OPINIONS

Ιδανική περιφέρεια

Ολα στη ζωή είναι θέμα ισορροπίας... Και για κάθε Σπανούλη ή Γκριν που θα "καθαρίζουν" με τα καλάθια τους, χρειάζεται και ένας Μάντζαρης για να κάνει όλες τις δουλειές. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην φροντ λάιν λόγω της επιστροφής Γιανγκ. Ομως την παράσταση έκλεψαν οι περιφερειακοί. Αυτοί έκαναν τη διαφορά. Οσο για τους ψηλούς; Οταν έρθει η ώρα να δούμε σε ετοιμότητα τον Αμερικανό, θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Προς το παρόν, ψάχνει να βρει τα πατήματά του.

Εδώ που τα λέμε δεν είναι απλό πράγμα να επιστρέφεις στα παρκέ μετά από δέκα μήνες. Ο Πάτρικ Γιανγκ έκανε το πρώτο βήμα, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα μέχρι να μπορέσει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ακόμα φοβάται να τρέξει και να πατήσει γερά, να πηδήξει όπως θέλει. Είχε κάποιες εντυπωσιακές στιγμές - όπως για παράδειγμα όταν έκανε την τάπα με τα δύο χέρια - αλλά θέλει χρόνο ακόμα.

Πάμε παρακάτω. Πάμε στους σαφώς πιο έτοιμους. Οπως είναι οι περιφερειακοί. Ο Ολυμπιακός έπαιζε, παίζει και θα παίζει πικ εντ ρολ με τον Βασίλη Σπανούλη, που παραμένει ο άνθρωπος των σημαντικών αποφάσεων. Το έδειξε και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ειδικά στο τέλος. Οχι ότι κρίθηκε κάτι σημαντικό, αλλά είναι εικόνα από τα... προσεχώς.

Το ένας εναντίον ενός του Γκριν

Προφανώς εικόνα από το μέλλον είναι και η παρουσία Σπανούλη και Γκριν στα τελευταία λεπτά. Ασφαλή συμπεράσματα δεν βγαίνουν απλά από ένα φιλικό, είναι όμως κι αυτή μια ένδειξη. Το ένας εναντίον ενός του Αμερικανού είναι ακόμα ένας τρόπος επίθεσης του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα παραγωγικός και σύγχρονος. Προς τα εκεί πηγαίνει το μπάσκετ και ο Γκριν έχει την έκρηξη να το κάνει. Εχει και το σουτ και οι ερυθρόλευκοι μπορούν να στηρίξουν πολλά καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η ισορροπία του Μάντζαρη

Καλά όλα αυτά, όμως χρειάζεται και η ισορροπία. Κι αυτή είναι η δουλειά του Βαγγέλη Μάντζαρη. Μετά από μια σεζόν που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, ο 26χρονος πλέι μέικερ μοιάζει έτοιμος για μια σπουδαία χρονιά. Δούλεψε σκληρά το καλοκαίρι και έχει όλο το πακέτο που απαιτείται για να συμπληρωθεί ιδανικά η περιφέρεια του Ολυμπιακού. Μεταφέρει την μπάλα, δημιουργεί, εκτελεί, παίζει άμυνα. Είναι ο παίκτης του προπονητή, που είναι πάντα απαραίτητος. Μαζί του η περιφέρεια των πρωταθλητών γίνεται εξαιρετική και όταν ανεβάσει στροφές ο Χάκετ και βρει ρόλο ο Αθηναίου, ο Ολυμπιακός θα είναι πλήρης. Υπερπλήρης για να λέμε όλη την αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ