OPINIONS

Έτσι έπεισε ο Σφαιρόπουλος τον Γκριν

Ο Έρικ Γκριν είναι ο νέος Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού και ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο Sport24.gr για το πως κατάφερε να πείσει τον παίκτη να έρθει στον Πειραιά.

Το τηλεφώνημα του προπονητή του Ολυμπιακού έλυσε κάθε απορία στον Αμερικανό, που κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πει όχι στους ερυθρόλευκους.

Η βελτιωμένη πρόταση του Ολυμπιακού στον Ερικ Γκριν έγινε την Τρίτη , οι ερυθρόλευκοι πλησίασαν αυτό που ήθελε στο οικονομικό κομμάτι, αλλά η... βασική απόσταση εξακολουθούσε να υπάρχει. Αλλωστε δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, ούτε πάντα εξαρτώνται όλα από τα χρήματα.

Ο Γκριν ήξερε ακριβώς ποιος είναι ο Ολυμπιακός, τον είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Γνώριζε και το ρόλο και το... θρύλο του Βασίλη Σπανούλη, άρα έπρεπε να μάθει και το δικό του μερίδιο στο παιχνίδι της ομάδας. Θα ήταν ένας χαμάλης; Απλά θα κουβαλούσε την μπάλα; Ε, αυτό δεν θα το έκανε ακόμα κι αν οι Αγγελόπουλοι του έδιναν περισσότερα λεφτά κι από αυτά που ζητούσε.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και τελείωσαν όλα. Πήρε τηλέφωνο τον Γκριν, του συστήθηκε και μέσα σε λίγα λεπτά τον έπεισε. Έλυσε κάθε απορία του Αμερικανού ο κόουτς του Ολυμπιακού κι από εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Ο Γκριν απάντησε θετικά, ξεκίνησε η ανταλλαγή συμβολαίων και 25χρονος γκαρντ θα φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Ο πρώην παίκτης της Σιένα θα είναι ο ένας από τους τέσσερις βασικούς χειριστές στην περιφέρεια των ερυθρολεύκων, μαζί με τον Σπανούλη, τον Μάντζαρη και τον Χάκετ. Είναι ένας γκαρντ που σκοράρει κι αυτός θα είναι ο ρόλος του όταν θα παίζει δίχως τον Σπανούλη, ενώ όταν θα βρίσκεται ταυτόχρονα στο παρκέ με τον αρχηγό των ερυθρολεύκων, θα κάνει πίσω στο κομμάτι της εκτέλεσης και θα αναλαμβάνει κυρίως τη δημιουργία. Θα μπορεί, δηλαδή, να παίζει μαζί και με τον Μάντζαρη και με τον Χάκετ, αλλά και τον Σπανούλη... Κι όταν κάποιος εξ αυτών θα είναι εκτός, θα μπαίνει ο Αθηναίου.

Άλλωστε η σεζόν που έρχεται θα είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες και ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει πολλές επιλογές στην περιφέρεια για να αντέξει... Θα υπάρχουν τρία ματς ανά εβδομάδα σε πολλές περιπτώσεις και πολλοί βασικοί θα χρειάζονται ανάσες, πολύ δε περισσότερο ο Σπανούλη, που είναι ο ηγέτης, αλλά δεν χρειάζεται να "καεί" παίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα από την αρχή ως το τέλος. Ο 34χρονος γκαρντ πρέπει να είναι φρέσκος όταν θα κρίνονται όλα και η παρουσία του Γκριν θα βοηθήσει προς τούτη την κατεύθυνση. Θα υπάρχει άλλος ένας εκτελεστής και δημιουργός στο παρκέ, κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι ο Σφαιρόπουλος είδε τα λάθη της σεζόν που πέρασε και τα διορθώνει. Ο Ολυμπιακός ήθελε άλλον ένα γκαρντ - σκόρερ και στο πρόσωπο του Γκριν τον βρήκε. Η περιφέρεια των ερυθρολεύκων γίνεται πολύ ισχυρή και πλέον θα υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να κτυπηθεί ο Παναθηναϊκός, που είναι ο μεγάλος αντίπαλος... Ο Ολυμπιακός γίνεται ακόμα πιο δυνατός στο πικ εντ ρολ σε εκτέλεση και δημιουργία και ο νούμερο ένα στόχος του προπονητικού τιμ, θα βρίσκεται στο τέλος Αυγούστου στο ΣΕΦ. Γι αυτό, βέβαια, χρειάστηκε και μια οικονομική υπέρβαση από τη διοίκηση, αλλά για να γίνει μια καλή μεταγραφή, απαιτείται άριστη συνεργασία απ' όλους. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε να δοθούν λιγότερα λεφτά για γκαρντ, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν στην πορεία και η ανάγκη απόκτησής του έγινε μεγαλύτερη. Γι αυτό και οι Αγγελόπουλοι έκαναν το δικό του τους βήμα μπροστά, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

ΤΩΡΑ... ΥΠΟΜΟΝΗ

Ο περιφερειακός ήταν το μεγάλος άγχος του Σφαιρόπουλου και τώρα που τον πήρε, δεν έχει κανέναν λόγο να βιάζεται. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι συμπληρωμένο στο μεγαλύτερο κομμάτι του, ειδικά από τη στιγμή που προκρίνεται και η παραμονή του Καββαδά στην ομάδα. Τι απομένει; Ο πάουερ φόργουορντ. Ο παίκτης που θα βρίσκεται πίσω από τον Πρίντεζη, δηλαδή. Ενας συμπληρωματικός ψηλός, που όμως θα είναι σημαντικός. Θα δίνει ανάσες στον υπαρχηγό του Ολυμπιακού, δίχως να λείπει η ποιότητα. Ο Γκάμπριελ είναι μια καλή λύση, αλλά δεν πρόκειται να τον πιέσουν άλλο οι ερυθρόλευκοι. Εχουν ενάμιση μήνα μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία μέχρι να βρουν το μοναδικό κομμάτι του παζλ που λείπει, άρα δεν βιάζονται. Στην πραγματικότητα κάθονται και περιμένουν. Ο Σφαιρόπουλος έκανε ήδη ένα μίτινγκ με τον πρώην παίκτη της Καρσίγιακα, θα κάνει και δεύτερο, αλλά δεν... καίγεται. Είπαμε συμπληρωματικός θα είναι ο άλλος ψηλός, σε μια ομάδα που έχει καλή χημεία. Αυτό που πραγματικά ένοιαζε τον Σφαιρόπουλο ήταν ο Γκριν. Η μεταγραφή έγινε και προκάλεσε αίσθηση όχι μόνη στην Ελλάδα, αλλά και στις ΗΠΑ.

ΥΓ: Φοβερές μεταγραφές κάνει και στο γυναικείο μπάσκετ ο Ολυμπιακός... Πέντε ξένες θα πάρει... Και στόχος δεν είναι άλλος από την ευρωκούπα... Στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Δείτε τις ειδικές προσφορές των footshirts σε τιμές από 13 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ