OPINIONS

Ο Μούσλι έστειλε μήνυμα στον Ολυμπιακό

Ο Μούσλι έστειλε μήνυμα στον Ολυμπιακό

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Χουάν Πλάθα ξέχασε στον πάγκο τον Ντέγιαν Μούσλι. Ομως ο Σέρβος στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να κάνει ζημιά και έδειξε στον Σφαιρόπουλο ότι κάτι λείπει μέσα στη ρακέτα.

Η δουλειά έγινε για τον Ολυμπιακό, το κοντέρ γράφει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, όμως για να πούμε όλη την αλήθεια, το αυτονόητο έχει γίνει. Δύο ματς με ομάδες μεσαίου βεληνεκούς έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι εντός έδρας και τα κέρδισαν. Δεν έχουν κάνει κάποια υπέρβαση, ούτε δικαιούνται να πανηγυρίζουν.

Βέβαια από την άλλη η περυσινή σεζόν δίδαξε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι ήττες από την Γαλατά ή την Μακάμπι ήρθαν δίχως κανείς να τις περιμένει, ήταν και εκείνες στην κατηγορία των... αυτονόητων (νικών) και παραλίγο να κοστίσουν. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ολυμπιακός δεν έκανε το λάθος, δεν χαλάρωσε περισσότερο απ' όσα έπρεπε και πήρε τη νίκη. Και ίσως αυτό να το χρωστάει στα πολλά προβλήματα που κουβαλάει από την αρχή της σεζόν. Αν ήταν πλήρεις οι ερυθρόλευκοι ίσως και να είχαν παρασυρθεί, ίσως να είχαν πιστέψει πως όλα τελείωσαν νωρίς και να την... πατούσαν όπως - κακή ώρα - πέρυσι.

Τώρα, με τόσους πολλούς τραυματισμούς να τον ταλαιπωρούν, ο Ολυμπιακός ήταν σε εγρήγορση και δεν υποτίμησε τη Μάλαγα σε κανένα σημείο. Είχε μεν σταθερό προβάδισμα, αλλά περίμενε πως κάποια στιγμή θα βρεθεί υπό πίεση. Κι εκεί "καθάρισαν" οι παλιοί και μαθημένοι σε τέτοιες καταστάσεις, ο Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιώργος Πρίντεζης, που αν και δεν βρέθηκαν στο καλύτερό τους βράδυ, έβαλαν την μπάλα στο καλάθι όταν ακριβώς χρειάστηκε.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά με ακριβώς αυτόν τον τρόπο που έπρεπε, πήρε σημαντική βοήθεια από τον εξαιρετικός σουτέρ Χόλις Τόμπσον και φυσικά όλοι αντιλήφθηκαν πόσο πολύτιμοι είναι στην περιφέρεια ο Μπράιαν Ρόμπερτς και Γιάνις Στρέλνκις. Συν τους καλούς Ιωάννη Παπαπέτρου και Νίκολα Μιλουτίνοβ, συμπλήρωσαν την επτάδα πάνω στην οποία κτίστηκε η δεύτερη νίκη της σεζόν στην EuroLeague.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΡΑΚΕΤΑ

Κάπου εδώ σταματούν τα καλά λόγια και πάμε στο πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός είναι σωστά δομημένος φέτος, φτιάχτηκε να είναι πλήρης, όμως προέκυψε ένα απρόοπτο που είναι παράλογο να κλείνει κάποιος τα μάτια του. Η απουσία του Κιμ Τιλί μπορεί να έχει καλυφθεί ως τώρα και οι δύο νίκες να έχουν μπει στο σακούλι, αλλά την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρο πως κάτι λείπει. Απουσιάζει ακόμα ένα κορμί μέσα στη ρακέτα, ο Μιλουτίνοβ και ο Μακ Λιν δεν φτάνουν.

Ο Γάλλος προοριζόταν και για ρόλους στο "5", για τους επόμενους 4-5 μήνες θα είναι νοκ άουτ και οι ερυθρόλευκοι μοιάζει δύσκολο να αντέξουν τον μαραθώνιο με μία λύση λιγότερη. Προφανώς και την επόμενη εβδομάδα, που ο Ολυμπιακός θα παίξει δύο ματς και συνάμα θα βρεθεί μπροστά σε πιο δύσκολες καταστάσεις, το όποιο πρόβλημα θα διαπιστωθεί ευκολότερα.

Με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και με την Χίμκι στο ΣΕΦ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κληθεί να κάνει μαγικά κι αυτά δεν πιάνουν... πάντα. Ισως και ο ίδιος να το σκέφτεται για την προσθήκη, ίσως να φοβάται τις ισορροπίες, αλλά η περυσινή EuroLeague έχει διδάξει πως προχωρούν μόνο όσοι έχουν γεμάτο ρόστερ.

Την ίδια στιγμή, ο Ντέγιαν Μούσλι έκανε πάρτι μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε και ουδείς μπόρεσε να τον κοιτάξει στα μάτια. Κι αν ο Χουάν Πλάθα τον άφηνε περισσότερη ώρα στο παρκέ, ίσως και η Μάλαγα να επέστρεφε ακόμα πιο γρήγορα στη διεκδίκηση του ματς και να έβαζε σε μεγαλύτερους μπελάδες τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός προφανώς και χρειάζεται ένα ακόμα κορμί στη ρακέτα και ίσως τα δύο ματς με αντίπαλους ισπανικές ομάδες να βοήθησαν να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Εντάξει, λόγος για βιασύνη δεν υπάρχει, ακολουθούν τα διπλά ματς στην EuroLeague, αλλά μετά το παιχνίδι με την Χίμκι στο Φάληρο, πρέπει να παρθούν - σωστές - αποφάσεις. Οχι απαραίτητα ακριβές, αλλά ικανές να στηρίξουν ένα πολύ σωστά φτιαγμένο οικοδόμημα από τους Αγγελόπουλους και τον Σφαιρόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ