OPINIONS

Μάγκας Σφαιρόπουλος

Μάγκας Σφαιρόπουλος

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα μπορούσε να ψάξει για άλλες δικαιολογίες. Ομως παραδέχθηκε τη δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκού και ασχολήθηκε μόνο με τους παίκτες του και την ομάδα του

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αποδείξει από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού πως έχει μια εντελώς διαφορετική λογική, ακόμα και από τους οπαδούς της ομάδας του. Την ίδια στιγμή που οι οπαδοί των ερυθρολεύκων "έβραζαν" κατά της διαιτησίας και δεν κοίταξαν τίποτα άλλο, ο κόουτς του Ολυμπιακού αποφάσισε να μην μπει καθόλου σε αυτή τη διαδικασία.

Αλλωστε γνωρίζει καλά ότι ακόμα και δίκιο να είχε, ακόμα και παράπονα να υπήρχαν από την πλευρά της ομάδας του, έτσι όπως έπαιξε ο Ολυμπιακός στον τέταρτο τελικό, δεν δικαούται να ομιλεί. Αλλωστε και να μιλούσε, δεν θα το έκανε για τον τέταρτο τελικό, αλλά για το επόμενο παιχνίδι, που θα κρίνει και τον τίτλο . Παλιά τακτική, που πολλοί την ακολουθούν ακόμα και τώρα. Οχι όμως και ο Σφαιρόπουλος.

Η αλήθεια άλλωστε είναι ότι στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ένας Παναθηναϊκός που καθόλου επηρεασμένος δεν φάνηκε από την ήττα της Πέμπτης. Θα περίμενε κανείς ότι οι πράσινοι θα είναι απογοητευμένοι από τον τρόπο που έχασαν, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Κάθε άλλο. Οι γηπεδούχοι είχαν κίνητρο, το ήθελαν περισσότερο. Και οι οπαδοί τους στις εξέδρες όχι μόνο δεν άφησαν κενές θέσεις μετά το 2-1 στο ΣΕΦ, αλλά σχεδόν γέμισαν το ΟΑΚΑ.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή ότι είναι διαφορετικός σε σχέση με άλλες επισκέψεις στο Μαρούσι. Διεκδίκησε μέχρι να μισά του πρώτου ημιχρόνου το ματς και όταν έχασε την επαφή με το σκορ, δεν το πάλεψε σχεδόν καθόλου . Μόνο οι Γκριν το πάλευε, αλλά δεν είχε συμπαράσταση. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά παίζει με δύο ξένους τους τελικούς, τον Μιλουτίνοφ και τον Γκριν, όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως ο Μπιρτς και ο Γουότερς, μοιάζουν σαν να βρίσκονται από τώρα σε διακοπές. Ο Γιανγκ το παλεύει, έχει επιθυμία, αλλά είναι ασταθής.

BASKET LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, το ήθελε περισσότερο και μέχρι τώρα στους τελικούς έχει συνολικά καλύτερα εικόνα. Και στα τέσσερα ματς, άλλο που η σειρά είναι στο 2-2 χάρη στις ανατροπές του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ στο πρώτο και στο τρίτο ματς. Κυρίως στο τρίτο. Στα... σημεία οι πράσινοι κερδίζουν, όμως αυτό δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο εν όψει του πέμπτου παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει τίποτα από τα κεκτημένα, έχει διατηρήσει την έδρα του αλώβητη, συνεπώς εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο. Δεν είναι φυσικά ξεκάθαρο φαβορί, αλλά μέσα στο ΣΕΦ και ειδικά σε πέμπτο τελικό οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Κι ας έχασαν καθαρά στο τέταρτο παιχνίδι κι ας δυσκολεύτηκαν στα άλλα δύο στο Φάληρο.

Βασική προϋπόθεση όμως είναι να σταματήσουν να ψάχνουν δικαιολογίες και να ασχοληθούν με το δικό τους κομμάτι, δηλαδή το μπάσκετ. Γι αυτό και ο Σφαιρόπουλος ούρλιαζε στα αποδυτήρια σε μια προσπάθεια να ξυπνήσει τους παίκτες του εν όψει της συνέχεια, γι αυτό και στη συνέντευξη Τύπου έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου και δεν δέχθηκε καμία άλλη δικαιολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ