OPINIONS

Ο Ζντιέλαρ πρόλαβε να γίνει... απώλεια

Ο Ζντιέλαρ πρόλαβε να γίνει... απώλεια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει για τον Σάσα Ζντιέλαρ, που -μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα- πρόλαβε να εκτοπίσει τα υπόλοιπα αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού και να γίνει σημαντική απώλεια για την ομάδα του, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο 21χρονος Σέρβος έπεσε πάνω σε μια κακή συγκυρία για την ομάδα του και ιδανική για τον ίδιο, καθώς ο τραυματισμός των Κασάμι - Καμπιάσο, του άνοιξαν το δρόμο για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Ο Σίλβα τού εμπιστεύθηκε μια θέση στα χαφ, κι ο ίδιος εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία, έγινε -έτσι ξαφνικά- απαραίτητος! Μπορεί να του λείπει η τεχνική, αλλά με την ταχυδύναμη παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του "χαφ-σκύλου". Εξαιρετικός στα ανασταλτικά καθήκοντα, με έφεση στο πρέσινγκ και την επιθετική άμυνα, έχει το αβαντάζ να παίζει με πνευμόνια που λειτουργούν μόλις 21 χρόνια.

Από την αρχή της χρονιάς (ημερολογιακά), ο προπονητής του, του έχει δώσει χρόνο σε 6 παιχνίδια. Στα πρώτα λόγω ανάγκης. Μετά ο ίδιος έγινε ανάγκη... Ο Ζντιέλαρ έπαιξε 180 λεπτά στα παιχνίδια Κυπέλλου με τα Χανιά, στα οποία ο Ολυμπιακός έβαλε συνολικά 10 γκολ και δέχθηκε ένα.

Ο Ζντιέλαρ πρόλαβε να γίνει... απώλεια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πιτσιρικάς πήρε το χειροκρότημα και μαζί φανέλα βασικού για τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα, που θα γινόταν 4 ημέρες μετά. Η απόδοσή του, όχι μόνο κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα (έφτασε να μαρκάρει τη μπάλα μέχρι τα πόδια του αντίπαλου τερματοφύλακα, Θεοδωρόπουλου), αλλά ο Σίλβα τον απέσυρε στο 74ο λεπτό, ώστε να τον έχει “φρέσκο” στο ματς των Ιωαννίνων με τον ΠΑΣ, που θα γινόταν επίσης 4 ημέρες αργότερα.

Και εκεί αγωνίστηκε για 90 λεπτά και ανασταλτικά ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, με βοήθειες ακόμη και στα άκρα. Όπου η μπάλα και ο Ζντιέλαρ, σε ένα ματς την παράσταση του οποίου έκλεψε ο Κώστας Φορτούνης με τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε.

Την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε στην ενδεκάδα, αλλά αγωνίστηκε μέχρι το 70', σημείο στο οποίο αντίκρισε (δικαίως) την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Την πρώτη κάρτα την είχε δει 9 λεπτά νωρίτερα (αδίκως). Προηγουμένως είχε χαθεί κι αυτός στη μετριότητα της ομάδας του.

Όπως και να 'χει, ο Μάρκο Σίλβα καλείται να κάνει τα πλάνα του ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ χωρίς την αποκάλυψη του τελευταίου μήνα. Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός -πέρα από την τεχνική- θα έχει ανάγκη και τα πνευμόνια. Κι αν σε κάποιον αυτά περισσεύουν, αυτός είναι ο Ζντιέλαρ, ο οποίος έχει καταφέρει να γίνει απαραίτητος στον Ολυμπιακό. Όπως ακριβώς είχε γίνει στην προετοιμασία για τον Σίλβα ο -άτυχος στη συνέχεια- Μπουχαλάκης.

Με τον Μανιάτη να έχει χαιρετίσει στρατιωτικά, τους Κασάμι – Καμπιάσο παροπλισμένους εδώ και καιρό, λόγω ενοχλήσεων και τον Ζντιέλαρ τιμωρημένο, ο Μάρκο Σίλβα θα κληθεί να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που θα του θέσει το ποιοτικό κέντρο της ΑΕΚ, με την ταυτόχρονη παρουσία των Σουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλου.

Φαινομενικά ο Κασάμι έχει προβάδισμα. Προβάδισμα, όμως, ο Ελβετός είχε και όταν αποβλήθηκε ο Ζντιέλαρ με τον ΠΑΟΚ και ο Σίλβα προτίμησε τον Μπουχαλάκη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ