OPINIONS

Η προσγείωση στον Αρη

Η προσγείωση στον Αρη

Ο Ολυμπιακός ήθελε κάτι δυνατό για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ενόψει Final-4. Το πήρε κατά το ήμισυ. Στο Αλεξάνδρειο θέλει κάτι περισσότερο. Η Φενέρ από την άλλη έχει απογειωθεί για τα καλά. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο Αρης είναι μια χαρά αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League. Οχι τόσο ικανός για να τον αποκλείσει, ιδανικός όμως για την αποκαλούμενη και ως πρόβα τζενεράλε εν όψει του Final-4 της Πόλης... Ακριβώς μία εβδομάδα πριν από το ταξίδι στην Τουρκία, οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν σε ρυθμούς αγώνων και ως ένα σημείο οι Θεσσαλονικείς τον δυσκόλεψαν. Όχι φυσικά για ολόκληρο 40λεπτο, αλλά τουλάχιστον για 15 λεπτά έγινε κανονικό ματς.

Ο Αρης δεν έχει το υλικό για να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, είναι όμως ομάδα με αρχές στην άμυνα και στόχο στην επίθεση. Τέτοιους αντιπάλους θέλουν οι ερυθρόλευκοι για να προετοιμαστούν και να βρουν ρυθμό, ελπίζοντας δε ότι το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο ο βαθμός δυσκολίας θα μεγαλώσει. Και ο Αρης θα αντέξει περισσότερο, με 5000 οπαδούς στο πλευρό του.

Η προσγείωση στην Ελλάδα και στον Άρη, λοιπόν, ήταν τόσο ομαλή όσο χρειαζόταν και σε δύο μέρες θα έχει και λίγο μεγαλύτερα εμπόδια. Ούτε παραπάνω πίεση θέλει ο Ολυμπιακός, ούτε και λιγότερη. Θα μπει στη διαδικασία που έχει ανάγκη εν όψει της πιο μεγάλης πρόκλησης της σεζόν, κάνοντας παράλληλα και την ευχή του να μην συμβεί τίποτα κακό. Για λίγα λεπτά το ΣΕΦ "πάγωσε" με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο παρκέ και δεν ήταν λίγοι όσοι φοβήθηκαν. Πρώτα για την υγεία του 23χρονου φόργουορντ, μετά για το ενδεχόμενο να ξεμείνουν από 3αρια οι ερυθρόλευκοι πριν από το φάιναλ φορ. Όλα ξεκαθάρισαν μέσα σε λίγα λεπτά, όλοι ηρέμησαν και οι δουλειά συνεχίστηκε σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο Σφαιρόπουλος, λοιπόν, μοίρασε χρόνο, έδωσε την ευκαιρία στον Σπανούλη να βρει ρυθμό, στον Γκριν να ξαναπαίξει μαζί με τον αρχηγό, αλλά και τον Μάντζαρη σε σχήμα με τρία γκαρντ. Ο Πριντεζης πήρε μπάλες και έκανε τις κινήσεις του, όμως πςρισσότερο απ' όλους πρέπει να το ευχαριστήθηκε η Πάτρικ Γιανγκ. Με αντίπαλο τον Καββαδά έδωσε πολλές μάχες, άλλες τις κέρδισε και άλλες τις έχασε, μα πάνω απ' όλα κοντραρίστηκε όπως έπρεπε. Ο Αμερικανός γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος και είναι ό,τι πιο ευχάριστο για τον κόουτς του Ολυμπιακού, να γνωρίζει πως έχει τρεις ετοιμοπόλεμους σέντερ στο Final-4.

Και το Σάββατο, με το βαθμό δυσκολίας και τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα να κάνουν το τεστ ακόμα πιο σημαντικό, ο Σφαιρόπουλος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ακόμα περισσότερα πράγματα, σε... πραγματικές συνθήκες. Και μετά την προσγείωση στον Άρη, θα επιχειρήσει την απογείωση στον αστερισμό του Σινάν Ερντέν και της Πόλης.

Φαβορί ξεκάθαρο η Φενέρ

Εκεί όπου περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τους υπόλοιπους μνηστήρες η Φενέρμπαχτσε, που κόντρα στην Εφές έμοιαζε να έχει ευκολότερο έργο απ' ό,τι ο Ολυμπιακός με τον Αρη. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς στην πιο καθοριστική καμπή της σεζόν βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση, είναι σε φουλ φόρμα και από κάθε άποψη... τρομάζει. Το έδειξε με το 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον με πλήρες ρόστερ και σε φουλ φόρμα μοιάζει και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague. Λίγες ημέρες πριν από το Final-4 έχει και την κατάλληλη ψυχολογία και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχει τον πρώτο λόγο να να γίνει η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχει κανείς αντίρρηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ