OPINIONS

Άλλο πράγμα αυτή η ΑΕΚ

Άλλο πράγμα αυτή η ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το νέο αίμα, η νέα φιλοσοφία και ο Ατιτς. Ο 19χρονος Βόσνιος έχει ταλέντο που περισσεύει, χρειάζεται εμπιστοσύνη και αγώνες και ο Ζντοβτς πρέπει να πάρει τη σωστή απόφαση. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Οχι, η ΑΕΚ δεν έγινε ομάδα επιπέδου EuroLeague επειδή κοίταξε για 37 λεπτά στα μάτια την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ . Εδειξε όμως ότι γίνεται ΟΜΑΔΑ και από κάθε άποψη θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός τούτη τη σεζόν.

Αδυναμίες υπάρχουν, κυρίως γιατί δεν υπάρχει καθαρό τριάρι. Επίσης, ο Μαυροειδής μοιάζει να είναι ο μοναδικός αξιόπιστος σέντερ. Αλλά φτάνουν τα αρνητικά. Υπάρχουν πολλά θετικά που ξεκινούν από συγκεκριμένη βάση. Ο Γιούρι Ζντοβτς έχει πλέον επίδραση στο παιχνίδι της ΑΕΚ, που δεν είναι μονοδιάστατη και περνάει στο επόμενο επίπεδο. Παίζει σύγχρονο μπάσκετ, η μπάλα γυρίζει και το κυριότερο υπάρχει αξιοπιστία στην περιφέρεια.

Έχει πλέι μέικερ με άλλα λόγια η Ενωση, έστω κι αν κόντρα στην ΤΣΣΚΑ δεν είδαμε τον Ντίξον, τον βασικό της για αυτή τη θέση. Ο Αμερικανός έχει υποχρεώσεις με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, αλλά αν ο Ούκιτς είναι το μπακ απ και ο Μωραΐης ο τρίτος πλέι μέικερ, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Διότι μια ομάδα μπορεί να είναι πλήρης σε όλες τις άλλες θέσεις και να μην έχει πόιντ γκαρντ. Ε, τότε είναι καταδικασμένη να μην πετύχει... Αν όμως έχει λύσει το πρόβλημα του πλέι μέικερ, τα υπόλοιπα έρχονται με μεγαλύτερη ευκολία.

Επαναλαμβάνουμε δεν χρειάζεται ούτε ενθουσιασμός, αλλά ούτε και μεγάλα λόγια. Δεν είναι ακόμα έτοιμη η ΑΕΚ να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά σίγουρα βρήκε τον τρόπο να τους πλησιάσει. Αλλωστε μπαίνει και νέο αίμα στο Δικέφαλο, όχι απλά για να ξεγελιέται ο κόσμος, αλλά γιατί πράγματι υπάρχει ταλέντο. Ο 23χρονος Λαρεντζάκης δείχνει ικανός για να κάνει το άλμα στην καριέρα του, ο Σκουλίδας θα βρει σιγά, σιγά ευκαιρίες, ο Μωραϊτης στα 17του είναι πρότζεκτ από τα λίγα.

Όσο για τον Άτιτς; Ο 19χρονος Βόσνιος ήταν απίθανος κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ήταν μακράν ο καλύτερος της ΑΕΚ, αλλά δεν χωρά στη 6αδα για τους τους ξένους . Είναι ο 7ος και περισσεύει. Τον είχαμε δει πριν από ένα χρόνο στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων και είχε βγάλει μάτια στον Βόλο. Έχει και ικανότητα και θράσος... Ο Ζντοτς έψαχνε τόσο καιρό να τον δώσει δανεικό, τώρα σκέφτεται να τον κρατήσει για 7ο ξένο. Αυτή η μεσοβέζικη λύση δεν ξέρουμε αν είναι η σωστή. Αν είναι να μείνει στην ΑΕΚ ο Άτιτς, πρέπει να παίζει κυρίως στα εύκολα ματς της Α1.

Όχι να κάνει μόνο προπονήσεις. Αλλιώς, είναι προτιμότερο να δοθεί δανεικός. Το περίεργο είναι ότι κάποιες ομάδες Α1 το σκέφτονταν κιόλας να τον πάρουν. Στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να σταθεί οπουδήποτε από την 6η θέση και κάτω. Τόλμη θέλει. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και το κυριότερο; Ο Ζντοβτς να πάρει το σκεφτεί καλά πριν πάρει την τελική απόφαση. Και ο Σλοβένος ξέρει ίσως καλύτερα από τον καθένα, ότι ένας 19χρονος χρειάζεται εμπιστοσύνη και παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ