OPINIONS

Να ξεπονέσει και η ιστορία

Να ξεπονέσει και η ιστορία
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σκόκας θυμάται πόσο έχει "πονέσει" τον Παναθηναϊκό το Κύπελλο Ελλάδας και γράφει για την τεσσάρα στον Ολυμπιακό Βόλου, που δίνει άνεση και βέβαια την πρόκριση από τώρα στο τριφύλλι

Τα τελευταία 18 χρόνια το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί μια πονεμένη ιστορία για τον Παναθηναϊκό. Εξαιρουμένων των δύο σεζόν (2004, 2010) που το Τριφύλλι κατέκτησε το τρόπαιο, υπάρχουν ένα σωρό χαμένες ευκαιρίες που έχουμε να θυμόμαστε. Από τους καταραμένους τελικούς με τον Πανιώνιο και τη Λάρισα και τους απίθανους αποκλεισμούς από το Αιγάλεω, τον Εργοτέλη και τον Πανσερραϊκό μέχρι τα πιο πρόσφατα κρούσματα με τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ και τον Πλατανιά.

Ο Παναθηναϊκός, όλα αυτά τα χρόνια, έχει… ανακαλύψει κι έχει βιώσει κάθε πιθανό τρόπο για να χάσει την ευκαιρία να διακριθεί σε έναν θεσμό που κακώς υποτιμήθηκε από τις διοικήσεις, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές των περασμένων ετών. Τι αποκλεισμούς στα πέναλτι (Αρης, Πανιώνιος), τι… δημοσιοϋπαλληλίκι (Εργοτέλης, Αιγάλεω, Πανσερραϊκός), τι ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών σε ένα αξέχαστο ματς με τον Ηρακλή. Τι να λέμε όμως; Ακόμη και γκολ από τη… σέντρα δέχτηκε το Τριφύλλι στο εννενηνταφεύγα για να χάσει ένα δικό του εισιτήριο πρόκρισης, σε εκείνο το προ τριετίας αλήστου μνήμης ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Θεσμός που δίνει τίτλο

Ίσως γι’ αυτό μια ευρεία νίκη-πρόκριση επί ενός συλλόγου που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική να υποτιμάται από τους μη Παναθηναϊκούς. Προφανώς, διότι δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσες και πόσες χαμένες ευκαιρίες υπήρξαν για διάκριση του Τριφυλλιού σε έναν θεσμό που μπορεί να σου προσφέρει σχετικά άκοπα έναν πολύτιμο τίτλο…

Αφήστε που στη συνείδηση των οπαδών του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός του Βόλου, λόγω Μπέου, γίνονται άλλοι συνειρμοί. Γι’ αυτό κι «έβραζε» η Λεωφόρος στο παιχνίδι με τους Βολιώτες. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό πάντως είναι ότι το πάθος και ο φανατισμός της εξέδρας μεταδόθηκε στην ομάδα που πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις της και παρά το γεγονός ότι ο Αναστασίου θέλησε να κάνει κι ένα μίνι ροτέισον εν όψει πρωταθλήματος.

Με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του, ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει αστρονομικές διαστάσεις αν η διαιτησία ήταν ακριβοδίκαιη και αν οι Πράσινοι ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Και πάλι όμως, το 4-0 είναι υπεραρκετό για να στείλει στην επόμενη φάση τον ΠΑΟ, που κάνει ήδη τα πλάνα του για τον ημιτελικό (πιθανότατα με τον ΟΦΗ), ενώ του δίνει και τη δυνατότητα, να μην αντιμετωπίσει τη ρεβάνς σαν τελικό (γιατί έτσι ακριβώς θα ήταν το ματς του Βόλου σε περίπτωση π.χ. ενός 2-1) αλλά σαν μια καλή ευκαιρία για δοκιμές και ξεκούραση βασικών παικτών.

Ο Μπαϊράμι ανεβαίνει

Πέραν της πρόκρισης όμως, ο Παναθηναϊκός μέσα από το παιχνίδι με τον Ολ. Βόλου κέρδισε και την πρώτη γεμάτη εμφάνιση του Μπαϊράμι, ο οποίος εκτός των άλλων θετικών που έκανε, είχε συμμετοχή στο αμυντικό και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, σκόραρε και είχε καλά στημένα. Φαίνεται ότι ο Κοσοβάρος σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματά του και έρχεται να δώσει σημαντικές λύσεις στην κρισιμότερη καμπή της σεζόν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ατζαγκούν, ο οποίος επίσης παρουσιάζει μεγάλη πρόοδο συγκριτικά με τις πρώτες του εμφανίσεις. Πιο κινητικός, πιο δραστήριος, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σαφώς πιο προσαρμοσμένος στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο Νιγηριανός δείχνει ικανός να προσφέρει ακόμη μια αξιόπιστη μεσοεπιθετική λύση στον Αναστασίου, που αξίζει την επιβράβευση και για τη διαχείριση του υλικού που διαθέτει αλλά και για την πρόοδο που παρουσιάζουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Με το δίκιο σας μπορεί να σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα συμπεράσματα βγήκαν απέναντι σε μια ομάδα Β’ Εθνικής, κάτι που μπορεί να αποδυναμώνει τα όποια επιχειρήματα. Ωστόσο επί της ουσίας μιλάμε για έναν εν δυνάμει σύλλογο της Σούπερ Λιγκ, αφού ανεβαίνει… τρένο στη μεγάλη κατηγορία και διαθέτει στο ρόστερ του πολλούς παίκτες επιπέδου Α’ Εθνικής.

Αφήστε που και η διαιτησία που είχαν οι Βολιώτες στη Λεωφόρο ήταν επιπέδου Σούπερ Λιγκ. Ο Κουκουλάκης και οι βοηθοί του σφύριζαν λες και η μεγάλη ομάδα της Λίγκας είναι ο Ολ. Βόλου και η μικρή της Φούτμπολ Λιγκ είναι ο Παναθηναϊκός. Για τέτοιο… σεβασμό μιλάμε, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο που το παιχνίδι ακόμη ήταν ανοιχτό και παιζόταν. Διότι μόλις ο Παναθηναϊκός καθάρισε το ματσάκι η διαιτησία ως δια μαγείας γύρισε κι έγινε σούπερ. Κλασικά εικονογραφημένα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ