OPINIONS

Ο Μιλουτίνοφ έχει αλλάξει επίπεδο...

Ο Μιλουτίνοφ έχει αλλάξει επίπεδο...

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει γίνει σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό. Και έχει όλα τα... φόντα να διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου σέντερ της φετινής EuroLeague.

Ενα φιλικό από μόνο του δεν αποτελεί το πιο αξιόπιστο δείγμα γραφής. Είναι όμως φανερό από το πρώτο κιόλας γερό τεστ του Ολυμπιακού, ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ερυθρόλευκους στην επίθεση. Δεν είναι απλά ακόμα μια επιλογή, θα είναι ένας από τους βασικούς άξονες για να διασπάσει ο Σφαιρόπουλος τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Ολυμπιακός αλλάζει κάθε χρόνο, προσπαθεί να βάλει κι άλλα πράγματα στην επίθεσή του. Από πέρυσι κιόλας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε εξηγήσει ότι πιστεύει στον Μιλουτίνοφ και στην ικανότητά του να σκοράρει μέσα από τη ρακέτα, όμως τη σεζόν που έρχεται ο 23χρονος σέντερ μπορεί να κυριαρχήσει στην EuroLeague.

Οι λόγοι πλέον είναι εμφανείς. Εχει βελτιώσει την ταχύτητά του και τείνει να γίνει ολοκληρωμένος σέντερ. Μπορεί να τρέξει για να κάνει το πικ στην περιφέρεια και αμέσως να κόψει προς τη ρακέτα, στο αγαπημένο πικ εντ ρολ του Σπανούλη ή των άλλων περιφερειακών. Την ίδια στιγμή μπορεί να τιμωρήσει και οποιαδήποτε αλλαγή στην άμυνα. Κλειδώνει οποινδήποτε αμυντικό, έχει και την επαφή με το καλάθι για να σκοράρει με πολλούς τρόπους.

Από κάθε άποψη είναι ένας ολοκληρωμένος σέντερ, είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό στην επίθεση, δίχως να υστερεί στην άμυνα, με δεδομένο αυτό που γράψαμε πριν. Είναι και γρήγορος και εκρηκτικός, ενώ έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει ακόμα και κοντό μακριά από το καλάθι,

Ο Μιλουτίνοφ θα κάνει ουσιαστικά τη διαφορά στον Ολυμπιακό, στην τρίτη του σεζόν στην ομάδα και μαζί του να γίνει ακόμα καλύτερο το επιθετικό παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Δεν θα είναι αποκλειστικά πικ εντ ρολ με τον Σπανούλη ή παιχνίδι στο ποστ με τον Πρίντεζη, άλλωστε ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά και αποκτήσει ποικιλία στο παιχνίδι του.

Η παρουσία του Ρόμπερτς, του Στρέλνικς και του Τόμπσον προσθέτουν ταλέντο στην επίθεση, έστω κι αν οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Τα 4 στα 23 τρίποντα δεν είναι ενθαρρυντικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό, που με τόσο κακά ποσοστά από τα 6.75 μ. θα δυσκολευτούν απέναντι σε πιο ισχυρούς αντιπάλους. Αλλωστε ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που τώρα φτιάχνεται, δεν έχει καθόλου ομοιογένεια και η όποια βελτίωσή του θα παρουσιαστεί εν μέσω της σεζόν, όταν μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Το πρώτο τεστ στο Ηράκλειο δεν θεωρείται ασφαλές κι αν ήταν απέναντι σε ομάδα EuroLeague, αλλά ήδη κάποια στοιχεία είναι εμφανή. Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης, σε τέτοιο βαθμό που σίγουρα στην αρχή της σεζόν κάποιοι δεν θα είναι ικανοποιημένοι με το ρόλο και το χρόνο συμμετοχής του. Αυτό, βέβαια, που στο ξεκίνημα θα προκαλεί πονοκεφάλους στον Σφαιρόπουλο, θα είναι και το όπλο στη πορεία της χρονιάς. Οι λύσεις είναι πολλές και ποιοτικές, το παιχνίδι θα γίνεται κάθε μέρα και πιο γρήγορα και είναι σαφές ότι οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν ό,τι χρειάζεται για να φτάσουν ως το τέλος της φετινής διαδρομής. Είναι πιο ποιοτικοί από πέρυσι και πρόπερσι και ο χρόνος θα κυλά υπέρ τους. Στο χέρι τους, λοιπόν, είναι να βελτιωθούν και πετύχουν το στόχο τους, γνωρίζοντας πως μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε απουσία που θα προκύψει μέσα στη σεζόν. Με εξαίρεση μόνο τον Μιλουτίνοφ, που πλέον εκτός από σημείο αναφοράς, μπορεί να αποδειχθεί και αναντικατάστατος.

ΥΓ.: Ο Νικ Καλάθης είναι απολαυστικός, συνεχίζει με τη φόρα της Εθνικής. Και ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα καλύτερος σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Συνεπώς τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά για τους δύο αιώνιους στα πρώτα φιλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ