OPINIONS

Με τη σφραγίδα του Λουτσέσκου

ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο πρωταγωνιστής της φετινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ είναι ο προπονητής του, Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι πρέπει να πετύχει ο Ρουμάνος στο πρώτο στάδιο παραμονής του Δικεφάλου στην Ολλανδία. Γράφει ο Σάββας Τζιομπάνογλου.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία του στην Ολλανδία με διπλή στόχευση. Από τη μια ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να βάλει τις βάσεις για την επόμενη σεζόν και από την άλλη οφείλει να έχει έτοιμη την ομάδα του στα δύο παιχνίδια με τη Βασιλεία.

Χρειάζεται ισορροπία, αυτή που ευαγγελίζεται συχνά πυκνά ο Ρουμάνος τεχνικός. Ισορροπία μέσα από την οποία θα φέρει την ομάδα στο επίπεδο που χρειάζεται για υπερκεράσει το εμπόδιο των Ελβετών ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αξιολογήσει και τους ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν μαζί του στην Ολλανδία.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μοιάζει σαν περίοδος δοκιμασίας για αρκετούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Πρώτα από όλα για τον Ντοριάν Λεβέκ, που έχασε όλη την περασμένη σεζόν λόγω των τραυματισμών του και βρίσκεται και αυτός στην Ολλανδία σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ του Δικεφάλου. Το αν θα τα καταφέρει είναι άγνωστο ωστόσο και αυτός έχει την ευκαιρία του.

Ο Γάλλος που πέρυσι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου τον περασμένο Γενάρη, αλλά ήταν η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε που τον κράτησε στην Τούμπα. Για να παραμείνει θα πρέπει να καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη αν σκεφτεί κανείς τι έκανε την περασμένη σεζόν ο Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας του Δικεφάλου.

Από τον ένα Γάλλο στον άλλο. Ο Τίμπο Μουλέν αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη για να αντικαταστήσει τον Γκόικο Τσίμιροτ όμως ώσπου να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του Λουτσέσκου, δεν πρόλαβε παρά να παίξει 15΄ σε έναν αγώνα κυπέλλου με τον Ατρόμητο και από ένα δεκάλεπτο στα παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Λαμία και Πανιώνιο. Και πρέπει σε αυτήν την προετοιμασία να δείξει, αν όχι ότι αξίζει να είναι βασικός, ότι τουλάχιστον δικαιούται μια θέση στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, εκεί όπου έχει αξιολογηθεί πως πρέπει να γίνει μια ακόμη σημαντική κίνηση με την απόκτηση του Πόντους Βέρνμπλουμ.

ΥΠΟ ΚΡΙΣΗ

Συμμετοχές δεν έκανε ούτε ο Μιχόγεβιτς που επίσης αποκτήθηκε το Γενάρη, αλλά τουλάχιστον αυτός είναι νεαρός και αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Άμεσα πάντως δύσκολα θα βρει χώρο στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου.

Ο Λουτσέσκου θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον και του Λάζαρου Λάμπρου που μπορεί να έκανε καλό πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο αλλά σε αυτόν τον ΠΑΟΚ δύσκολα θα βρει θέση ο Ουάρντα, πόσο μάλλον αυτός.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και ο Μυστακίδης, ο Κίτσιου, ίσως ο Χαρίσης, ακόμη και ο Κουλούρης που θέλουν σε αυτό το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας στην Ολλανδία να πείσουν τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΧΑΤΣΕΡΙΝΤΙ - ΖΑΜΠΑ

Αυτές οι μέρες μόνο εύκολες δεν είναι για τον Ρουμάνο τεχνικό, που θα πρέπει εκτός όλων των άλλων να ταιριάξει σε μια άμυνα, αν μη τι άλλο σωστά δομημένη ήδη, τον Εβγέν Χατσερίντι. Παράλληλα, α προλάβει να περάσει τα θέλω του στον Λέο Ζαμπά, αλλά και να δει με ποιον επιθετικό κορυφής θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία στις 24 Ιουλίου στην Τούμπα γιατί τον Πρίγιοβιτς δύσκολα θα τον έχει.

Τουλάχιστον ο Λουτσέσκου, αυτή την φορά, προετοιμάζει ο ίδιος την ομάδα του, που μπορεί να μην τη δημιούργησε ο ίδιος πέρυσι το καλοκαίρι αλλά στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου ήταν 100% δική του.

To Μundial έρχεται στο mail σου! Κάνε εγγραφή στο newsletter του SPORT 24 για να μαθαίνεις καθημερινά ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα της Ρωσίας!

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ