OPINIONS

Ο... άγνωστος γκαρντ είναι το κλειδί

Ο... άγνωστος γκαρντ είναι το κλειδί

Οι Αγγελόπουλοι δείχνουν γρήγορα αντανακλαστικά σε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται. Πλέον η σωστή επιλογή περιφερειακού θα κρίνει το μέλλον του Ολυμπιακού. Κι εκεί ήδη κάνουν υπέρβαση. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κινείται προς δύο κατευθύνσεις ως προς τον γκαρντ που θα συμπληρώσει την τετράδα των παικτών που θα αγωνίζονται στις θέσεις 1-2... Διότι δεν είναι μόνο ο Ερικ ΜακΚόλουμ υποψήφιος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει εξίσου ψηλά στη λίστα του άλλη μία περίπτωση, έναν γκαρντ που προς το παρόν δεν έχει περάσει στο προσκήνιο. Είναι η περίπτωση των... όσων γίνονται και δεν λέγονται.

Οπως φυσικά συμβαίνουν και πολλά άλλα κατά την περίοδο των μεταγραφών, που μένουν πάντα κρυφά ή τέλος πάντων βγαίνουν στην επιφάνεια όταν περάσει ο καιρός. Για παράδειγμα πόσοι γνώριζαν ότι ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε τον Ααρον Τζάκσον επειδή καθυστέρησε λίγες ώρες. Το αποκάλυψε ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Sport24.gr και τον Αλέξανδρο Τρίγκα.

Πάμε παρακάτω όμως. Για το γκαρντ είπαμε. Η περίπτωση του ΜακΚόλουμ είναι ορθώς στο προσκήνιο, διότι ο Ολυμπιακός ανέβασε την προσφορά και περιμένει. Υπάρχουν δυσκολίες, που κυρίως δεν έχουν να κάνουν με το οικονομικό, αλλά με συγκεκριμένους όρους στο συμβόλαιο. Ομως ήδη οι ερυθρόλευκοι έχουν στρέψει την προσοχή και σε άλλη κατεύθυνση. Πόσο κοντά είναι, θα το δούμε σύντομα. Και δεν πρόκειται για θέμα καθυστέρησης ή όχι. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δείξει φέτος αντανακλαστικά σε όλες τις περιπτώσεις, δεν γίνεται όμως να κλείνουν όλες τις... τρύπες αμέσως. Ούτε καν στα μισά του Ιουλίου βρισκόμαστε και ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του, έστω κι αν αναγκάστηκε ή επέλεξε να αλλάξει τους περισσότερους ξένους του.

Οι Αγγελόπουλοι ενήργησαν άμεσα στις περισσότερες περιπτώσεις που κλήθηκαν να αποφασίσουν άμεσα. Με τον Γιώργο Πρίντεζη τελείωσαν αμέσως, την υπόθεση Βαγγέλη Μάντζαρη την έκλεισαν πέντε μέρες μετά τους τελικούς, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο και με τον Παναθηναϊκό να πιέζει τον διεθνή πλέι μέικερ.

Η επιθυμία του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να αποκτηθεί ο Στρέλνιεκς έγινε αμέσως πραγματικότητα, το ίδιο συνέβη και με τον Γιώργο Μπόγρη και με τον Κιμ Τιλί. Το δε κενό του Κεμ Μπιρτς καλύφθηκε μέσα σε 48 ώρες... Ο Ολυμπιακός δεν περίμενε ότι θα φύγει ο Καναδός σέντερ - αυτή είναι η μόνη αλήθεια - είχε όμως στην άκρη του μυαλού του το πλάνο νούμερο δύο, για κάθε ενδεχόμενο. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν αστραπιαία και ο ΜακΛιν ανακοινώθηκε Τετάρτη βράδυ.

Τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο Γιάνις Στρέλνιεκς στον Ολυμπιακό μπορείτε να το διαβάσετε στην ανάλυση του ειδικού, δηλαδή του Στέφανου Τριαντάφυλλου. Πόσο διαφορετικός είναι ο ΜακΛιν από τον Μπιρτς το βρίσκετε πάλι σε κείμενο του Στέφανου. Απλά από την λεπτομεράστατη ανάλυση του, ας κρατήσουμε ένα πράγμα. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο, μπορεί να δημιουργήσει και μόνος του φάσεις. Παίζει και πικ εντ ρολ για να μπορεί να συνεργάζεται με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά είναι ικανός στο παιχνίδι και με πλάτη και με πρόσωπο. Δεν είναι όμως σέντερ, είναι 4-5ρι και δεν θεωρείται πολύ καλός αμυντικός. Μόνο που γι αυτό το ρόλο προορίζεται ο Κιμ Τιλί, που επίσης θα παίζει και στις δύο θέσεις των ψηλών. Και ίσως στο πικ εντ ρολ, ο Σπανούλης να διαλέγει τον Γάλλο για το σκριν... Θα δούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα τη νέα σεζόν από τον Ολυμπιακό, που θα προσπαθήσει να γίνει ακόμα πιο γρήγορος στην επίθεση.

Ολα αυτά βέβαια θα τα δούμε όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ και όταν αποκτηθεί και ο πλέι μέικερ. Υπάρχει και ένα κενό στις θέσεις 2-3 που επίσης θα καλυφθεί, αλλά τούτη τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Υπάρχει και το ερωτηματικό με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι υποθετικά. Προς το παρόν ο Ολυμπιακός υπολογίζει κανονικά τον Σέρβο.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι ο γκαρντ. Ο Σφαιρόπουλος είναι υποχρεωμένος να μην κάνει λάθος στην επιλογή, διότι από τον παίκτη που θα αποκτηθεί, ίσως να κριθεί όλη η σεζόν για τον Ολυμπιακό. Είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στο παζλ και εδώ οι Αγγελόπουλοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν την υπέρβαση. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δώσουν ποσό που μας γυρνάει στην προ 2010 εποχή, αλλά αν χρειαστεί θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Οπως και έκαναν ήδη στην περίπτωση ΜακΚόλουμ. Για να δημιουργηθεί ιδανική τετράδα περιφερειακών (μαζί με τον Σπανούλη, τον Μάντζαρη και τον Στρέλνικς) και ταιριάξουν όλοι με όλους.

Οταν ολοκληρωθεί το παζλ μπορούμε να πούμε περισσότερα. Προς το παρόν ο Ολυμπιακός κινείται γρήγορα όταν η περίσταση το απαιτεί και με υπομονή σε άλλες περιπτώσεις. Οι Αγγελόπουλοι έχουν δείξει ότι σωστά αντανακλαστικά, απομένει να κάνει και τη σωστή επιλογή ο Σφαιρόπουλος στην περιφέρεια. Αν το κάνει, το αποτέλεσμα μπορεί να τους δικαιώσει όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ