OPINIONS

Ο... "γάμος" με τον Χατσερίντι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχει να κερδίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία είναι να «παντρέψει» την περυσινή άμυνα του με τον Εβγέν Χατσερίντι. Γράφει ο Σάββας Τζιομπάνογλου.

Το πρώτο ημίχρονο του φιλικού του ΠΑΟΚ με την Άντερλεχτ είναι ίσως το πιο διαφωτιστικό στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Και αυτό διότι ήταν αυτό που έγιναν τα περισσότερα αμυντικά λάθη και ατομικά και τακτικά από την ομάδα του Λουτσέσκου ίσως και μέσα σε ολόκληρο το 2018. Ακόμη και στην ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη πρέπει να έγιναν λιγότερα λάθη σε κάθε ημίχρονο.

Κάτι που φαντάζει λογικό και σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας του και πως ο προπονητής του θα πρέπει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα αφομοιωθεί από την άμυνα του ο Εβγέν Χατσερίντι που απέναντι στους Βέλγους πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του Δικέφαλου.

ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΧΑΤΣΕΡΙΝΤΙ

Είναι δεδομένο ότι ο ομογενής κεντρικός αμυντικός χρειάζεται πολύ χρόνο προκειμένου να φτάσει σε αγωνιστική ετοιμότητα τέτοια που θα του επιτρέπει να αναλάβει ρόλο στα μετόπισθεν του Δικεφάλου. Θα πρέπει και να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση αλλά και να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια άμυνα, που ήταν από τις καλύτερες στην Ελλάδα την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι…

Το θέμα για τον Λουτσέσκου, που έχει εκτός των άλλων να σκέφτεται και τα προκριματικά του Champions League είναι πως και με ποιον θα παντρέψει τον Χατσερίντι. Την στιγμή που τα χαρακτηριστικά μοιάζουν με αυτά του Βαρέλα είναι αρκετά δύσκολο να δέσουν οι δυο τους στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, σε παιχνίδια άλλα, εκτός από αυτά που είναι ειδικών συνθηκών.

ΨΑΧΝΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο Κρέσπο έχει την ταχύτητα που μπορεί να συμπληρώσει είτε τον έναν, είτε τον άλλο από τους Βαρέλα και Χατσερίντι, αλλά φαίνεται πως δύσκολα δεν θα είναι οι δύο τελευταίοι το βασικό δίδυμο των στόπερ.

Πως μπορεί να μείνει εκτός ο Βαρέλα που ήταν ο ηγέτης πέρυσι στην άμυνα του Δικεφάλου;

Πως όμως είναι δυνατόν να μην αξιοποιηθεί ο Χατσερίντι που θα κοστίζει τόσο χρήματα το χρόνο στον ΠΑΟΚ;

Ακριβώς αυτό θα πρέπει να βρει ο Λουτσέσκου; Την ισορροπία στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ που μπορεί να είναι ο θεμέλιος λίθος στην προσπάθεια που θα κάνει, την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο μπορεί να μην είναι ο Βαρέλα με τον Κρέσπο το δίδυμο που θα χρησιμοποιηθεί στα παιχνίδια με τη Βασιλεία. Ο Χατσερίντι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπει αυτός στο πρώτο πλάνο και πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Βέβαια δεν ήταν μόνο, αυτός που ευθύνεται για τα λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Άντερλεχτ.

Ωστόσο με την άμυνα του ΠΑΟΚ ίδια στα ¾ των προσώπων που την αποτελούσαν, αλλά στην πραγματικότητα εντελώς διαφορετική με τον Κρέσπο αριστερό μπακ και όχι στόπερ, ήταν αναμενόμενο να χαθεί η περυσινή χημεία και να επηρεαστεί όλη η ανασταλτική λειτουργία του Δικέφαλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ