OPINIONS

Με Μιραλάς πόσα θα βάζει;

Με Μιραλάς πόσα θα βάζει;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα του Ολυμπιακού σε σχεδόν ένα γύρο πρωταθλήματος, κάνει τον Θοδωρή Ρούσσο να αναρωτιέται πόσα γκολ θα βάζουν οι πρωταθλητές, μόλις προστεθεί ο Κέβιν Μιραλάς στη “μηχανή” τους.

Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ο Κέβιν Μιραλάς πρόκειται να προσθέσει ποιότητα στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Το ζητούμενο, όμως, είναι -και πάντα θα είναι για έναν ποδοσφαιριστή- να προσθέσει ουσία.

Ο Βέλγος, έρχεται με περγαμηνές πενταετούς παρουσίας στην Αγγλία, για να (ξανα)γίνει ο περιφερειακός επιθετικός που δεν είχε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Να γίνει ο παίκτης που θα κλείσει το καρέ στην παραγωγική τριπλέτα Μάριν - Φορτούνης - Ανσαριφάρντ.

Πού βρίσκει τον Ολυμπιακό; Στην κορυφή. Πού βρίσκει την παραγωγικότητά του; Επίσης, στην κορυφή. Στα παιχνίδια των ερυθρόλευκων έχουν σημειωθεί τα περισσότερα γκολ στην φετινή Σούπερ Λίγκα: 51 τον αριθμό. Με 35 γκολ στο ενεργητικό της (και 16 παθητικό), η ομάδα των Χάσι - Λεμονή - Κόντη - Γκαρθία, διαθέτει την καλύτερη επίθεση και “τρέχει” ένα εκπληκτικό επίτευγμα σε αυτές τις 16 αγωνιστικές.

Είναι η μοναδική ομάδα φέτος που έχει βάλει τρία γκολ σε ένα ημίχρονο 6 φορές! Στις τέσσερις περιπτώσεις εκτός έδρας. Δεν είναι εύκολο. Καθόλου εύκολο. Ο ΠΑΟΚ το έχει κάνει μία φορά. Η ΑΕΚ δύο και μάλιστα η μία εναντίον του Ολυμπιακού! Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάλει ούτε σε ολόκληρο 90λεπτο τρία γκολ φέτος...

Στη Λάρισα το έχει κάνει δύο φορές! Μια στο παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής (7/1) και μια στο ματς της πρεμιέρας. Και στα δύο ματς, της έβαλε από τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (0-3 και 4-1)!

Το έκανε με τον Πανιώνιο στο θρίλερ της Νέας Σμύρνης, όπου επικράτησε με σκορ 3-4. Το έκανε απέναντι στον Πλατανιά, στο 5-1 του “Καραϊσκάκης”. Ακολούθησε το παιχνίδι στην Κέρκυρα, στις 26 Νοεμβρίου, όπου ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 1-0 στο ημίχρονο. Στο β' ημίχρονο, της έβαλε τρία γκολ σε διάστημα 22 λεπτών. Από το 46' έως το 68', Σισέ - Τζούρτζεβιτς - Μάριν, έκαναν την ολική ανατροπή διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Στις 9 Δεκεμβρίου, δοκιμαζόταν στο Αγρίνιο και στο πρώτο ημίχρονο τα βρήκε σκούρα, αφού ο Παναιτωλικός τον κράτησε στο 1-1. Στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν καταιγιστικός. Φορτούνης και Ανσαριφάρντ κλείδωσαν τη νίκη σε διάστημα 4 λεπτών (62'-66') και ο Τζούρτζεβιτς στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 1-4.

Το ερώτημα πλέον είναι αν θα μπορέσει να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο ή ακόμα και να το βελτιώσει. Αυτό θα φανεί από την παρουσία του Κέβιν Μιραλάς και την προσφορά που θα έχει στην ομάδα του, στο δεύτερο μισό της σεζόν. Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός πλέον θα πατάει περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που του έλειψε με την παρουσία των Πάρντο – Καρσελά – Σεμπά στις πτέρυγες.

Ο Βέλγος, παρότι δεν είναι καθαρόαιμος φορ, είχε προλάβει να σημειώσει 34 γκολ σε 52 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και είχε συμβάλει ώστε ο Ολυμπιακός της διετίας 2010-12 να έχει εντυπωσιακά σκορ... ημιχρόνου:

Το 2010-11 είχε βάλει τέσσερα στον Πανιώνιο σε 45 λεπτά, τέσσερα στον Πανσερραϊκό και “τριάρες” σε Εργοτέλη, ΑΕΚ, Καβάλα και Λάρισα.

Το 2011-12 είχε βάλει έξι (σε ένα ημίχρονο) στον Αστέρα, στο ανεπανάληπτο 7-2 από 0-2, τέσσερα στη Δόξα Δράμας, τέσσερα στον ΠΑΣ και τρία σε Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Εργοτέλη.

Το 2018 πόσα θα βάζει με Μιραλάς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ