OPINIONS

Καλάθης και φάουλ

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το μπάσκετ είναι τόσο περίεργο παιχνίδι που την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός - με αρχηγό τον Καλάθη νίκησε δίκαια και ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει δικαιολογία για το καθαρό φάουλ που δεν δόθηκε στον ΜακΛιν. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο επίλογος του ματς στο ΣΕΦ ήταν βολικός και για τους δύο. Ο Παναθηναϊκός γύρισε από το -9 και πήρε τη νίκη στο ΣΕΦ , ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει το βίντεο και τις φωτογραφίες από την φάση του φάουλ στον ΜακΛιν, προκειμένου να παραπονεθεί. Διότι ακόμα κι αν είχε τάσεις αυτοκτονίας, είναι ξεκάθαρο πως ο Σίγκλεντον κτυπάει ανόητα το χέρι του αντιπάλου του, αντί να τον αφήσει να βάλει το καλάθι.

Ουδείς μπορεί να ξέρει αν ο ΜακΛιν με 1/4 βολές προηγουμένως θα έβαζε τη βολή και θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση. Με βάση τη στατιστική, το πιθανότερο θα ήταν να τη έχανε. Όμως, το σωστό θα ήταν να δοθεί το φάουλ, γιατί το είδαν οι περισσότεροι από την πρώτη στιγμή κιόλας. Στο ριπλέι απλά επιβεβαιώθηκε το προφανές.

Κρίμα, γιατί η διαιτησία ήταν εξαιρετική, από τις καλύτερες που έχουμε δει σε ντέρμπι. Υπάρχουν φάσεις πιο πριν που μπορεί να αδικήθηκε και ο Παναθηναϊκός, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Τζαφλέρης προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ή να βοηθήσουν κάποια ομάδα.

Όπως και να έχει, ήταν ίσως το καλύτερο ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό τον Οκτώβρη. Στο άδειο γήπεδο, με τους αντιπάλους να μην έχουν ρυθμό και να έχουν απουσίες - ειδικά ο Ολυμπιακός με τους Ρόμπερτς και Σπανούλη - θα περίμενε κανείς να δει κακό μπάσκετ. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Είδαμε ωραίο παιχνίδι, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και ανατροπή στο τέλος από τους πράσινους.

Στο σημείο που οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν να έχουν κυριαρχήσει, εκεί ακριβώς κτύπησε ο Παναθηναϊκός, κόντρα στη ροή του αγώνα . Ο ΜακΛιν και ο Τόμπσον σήκωσαν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό και το +9 από το 31' ως το 35' φανέρωνε πως το παιχνίδι έχει πάρει το δρόμο του. Για τέσσερα λεπτά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, οι πράσινοι δεν έδειχναν ικανοί να επιστρέψουν και τίποτα δεν μπορούσε να προδικάσει τη συνέχεια.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όπως και να έχει, αυτό που φαινόταν σωστό ως το 35' τώρα η κοινή γνώμη το βλέπει με διαφορετικό μάτι διότι ο Ολυμπιακός έχασε και το αποτέλεσμα αλλάζει πάντα την όψη της κριτικής. Και πλέον μεταφέρεται ακόμα περισσότερη πίεση στον προπονητή των ερυθρολεύκων, που αποδείχθηκε ότι βάζει την πειθαρχία πάνω από το αποτέλεσμα, μόνο που ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό και όχι από έναν αδιάφορο αντίπαλο. Έστω κι αν υπάρχει φάουλ στο τέλος, που μπορεί να αποτελέσει σωστή δικαιολογία - μαζί με τις απουσίες των Ρόμπερτς, Σπανούλη - για την ήττα.

Captain: Νικ Καλάθης

Οι πράσινοι τώρα, σε ένα ματς που είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα, πήραν μια νίκη που ουσιαστικά τους δίνει αβαντάζ έδρας στη μάχη για την Stoiximan.gr Basket League. Έστω κι αν τα τελευταία χρόνια το πλεονέκτημα αυτό δεν σημαίνει και πολλά διότι οι ανατροπές είναι συνηθισμένες, ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανική αρχή στη σεζόν. Και ο Νικ Καλάθης δείχνει πως έχει αυτοπεποίθηση, που είναι προϊόν των τρομερών περυσινών playoffs και των εμφανίσεων με την Εθνική στο Eurobasket 2017.

Στα 28 του χρόνια διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου πλέι μέικερ στην Ευρώπη και μπορεί να μην είναι αρχηγός στο Φύλλο Αγώνα, αλλά είναι ο αληθινός καπετάνιος του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μόνο οι 14 πόντοι, τα 8 ριμπάουντ και οι 7 ασίστ. Είναι το κλέψιμο που κάνει στον Μάντζαρη στα 54'' (γλιτώνει σίγουρο κάρφωμα του ΜακΛιν) και η ασίστ στον Γκιστ για το 66-69. Αυτός και ο Ρίβερς υπέγραψαν τη νίκη των πρασίνων, αλλά δεν τίθεται θέμα για το ποιος ήταν ο MVP της αναμέτρησης...

ΥΓ.: Προμηθέας και Κόροιβος έκαναν ακόμα πιο όμορφη την πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League. Και ειδικά η ομάδα της Αμαλιάδας συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα στη λογική δύο χρόνια τώρα... Ο δε Ντίνος Καλαμπάκος μας θύμισε γιατί είναι ο πιο αδικημένος προπονητής στην Ελλάδα. Ο δε Παναγιώτης Γιαννάκης, μάλλον πρέπει να αισθάνεται άβολα με την επιστροφή στην πραγματικότητα, λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ. Αποδείχθηκε μετά την νέα ήττα και την κακή εμφάνιση του γεμάτου απουσίες "Δικεφάλου" από τον Προμηθέα, ότι στο Αλεξάνδρειο έπαιξαν δύο εντελώς ανέτοιμες ομάδες, δηλαδή ο μονόφθαλμος κέρδισε τον τυφλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ