OPINIONS

Ο Αντετοκούνμπο... Ναι, αλλά ο Θανάσης

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν είναι ο σταρ της ομάδας, για πολλούς ενδεχομένως να μην άξιζε να κληθεί. Όμως, είναι αυτός που δίνει κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα. Την λάμψη στα μάτια, την ευτυχία της συμμετοχής. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ: Σπύρος Καβαλιεράτος

Ταλέντο υπάρχει στην Εθνική, οι δυνατότητες είναι πολλές. Αν απολαύσει το παιχνίδι και τη συμμετοχή όπως ο 24χρονος φόργουορντ, μπορεί να κάνει πάρα πολλά...

Ίσως αν το επώνυμο του ήταν διαφορετικό να μην ήταν εδώ στο Τορίνο μαζί με την Εθνική. Ή ίσως και να ήταν κάπου στην εξέδρα για να πανηγυρίζει μαζί με τον κόσμο για τον αδελφό του και την υπόλοιπη ομάδα. Ομως στην ομάδα που το όνομα Αντετοκούνμπο παραπέμπει κυρίως στον Γιάννη, ο Θανάσης είναι αυτός που δίνει κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα. Την λάμψη στα μάτια, την ευτυχία της συμμετοχής στην επίσημη αγαπημένη.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν είναι ο σταρ της ομάδας, για πολλούς ενδεχομένως να μην άξιζε να κληθεί στην Εθνική. Μπορεί να είναι έτσι. Αλλά αν κάτι φαίνεται να λείπει από την γαλανόλευκη, δεν είναι ούτε το τρίποντο, ούτε το πικ εντ ρολ, ούτε το σουτ μετά από ντρίμπλα. Αυτό που φαίνεται να λείπει περισσότερο απ όλα είναι ο ενθουσιασμός και η ομοψυχία.

Κίνητρο υπάρχει, κανείς δεν λέει το αντίθετο. Η επιθυμία για διάκριση υπάρχει επίσης, ποιος δεν θέλει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ομως κάτι λείπει. Οι διεθνείς δεν μοιάζουν ευτυχισμένοι, λες και όλα τα κομμάτια του παζλ δεν έχουν κολλήσει καλά μεταξύ τους.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι αρχηγός, μοιράζει... σφαλιάρες και πράγματι είναι ο πατέρας του λόχου, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Οπως δεν πρόκειται να δώσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα συστήματα, οι τακτικές και όλα τα άλλα. Το κάτι παραπάνω που θα κάνει τη διαφορά και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην Εθνική είναι να αγαπηθεί ξανά αυτή η ομάδα. Να γίνει η Εθνική μας, να μην υπάρχουν μούτρα, να αναλάβουν όλοι την ευθύνη που τους αναλογει. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Και πάνω απ' όλα; Το πιο σημαντικό. Να το απολαύσουν όλοι. Με πρώτους και καλύτερους τους διεθνείς. Χάνουν τα καλοκαίρια τους, χάνουν τις διακοπές τους, δεν υπάρχει λόγος να χάνουν τη διάθεσή τους. Δεν είναι εύκολο για την Ελλάδα να προκριθεί, έχει να αντιμετωπίσει την Κροατία και τους γηπεδούχους Ιταλούς, που θέλουν όσο τίποτα άλλο να προκριθούν στο Ρίο. Γι αυτό και πήραν τη διοργάνωση του Προολυμπιακού. Αλλά για να αυξηθούν οι πιθανότητες, να μεγαλώσει η ελπίδα, χρειάζεται λίγη σπίθα παραπάνω και κυρίως να επιστρέψει η απόλαυση της συμμετοχής. Αυτό που έβγαζε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο όταν ήταν στο παρκέ, όταν ήταν στον πάγκο, ακόμα και όταν έκανε δηλώσεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ