OPINIONS

Το άγνωστο στοίχημα του Μάρκο Σίλβα

Το άγνωστο στοίχημα του Μάρκο Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει για ένα από τα στοιχήματα που -χωρίς να το γνωρίζει- έχει βάλει ο Μάρκο Σίλβα ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Ποιο είναι αυτό; Να μείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της σεζόν. Μην βιάζεστε. Δεν προκαταβάλουμε συνειδήσεις, αλλά αξίζει να παραθέσουμε τι έγινε με τους προκατόχους του, που ξεκίνησαν με το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα, τα τελευταία 20 χρόνια που οι ερυθρόλευκοι έχουν σαρώσει τους τίτλους στην Ελλάδα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή: Το 6/6 που έχει ο Ολυμπιακός, δεν είναι δα και το πιο σύνηθες επίτευγμα, όσον αφορά τις εκκινήσεις της ομάδας την τελευταία 20ετία. Ψάχνοντας, λοιπόν, στα κιτάπια μας -προκειμένου να αναλύσουμε τις προηγούμενες τρεις σεζόν που επιτεύχθηκε τουλάχιστον το 6/6- διαπιστώσαμε αυτά:

  • Ότι ο Ολυμπιακός στο τέλος της σεζόν αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ελλάδας.
  • Ότι και οι τρεις προηγούμενοι προπονητές που ξεκίνησαν με το συγκεκριμένο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, απομακρύνθηκαν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, πριν την ολοκλήρωση της σεζόν! Και ο Ζαρντίμ, που ξεκίνησε με 7/7 το 2012-13. Και ο Σόλιντ που ξεκίνησε με 6/6 το 2006. Και ο Μπάγεβιτς το 1999. Ακόμα και ο Μπιγκόν που διεύρυνε το σερί του Μπάγεβιτς!

Φυσικά, αυτό δεν λέει κάτι, όσον αφορά τον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος έχει κερδίσει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου του Ολυμπιακού, σε αυτούς τους λίγους μήνες παρουσίας του με τα ερυθρόλευκα. Τόσο με αφορμή τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, όσο με τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, αλλά και με τον χαρακτήρα του.

Ας θυμηθούμε τις προηγούμενες τρεις σεζόν που ο Ολυμπιακός είχε επαναλάβει το 6/6, που έχει στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος (νίκες με Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Πλατανιά, Ξάνθη, ΠΑΣ και ΠΑΟΚ).

2012-13: Με Ζαρντίμ το 7/7

Το άγνωστο στοίχημα του Μάρκο Σίλβα

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με 77 βαθμούς και 15 διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και 37 από τον Παναθηναϊκό!!!

2006-07: Με Σόλιντ το 6/6

Το άγνωστο στοίχημα του Μάρκο Σίλβα

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με 71 βαθμούς και 9 διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ.

1999-00: Με Ντούσκο και ολίγον Μπιγκόν το 7/7

Το άγνωστο στοίχημα του Μάρκο Σίλβα

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με 94 βαθμούς και 4 διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ