OPINIONS

Άλλα τα μάτια του Λαγού…

Άλλα τα μάτια του Λαγού…
Λαγός

Ο Γιάννης Σκόκας γράφει για τα πολλαπλά οφέλη τόσο του Τάσου Λαγού όσο και του Παναθηναϊκού στο ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου του νεαρού άσου.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για επικείμενο διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Τάσο Λαγό, η αίσθηση που υπάρχει πλέον, μετά την τελευταία συνομιλία της Πέμπτης με τον Νίκο Νταμπίζα, είναι ότι ο 22χρονος αμυντικός μέσος εν τέλει θα αποδεχτεί την πρόταση που του έχει καταθέσει το Τριφύλλι για την ανανέωση του συμβολαίου του για μια τριετία.

Και, αν θέλετε τη γνώμη μου, καλά θα κάνει ο ταλαντούχος κεντρικός χαφ εφόσον συνεχίσει την καριέρα του στο Τριφύλλι. Κι ας χάσει μερικές χιλιάδες ευρώ από ένα καλύτερο συμβόλαιο που ίσως (και αν) βρει στο εξωτερικό. Περίπου 270 χιλιάρικα θα κερδίσει μέχρι το 2017 ο Λαγός από τους Πράσινους, που του προσφέρουν συμβόλαιο με κλιμακωτές απολαβές ανά σεζόν 80, 90 και 100.000 ευρώ. Προφανώς θα μπορούσε και καλύτερα, αλλά δεν το λες κι άσχημα για παίκτη που αγωνίζεται για πρώτη χρονιά βασικός…

Εννοείται ότι τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν το ιδεατό σενάριο που είχαν ο παίκτης και ο ατζέντης του στο μυαλό τους, οι οποίοι επιθυμούσαν και αναζητούσαν ένα συμβόλαιο της τάξεως των 120 ή (κατ’ άλλους των 150) χιλιάδων ευρώ. Εννοείται επίσης ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των 360-450.000 ευρώ που «κυνηγά» η πλευρά του ποδοσφαιριστή από τα 270 που προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο, κι ιδίως σε αυτές τις ηλικίες, δεν πρέπει το χρήμα να είναι αυτό που καθορίζει και καθοδηγεί την καριέρα ενός παίκτη, αλλά η προοπτική εξέλιξης και προόδου.

Κι υπό αυτό το πρίσμα, ο Λαγός θα βγει πολλαπλά ωφελημένος από την παραμονή του στο Τριφύλλι. Οικονομικά διότι θα έχει ένα αξιοπρεπές συμβόλαιο για να ζει μια άνετη ζωή και ποδοσφαιρικά διότι θα παίζει σε μια ομάδα που τον πιστεύει, που του έχει δώσει φανέλα βασικού και που δεν πρόκειται να του κλείσει την πόρτα, αν και εφόσον κάποια στιγμή έρθει πρόταση από το εξωτερικό.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα παραμείνει σε έναν σύλλογο, ο οποίος μέσα από τον ρόλο που του έχει δώσει εντός του γηπέδου, θα τον βελτιώσει ποδοσφαιρικά. Αν, για παράδειγμα, ο Λαγός συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο που δείχνει εφέτος στις προπονήσεις και στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, είναι βέβαιο ότι μέρα με τη μέρα και αγώνα με τον αγώνα θα ωριμάζει, θα προοδεύει και θα γίνεται καλύτερος ποδοσφαιριστής.

Επίσης, έχοντας ενεργό και σημαίνοντα ρόλο στον ΠΑΟ, δεν θα αργήσει να έρθει και η κλήση του στην εθνική ομάδα (δεδομένης και της ένδειας που υπάρχει στη θέση των αμυντικών μέσων στην Ελλάδα), θα παίξει _καλώς εχόντων των πραγμάτων_ στα Κύπελλα Ευρώπης, και κάπως έτσι θα αρχίσουν να καταφθάνουν και οι προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, που δεν θα τον αντιμετωπίζουν ως ταλέντο που θα χρειαστεί να δώσει «εξετάσεις» παίζοντας με τα… δεύτερα, αλλά ως φτασμένο ποδοσφαιριστή που θα κληθεί να αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο.

Αν ο ίδιος έχει αμφιβολίες γι’ αυτά, ας δει την πορεία του Μπουγαΐδη, του Φουρλάνου και του Βαλεντίνου Βλάχου που έπειτα από μερικούς μήνες ξενιτιάς γύρισαν άρον άρον στην Ελλάδα για να πάρουν μερικά παιχνίδια ή του Γιαννιώτα, του Φούντα και του Κατίδη που θεώρησαν ότι επειδή έκαναν μερικά καλά παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα, θα έβγαζαν μάτια και εκτός συνόρων…

Προς όφελός του είναι λοιπόν η παραμονή στο Τριφύλλι, ιδίως από τη στιγμή που δεν έχει και κάποια άλλη χειροπιαστή πρόταση στα χέρια του. Χαμένος δεν θα βγει…

Πείτε με υπερβολικό, αλλά θεωρώ ότι ο Λαγός έχει τα φόντα για να γίνει ένας νέος… Μπασινάς για τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, αφού απέχει πάρα πολύ (και υστερεί σε πολλά) για κάτι τέτοιο, ακόμη όμως κι αν πλησιάσει, έστω και λίγο, το παιχνίδι του καλύτερου αμυντικού μέσου που ανέδειξαν οι ακαδημίες των Πρασίνων κι ενός εκ των κορυφαίων χαφ την τελευταία 20ετία στη χώρα μας, τούτο θα σημαίνει πως θα έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό ποδοσφαιρικό επίπεδο και πως ο Παναθηναϊκός θα έχει κερδίσει έναν αμυντικό μέσο για μια… δεκαετία. Γι’ αυτό και εξαρχής ήθελα (και φώναζα) να παραμείνει ο Λαγός στην ομάδα.

Και κάτι τελευταίο. Οι Πράσινοι δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνουν δίχως το παραμικρό οικονομικό αντάλλαγμα τα παιδιά που με τόσο κόπο βγαίνουν από τις ακαδημίες τους. Κι αν τα χάνουν χωρίς οικονομικά οφέλη, τουλάχιστον ας πάρουν προηγουμένως απ’ αυτά ό,τι περισσότερο μπορούν ποδοσφαιρικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ