OPINIONS

Αυτή είναι μια ωραία ΑΕΚ...

Αυτή είναι μια ωραία ΑΕΚ...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέσω του Basketball Champions League και του Κυπέλλου η ΑΕΚ μπορεί να κυνηγήσει τίτλους. Και προς το παρόν τραβάει τα βλέμματα, την ξαναμαθαίνει η Ευρώπη και κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου της. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Καλό είναι να μην βιαζόμαστε και να μην λένε και μεγαλύτερα λόγια απ' ό,τι ταιριάζουν στην περίσταση. Αρα δεν πρόκειται να πούμε ότι αυτή η ΑΕΚ θα διεκδικήσει πρωτάθλημα στην Stoiximan.gr Basket League, ούτε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Από την άλλη, όμως, είναι άδικο να μην καταγράψουμε αυτό που συμβαίνει τώρα. Ότι η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 9-1 σε Ελλάδα και Ευρώπη και αν μη τι άλλο επιτρέπει τα χαμόγελα αισιοδοξίας.

Πρωτάθλημα στην Stoiximan.gr Basket League δεν μπορεί να πάρει η ΑΕΚ, θα αργήσει πολύ η στιγμή που ο Δικέφαλος θα γίνει τόσο ανταγωνιστικό. Υπάρχει τεράστια διαφορά στο μπάτζετ, που χρειάζεται χρόνος για να μειωθεί και να εξαφανιστεί το χάντικαπ που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια. Ομως αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει τη ζημιά σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό φέτος, μπορεί να τους κερδίσει σε ματς. Οχι σε σειρά αγώνων, αλλά σε ένα παιχνίδι έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα, αλλά αυτό το ξέρουν οι οπαδοί της. Είναι συνειδητοποιημένοι και απλά χαίρονται από την πρόοδο που δείχνει φετος η ομάδας τους. Βγάζει υγεία, είναι πιο σωστά δομημένη και παίζει κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ. Οπως έκανε με την Σάσαρι στο ΟΑΚΑ , σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν καθόλου εύκολο. Κι ας έκανε περίπατο η Ένωση. Μιλάμε για την τέταρτη ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος, μια σταθερή δύναμη τα τελευταία χρόνια στο σπαγγέτι σιρκουί, όπως το λέγαμε και παλιότερα.

Το Champions League του μπάσκετ, είναι άλλωστε μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ να πρωταγωνιστήσει. Είναι μια διοργάνωση που δεν βρίσκεται στο επίπεδο της EuroLeague, αλλά όσο προχωράει, θα διαπιστώσετε ότι έχει ομάδες υψηλού επιπέδου. Η ΑΕΚ συνεπώς έχει έναν μεγάλο στόχο μπροστά της και δεν είναι αδύνατο να διεκδικήσει κάτι πολύ μεγάλο. Γράψαμε και πιο πριν ότι πρωτάθλημα δεν γίνεται να κατακτήσει η ΑΕΚ, το Champions League όμως μπορεί να το διεκδικήσει. Δεν είναι φαβορί, υπάρχουν πολύ δυνατοί αντίπαλοι, αλλά αυτή η ομάδα είναι καλή. Κι ας έχασε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ από την Μπεσίκτας. Όσο περνάει ο χρόνος θα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο, ειδικά αν στην πορεία γίνει και μία ακόμα διορθωτική κίνηση, που θα την ανεβάσει ακόμα ένα επίπεδο.

Το Champions League, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας μπορούν και πρέπει να είναι οι στόχοι της ΑΕΚ, όπως πρέπει να είναι και του Άρη. Βέβαια οι Θεσσαλονικείς δεν δείχνουν το ίδιο έτοιμοι όπως και πέρυσι, αλλά μπορούν να βελτιωθούν. Το θέμα μας, βέβαια, είναι η ΑΕΚ, που σκόρπισε χαμόγελα στο ματς με τη Σάσαρι, είναι αήττητη στο πρωτάθλημα και ο κόσμος της ασχολείται ολο και πιο ζεστά με το τμήμα μπάσκετ. Βλέπει να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια και τούτη τη σεζόν υπάρχει και μεγαλύτερη σταθερότητα.

Θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα, όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με την Μπεσίκτας, αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άλλωστε δύσκολα ματς έρχονται και στο Champions League και στην Stoiximan.gr Basket League. Το παιχνίδι δε του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία θα δείξει πολλά για την ΑΕΚ. Αν περάσει από τη Θεσσαλονίκη, θα έχει κάνει το 6 στα 6 στο πρωτάθλημα και θα γίνει το φαβορί για την 3η θέση στην κανονική περίοδο. Συν τοις άλλοις θα έχει στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι φυσικά. Κάθε άλλο. Ειδικά αν δεν αγωνιστεί και ο Φάλκερ.

Ο,τι κι αν γίνει, πάντως, η Ένωση ήδη έχει πετύχει κάτι σημαντικό. Τραβάει πάνω της τα βλέμματα, την ξαναμαθαίνει η Ευρώπη, κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών της, δίχως να αιθεροβατεί και να κοροϊδεύει. Ε, αυτό είναι ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ