καιρό καταλάβαιναν πως αισθανόταν "προδομένος" ο ίδιος από τον Ολυμπιακό. Οχι μόνο γιατί δεν τον κράτησε. Είχε και κάποιους δικούς του προσωπικούς λόγους. Τις κλειστές πόρτες που λέγαμε λίγο πριν...

Ο Λοτζέσκι πήγε στον Παναθηναϊκό και γιατί του αρέσει η Ελλάδα και γιατί θέλει να αποδείξει πως δεν τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μια ευκαιρία χαμηλού ρίσκου - τον πήρε στην χαμηλότερη δυνατή τιμή - με προοπτική να πάρει σπουδαία βοήθεια. Διότι ο 32χρονος φόργουορντ είναι εξαιρετικός σουτέρ. Κυρίως όμως τον πήρε ως συμπλήρωμα στο ρόστερ, προς το παρόν ως 7ο ξένο και θα τον περιμένει να βρει τον εαυτό του για όσο χρόνο χρειαστεί. Αυτό του είπαν εξ αρχής. "Θα σε έχουμε μόνο για την EuroLeague, πάρε όσο χρόνο θέλεις μέχρι να βρεις τον εαυτό σου", του είπαν και δεν του έβαλαν πίεση. Ας μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και έχει να παίξει σχεδόν πέντε μήνες.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι λειτούργησαν με βάση το συμφέρον τους και τη δική τους λογική. Ο Ολυμπιακός έπαψε να στηρίζεται σε έναν παίκτη που αποδείχθηκε επιρρεπής σε τραυματισμούς και αργός στην αποθεραπεία. Και πήρε στη θέση του τον Χόλις Τόμπσον, έναν 26χρονο φρέσκο μπασκετμπολίστα, με προοπτική να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Ο Λοτζέσκι πήγε στον αιώνιο αντίπαλο για να αποδείξει στην προηγούμενη ομάδα του πως έκανε λάθος και ο Παναθηναϊκός πήρε έναν παίκτη που αρχικά θα είναι ο 7ος ξένος και δεν θα αποτελεί μέρος του βασικού κορμού, αλλά στην πορεία μπορεί να κάνει και τη διαφορά. Μπορεί και όχι, αλλά είναι το κερασάκι και όχι η τούρτα. Κι αν προκύψει πρόβλημα στον προηγούμενο τραυματισμό στον αχίλλειο, απλά δεν θα πληρώσει τίποτα. Αυτό από την Μπάρτσα δεν το δεχόταν ο "Λότζο". Στους πράσινους δεν είχε όχι. Δείγμα της επιθυμίας του να παίξει στον Παναθηναϊκό, αλλά και της πίστης στον εαυτό του.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος των μεταγραφικών κινήσεων και για τους δύο αιώνιους. Ο Ολυμπιακός σαφώς και ενισχύθηκε, έκανε θεωρητικά τις καλύτερες κινήσεις εδώ και 5 χρόνια και βλέπει Βελιγράδι. Οι ερυθρόλευκοι είναι πλήρεις, έχουν λύσεις σε όλες τις θέσεις και πλέον όλα είναι θέμα διαχείρισης.

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Είναι σαφώς πιο δυνατός σε σχέση με πέρυσι και με την προσθήκη Λοτζέσκι ικανοποίησε και τον κόσμο, σε μια κίνηση πάνω απ' όλα επικοινωνιακή. Τα υπόλοιπα; Θα τα δούμε στο παρκέ.

ΥΓ.: Για την Εθνική θα τα πούμε μετά και το ματς με τη Σερβία. Προς το παρόν κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο με το Μαυροβούνιο. Εκεί που υπήρξαν διαστήματα που η ομάδα έδειξε πως έχει τεράστιες δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ