OPINIONS

Βρήκε κόουτς, αν είχε Πρίγιοβιτς, θα ήταν πρώτος

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Αν ο Πρίγιοβιτς έπαιζε από την αρχή, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο ΠΑΟΚ θα είχαν πανηγυρίσει τον τίτλο. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί. Ο Κώστας Πετρωτός παίρνει αφορμή από το 5-1 επί της Κέρκυρας με το οποίο έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην κανονική σεζόν και αναλύει.

Ψάχνω και εγώ αυτόν τον τύπο που έχει ισχυριστεί ότι ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς δεν έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει μνήμη ελέφαντα και για να το λέει κάθε φορά που βρίσκει ευκαιρία, προφανώς κάτι διάβασε ή άκουσε, του καρφώθηκε στο μυαλό και δεν του βγαίνει με τίποτα.

Και όσο ο Σέρβος φορ κάνει ολοένα και περισσότερα γκολ στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, αυτή η ανάμνηση αντί να σβήνει φουντώνει στο μυαλό του προπονητή του.

Ειδικά το γκολ κόντρα στην Κέρκυρα θα μπορούσε άνετα να μπει στο παλμαρέ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τον οποίο όλοι συγκρίνουν τον πιο φημισμένο πλέον Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη μετά τον Μεγαλέξανδρο.Φοβερό "μάζεμα" της μπάλας στην πάσα του Κάτσε για να ξεφύγει από τον αμυντικό και άψογο πλασέ πάνω από τον Κουτζαβασίλη.

Αν βάλει κανένα τέτοιο και στον τελικό στο Πανθεσσαλικό, είναι σίγουρο ότι δεν θα ξαναγίνει ματς εκεί γιατί θα... γκρεμιστεί.Ο 27χρονος έχει ήδη φτάσει τα 9 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και η παρουσία του στην ομάδα συνδυάστηκε με τον εντυπωσιακό δεύτερο γύρο της ομάδας του.

Ξέρετε πόσους βαθμούς συγκέντρωσε συνολικά ο Δικέφαλος στο δεύτερο μισό; 38, όσους είχε και ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο, αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για να τερματίσει πρώτος. Έχασε μόνο 7. Τέσσερις στις ισοπαλίες με Ξάνθη και Ηρακλή και τρεις στην ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Απ' όποια πλευρά κι αν το αναλύσει κανείς, θα καταλήξει, ότι αν υπήρχε Πρίγιοβιτς στον πρώτο γύρο, ίσως ο ΠΑΟΚ πανηγύριζε μετά το ματς με τους Φαίακες τον τίτλο και δεν θα εναπόθετε τις ελπίδες του στις δικαστικές αίθουσες της ΕΠΟ και τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα.

Το σίγουρο είναι ότι ο υψηλόσωμος φορ με την παρουσία του ανέδειξε το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ επί ημερών Ίβιτς και, μάλιστα, κάποιες φορές κάλυψε και την μέτρια απόδοσή του (θυμηθείτε ότι σημείωσε τη γκολάρα στην Ξάνθη, στο ματς Κυπέλλου, σε χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ είχε χάσει τα ηνία).

Καταλήγουμε, λοιπόν, για να πάμε στο τι γίνεται από εδώ και πέρα και να κλείσουμε την κουβέντα για το παρελθόν ότι αν οι συμπαίκτες του τον τροφοδοτούν στο σωστό χώρο, ο "Πρίγιογκολ" μπορεί να γίνει το κλειδί για να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο και να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ (αν τελικά παίξει εκεί).

Έχει πάντα πλάνο ο Ίβιτς - αποδείχθηκε ότι δεν έχει και εμμονές

Στη στάση που κάνουμε πριν τον τελικό και τα play off, οφείλουμε να σημειώσουμε και την καθοριστική συμβολή του Ίβιτς σε όλο αυτό που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, ότι, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει έναν κορμό πάνω στον οποίο θα χτίσει και την ομάδα των επόμενων χρόνων και ότι έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα ως ομάδα.

Είναι και το φοβερό νοικοκυριό που έβαλε ο νεαρός Σέρβος κόουτς στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Φάνηκε σε πολλά σημεία με πιο χτυπητό την εξάλειψη της περσινής μάστιγας των αλλεπάλληλων τραυματισμών. Ασχολήθηκε στη λεπτομέρεια του με πολλά ζητήματα, ο ΠΑΟΚ απέκτησε πρόγραμμα και πλάνο στην καθημερινότητά του και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς ακόμη και από το ματς με την Κέρκυρα.

Πριν ακόμη αρχίσει, είχε σχεδιάσει:

- Ποιους θα ξεκουράσει.
- Ότι θα έβαζε στο δεύτερο μέρος τον αναπληρωματικό τερματοφύλακά του στον τελικό, Σιαμπάνη
- Ότι θα έριχνε τον Πρίγιοβιτς αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο για να δοκιμάσει σχήμα με δύο επιθετικούς.

Τα έκανε όλα χωρίς καμία απώλεια ή κάτι που να έβγαλε την ομάδα του εκτός πλάνου. Το πιο σημαντικό του τεστ, όμως, ήταν αυτό που πέρασε την περασμένη Πέμπτη κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν απέδειξε ότι δεν έχει εμμονές.

Και το έκανε βάζοντας βασικό τον Πέλκα και ως αλλαγή τον Μπίσεσβαρ, παίκτες που για διάφορους λόγους είχε δημιουργηθεί μία απόσταση μαζί τους. Στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς ζύγισε όλα τα δεδομένα και πήρε τις σωστές αποφάσεις γιατί εκείνοι άξιζαν να παίξουν.

Όλο αυτό το "πακέτο" που ανέλυσα πιο πάνω οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο Ίβιτς έχει ήδη κερδίσει την ευκαιρία να καθοδηγήσει τον ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν. Προφανώς και στο τελικό πρόσημο της σεζόν, το αν η τροπαιοθήκη του ΠΑΟΚ γεμίσει λίγο παραπάνω, θα παίξει τον ρόλο του, όμως, οφείλουμε να σημειώσουμε τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο πείραμα με νεαρό προπονητή, αυτό με τον Ίγκορ Τούντορ.

Υ.Γ. Ο ΠΑΟΚ κυνηγά την δικαστική τιμωρία του Ολυμπιακού, όπως έκαναν με εκείνον άλλες ομάδες. Ο Σαββίδης μίλησε γι' αυτό το ζήτημα και το πιο σημαντικό που, κατά τη γνώμη μου, είπε είναι ότι όλα αρχίζουν από την ίδια τη συμπεριφορά των ομάδων που κινδυνεύουν.

Αναφέρθηκε σε αυτό που είχε πει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την ευθύνη τους στα γεγονότα στον ημιτελικό που έγινε με τον Ολυμπιακό το 2014. Αυτό είναι μία καλή βάση για να αρχίσει μία ανάλογη, εσωτερική κουβέντα, για όλες τις μεγάλες ΠΑΕ.

Αν αυτό συμβεί, προφανώς, θα κερδίσει το ποδόσφαιρο. Όσο για την τιμωρία του Ολυμπιακού, αυτή θα την αποφασίσουν τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Εφόσον πάρει στα χέρια του καταγγελία παίκτη του Πλατανιά, ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας οφείλει να ανοίξει την υπόθεση. Για τα υπόλοιπα δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς να κάνουμε τους δικαστές.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ