OPINIONS

Γκριν, ο άνθρωπος του Σπανούλη...

Γκριν, ο άνθρωπος του Σπανούλη...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έρικ Γκριν έδειξε ότι μπορεί να γίνει ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Ο ηγέτης στη θέση του ηγέτη, ο άνθρωπος του Βασίλη Σπανούλη. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιέρατος.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτα να κερδίσει από το ματς στη Λευκάδα. Εν τέλει κέρδισε πάρα πολλά. Και δεν εννοούμε μόνο τον βαθμό της νίκης. Μία πάσα κάνει δύο ευτυχισμένους... Ενίοτε και ολόκληρη ομάδα. Αρκεί να μπει το σουτ. Γιατί μπορεί η πάσα να είναι εξαιρετική, ο συμπαίκτης μόνος του και η μπάλα να μην φτάσει ποτέ στον προορισμό της.

Αυτό που έκανε ο Ερικ Γκριν στην Λευκάδα θα το καταλάβει ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο της σεζόν... Δεν έσωσε απλά την ομάδα του από μία κακή ήττα, που θα αποτελούσε πισωγύρισμα και θα έφερνε γκρίνια σε μια περίοδο που όλα έδειχναν ότι παίρνουν το δρόμο τους. Έδειξε ότι μπορεί να γίνει ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Ο ηγέτης στη θέση του ηγέτη. Ο παίκτης που όταν θα αστοχήσει ο Πρίντεζης και θα είναι μαρκαρισμένος ο Σπανούλης, θα βάλει τα μεγάλα σουτ.

Θα πει κανείς πως ένα μεγάλο τρίποντο όλοι μπορούν να βάλουν. Δύο όμως συνεχόμενα μεγάλα τρίποντα λίγοι πετυχαίνουν. Στο -5 και στο -2 ο Έρικ Γκριν ευστόχησε και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Απέναντι στην Λευκάδα όλα αυτά, θα αναρωτηθείτε. Ναι, απέναντι στη Λευκάδα. Η μπάλα είναι πολύ πιο βαριά σε τέτοιες περιπτώσεις, διότι κανείς δεν συγχωρεί ήττα από τη νεοφώτιστη Δόξα.

Παρένθεση εδώ: Η Δόξα Λευκάδας έχει παραδώσει μαθήματα για το πώς φτιάχνονται ομάδες και ο Γιάννης Δαμιανίδης επέστρεψε στο μπάσκετ γεμάτος απαντήσεις. Συν τοις άλλοις, όλο το σκηνικό στη Λευκάδα αποδεικνύει ότι το άθλημα και η Stoiximan.gr Basket League χρειάζονται την περιφέρεια και γενικά νέες αγορές. Γιορτή ολόκληρη στήθηκε στο νησί για χάρη του Ολυμπιακού και η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο γήπεδο ήταν μαγική.

Πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός μόνο να χάσει είχε στη Λευκάδα και εν τέλει κέρδισε πάρα πολλά. Είχε να χάσει ενέργεια, διότι ταξίδεψε αργά το βράδυ και έφτασε στην Λευκάδα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Και στις 4 το απόγευμα μπήκε πάλι στο παρκέ. Έχοντας μπροστά της την εβδομάδα που έρχεται δύο ματς Euroleague. Την Τρίτη με την Μιλάνο στο ΣΕΦ και την Πέμπτη στην Βιτόρια με την Μπασκόνια...

Είχε επίσης να χάσει και βαθμό όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Όταν αναγκαστικά πρέπει να παίξεις στο ρελαντί για να μην κουραστεί εν όψει των πιο δύσκολων αγώνων, δεν είναι απίθανο να έρθει η... στραβή. Ο Γουέλς ήταν ασταμάτητος και ο Ολυμπιακός βρέθηκε υπό το φάσμα μιας ήττας που θα κουβαλούσε σε όλη την κανονική διάρκεια.

Εκεί, λοιπόν, ήρθε ο Γκριν να δώσει άρωμα θριάμβου και να ντυθεί ήρωας. Να αποθεωθεί από τους συμπαίκτες του, να κερδίσει την αγκαλιά και την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του και των οπαδών του Ολυμπιακού. Διότι το τελευταίο σουτ που κρίνει ματς, είναι δύσκολο είτε παίζεις στη Λευκάδα, είτε στην Euroleague.

Συνάμα οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν ό,τι έκαναν και πέρυσι στους τελικούς. Ακόμα κι όταν κάτι πηγαίνει στραβά, θα βρεθεί ένα χέρι να στείλει την μπάλα στο καλάθι. Το κάνουν συνήθως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, αν χρειαστεί ο Μάντζαρης ή ο Λοτζέσκι, τώρα εις διπλούν ο Γκριν... Ο Σπανούλης όχι μόνο έσωσε την κατοχή με το μακρινό επιθετικό ριμπάουντ, αλλά είχε και το καθαρό μυαλό να δώσει την μπάλα στην κατάλληλη στιγμή... Και ο Γκριν το έβαλε. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Πέρυσι ο αρχηγός του Ολυμπιακού έψαχνε και δεν έβρισκε το στήριγμα σε τέτοιες φάσεις... Τώρα ξέρει ότι χρειάζεται να τα βάζει με όλους και με όλα. Έχει και τον Γκριν, τον δικό του άνθρωπο για τα κρίσιμα σημεία.

ΥΓ.: Η ΑΕΚ έκανε άλλη μια επίδειξη δύναμης. Φέτος δουλεύει αθόρυβα και κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Πραγματικά είναι ικανή να πετύχει κάτι σπουδαίο.

ΥΓ1: Η Κύμη τα έλυσε τα προβλήματά της τώρα που έφυγε ο Λιμνιάτης;

ΥΓ2: Μία λέξη πρέπει να συνοδεύει τον Άρη Λυκογιάννη: εγγύηση.

ΥΓ3: Η Stoiximan.gr Basket League γίνεται σιγά, σιγά ένα ωραίο πρωτάθλημα... Και οι πολλές ομάδες της περιφέρειας είναι ένας σημαντικός λόγος για ό,τι ζούμε μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ