OPINIONS

Είναι ο τελευταίος;

Ο Κώστας Παπανικολάου τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού. Είναι ο τελευταίος που το κάνει ή θα υπάρξουν κι άλλες απώλειες για την Εθνική; Γιατί ο Αντετοκούνμπο αλλάζει όλα τα δεδομένα. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Ο Κώστας Παπανικολάου ενημέρωσε ότι έχει πρόβλημα στο πόδι (οστικό οίδημα) και ο Φώτης Κατσικάρης δεν μπορεί να υπολογίζει σε έναν παίκτη που τον προόριζε για τη 12αδα και μάλιστα με σημαντικό ρόλο στο Προολυμπιακό.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι το εξής: το οστικό οίδημα δεν το έπαθε στις διακοπές του στην Κύθνο και τη Σύρο, το είχε από πριν... Με ποια λογική δεν υπήρχε συνεννόηση του Παπανικολάου με το προπονητικό τιμ; Θα πει κανείς ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο Κατσικάρης και οι συνεργάτες του να παίρνουν έναν, έναν τους παίκτες και να τους ρωτούν.

Από την άλλη όμως, δεν είναι και κακό να υπάρχει επικοινωνία. Ειδικά με έναν αθλητή που φορά τη γαλανόλευκη εδώ και 10 χρόνια (από την Εθνική παίδων) δίχως διακοπή και έχει αποδείξει ότι αγαπά έμπρακτα την ομάδα.

Και βέβαια ακόμα και οι... πέτρες του ελληνικού μπάσκετ γνώριζαν ότι είναι στεναχωρημένος από τον τρόπο χρησιμοποίησής του στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας. Αρα όποιος πίστευε πως όλα είναι καλά και δεν τρέχει τίποτα, προφανώς και δεν είχε ζυγίσει σωστά την κατάσταση.

Από την άλλη, όλο αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παπανικολάου παίρνει... ρεβάνς για τα περυσινά. Το αντίθετο. Μόνο τέτοιος άνθρωπος δεν είναι. Το πρόβλημά του στην ποδοκνημική το έδειξαν και οι εξετάσεις. Μόνο που προϋπήρχε, συνεπώς θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση.

Υπάρχει όμως κι άλλο ένα ερώτημα: είναι σίγουρο ότι και οι υπόλοιποι παίκτες που έχουν κληθεί θα μπορούν να παίξουν στο Προολυμπιακό; Ο Κώστας Σλούκας θα τα βγάλει πέρα με τον τραυματισμό του στο πέλμα; Διότι στους τελικούς στην Τουρκία αγωνίζεται με πολλές ενοχλήσεις...

Και λίγες μέρες μετά τους τελικούς, δίχως καθόλου ξεκούραση, θα τεθεί στη διάθεση του Κατσικάρη. Θα είναι στην Εθνική ή θα υπάρξει κι άλλη απώλεια; Διότι και στην περίπτωση του Σλούκα υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι δεν θα τα καταφέρει. Αν, λοιπόν, προκύψει τέτοια απουσία στην περιφέρεια, η συζήτηση περί της μη κλήσης του Νίκου Παππά θα ανάψει εκ νέου.

Αυτό θα το δούμε στην πορεία αλλά έτσι όπως οδηγούνται τα πράγματα, η Εθνική κινδυνεύει να έχει σοβαρές απώλειες. Και βέβαια υπάρχει και το επικοινωνιακό θέμα ή αλλιώς η απουσία συνεννόησης... Τουλάχιστον έρχονται καλά νέα από το Μιλγουόκι - όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Τριαντάφυλλος - ως προς την υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν ο παίκτης των Μπακς φορέσει τα γαλανόλευκα, αλλάζουν όλα τα δεδομένα και το χαμόγελο θα επιστρέψει... Και τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν, θα κρυφτούν πίσω από τη σκιά του 22χρονου ΝΒΑερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ