OPINIONS

Bojan is on fire

Bojan is on fire

Τα αυτονόητα έγιναν την Τετάρτη και η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κροατία την Παρασκευή... Και για να περάσει στον τελικό, δεν έχει παρά να μην τρομοκρατηθεί από τον "καυτό" Μπόγιαν Μπογκντάβιτς. Γράφει από το Τορίνο ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, αν δηλαδή το Προολυμπιακό δεν γινόταν στο Τορίνο, η Κροατία θα είχε δύο νίκες στο τουρνουά και θα είχε ήδη κλείσει θέση για τον τελικό.

Αποστολή στο Τορίνο: Σπύρος Καβαλιεράτος

Ήταν άλλωστε καλύτερη στην πρεμιέρα της επί ιταλικού εδάφους, απλά ήταν άτυχη διότι βρέθηκε σε λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Για κανένα λόγο δεν έπρεπε να μπει σε κίνδυνο η συμμετοχή της Ιταλίας στον τελικό.

Πάμε παρακάτω. Η Κροατία επικράτησε της Τυνησίας, έστω κι αν για ένα ημίχρονο πόνεσαν τα... μάτια μας. Πολύ κακό ματς, στο οποίο οι Κροάτες πάτησαν το γκάζι όταν χρειάστηκε και πήραν την πρόκριση. Όπως έκανε για τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και η Ελλάδα απέναντι στο Μεξικό. Για την ακρίβεια, περισσότερο δυσκολεύτηκε η Εθνική μας, παρά η παρέα του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς.

Ναι, η παρέα του είναι. Οι Κροάτες έχουν καλό και πειθαρχημένο σύνολο, με δύο αιχμές του δόρατος... Τον Μπογκντάνοβιτς και τον Σάριτς. Όμως αυτός που στην πραγματικότητα κάνει τη διαφορά και θα τον ήθελαν όλες οι Εθνικές ομάδες της γης, πλην των Αμερικανών, είναι o εξαιρετικός σκόρερ των Μπρούκλιν Νετς.

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έβαλε 26 πόντους απέναντι στην Ιταλία και 25 κόντρα στους Τυνήσιους, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ήταν εξίσου καλός απέναντι στη δυνατή και σε πολλές περιτώσεις αντιαθλητική άμυνα των Ιταλών, αλλά και κόντρα στους Αφρικανούς. Θα μπορούσε να χαλαρώσει, να αφήσει τους υπόλοιπους να καθαρίσουν την... μπουγάδα, όμως δεν ήθελε να ρισκάρει. Διότι αν δεν έπαιζε αυτός καλά, η Κροατία θα κινδύνευε ακόμα και με αποκλεισμό. Όσο ακραίο κι αν φαίνεται κάτι τέτοιο. Βγάλτε τους 25 πόντους που πέτυχε και τα λέμε μετά.

Η Κροατία είναι ισχυρή και το ματς της Παρασκευής πάρα πολύ δύσκολο. Φυσικά και δεν πρόκειται για μεγαθήριο, εννοείται πως η Ελλάδα μπορεί να τους κερδίσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση. Το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες και δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να βγάλουμε το συμπέρασμα. Το ζητούμενο είναι να μην σκοράρει όπως στα δύο πρώτα ματς ο Μπογκντάνοβιτς. Ναι, θα ακούσουμε πολλές φορές ότι η Κροατία δεν είναι ένας παίκτης, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από την αλήθεια. Αν περιοριστεί ο 27χρονος γκαρντ-φόργουορντ, όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα... Ευτυχώς καλοί αμυντικοί υπάρχουν στην Εθνική και μάλλον η δουλειά θα πέσει πάνω στους δύο Αντετοκούνμπο... Bojan is on fire κι ας μην το παραδέχεται στο βίντεο, αλλά έχουμε τους παίκτες που είναι ικανοί να τον "σβήσουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ