OPINIONS

Τώρα ποντάρει μόνο στην Τούμπα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί την αρνητική, για μία ακόμη φορά, παρουσία του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και αναδεικνύει το ένα και μοναδικό στοιχείο που μπορεί να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες των οπαδών του Δικεφάλου να δουν την ομάδα τους στον τελικό του Κυπέλλου.

Άλλο ματς σε σχέση με αυτό της Κυριακής είχε προαναγγείλει ο Βλάνταν Ίβιτς στους παίκτες του κι όντως άλλο ματς είδαμε στη Λεωφόρο. Αυτή τη φορά με την κανονική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού (και κυρίως τον Μπεργκ και τους ακραίους των «πρασίνων») να βάζει πολύ περισσότερα προβλήματα στην ομάδα του ΠΑΟΚ και να πετυχαίνει μία νίκη με 2-0 που δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο Δικέφαλος παρότι παρουσιάστηκε αλλαγμένος μόνο κατά τα 4/11 σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα της Κυριακής, ήταν μεταμορφωμένος προς το χειρότερο. Τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, που έχει ουσιαστικά να μιλά μόνο για μία μεγάλη φάση με τον Πέντρο Ενρίκε στο 29’, όταν ο Βραζιλιάνος σε κενή εστία σούταρε ψηλά άουτ.

Η αλήθεια είναι ότι οι αλλαγές που επιχείρησε στην ενδεκάδα ο Βλάνταν Ίβιτς δεν του βγήκαν. Ειδικά η μη χρησιμοποίηση για 88’ λεπτά του Γκόικο Τσίμιροτ (ο Ίβιτς είπε ότι δεν τον χρησιμοποίησε γιατί δεν ήταν απόλυτα έτοιμος), ήταν καταλυτική στο να μην μπορέσει να κυκλοφορήσει την μπάλα με ορθολογικό τρόπο ο Δικέφαλος και να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ. Βάσει εξέλιξης αγώνα, θέση, τουλάχιστον στην 18άδα, είχε και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από την απόφασή του προπονητή του.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η απουσία του Κάτσε από την αποστολή, σε ένα ματς όπου ο ΠΑΟΚ ήθελε τρεξίματα στη μεσαία γραμμή, χωρά πολύ συζήτηση.

Η τριάδα Κάνιας-Σάχοβ-Ουάρντα (και στην πορεία του ματς του ο Κάμπος όταν πήγε στον άξονα και έστειλε τον Αιγύπτιο στα άκρα ) δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει έναντι των Ζέκα και Κορυμπέλη (που είχαν βοήθειες από Βιγιαφάνες και Εμποκού) και έτσι ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ακίνδυνος. Με Πέλκα και Κίτσιου πέτυχε μία μικρή διόρθωση ο Σέρβος τεχνικός, ωστόσο το πρόβλημα δεν λύθηκε ποτέ.

Όταν δεν εμπνέεις σιγουριά στην άμυνα..

Ακόμη κι αυτή την κάτω του μετρίου επιθετική εικόνα θα μπορούσε να την ανεχτεί ο ΠΑΟΚ, αν ανασταλτικά ήταν αξιόπιστος. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε καμία περίπτωση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο στοιχήματα να κυνηγήσουν σ αυτό το κομμάτι και τα έχασαν και τα δύο: Το ένα ήταν η αεράμυνα, που απέτυχε σε μεγάλο βαθμό με τον Παναθηναϊκό να κάνει πάρτι ψηλά και πιο τρανταχτή απόδειξη είναι η φάση του 1-0 με τον Μολέδο στο 21’.

Το δεύτερο ζητούμενο ήταν η αντιμετώπιση του Μπεργκ και σ’ αυτή απέτυχε για μία ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ. Ο Σουηδός έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ όσες φορές η μπάλα έφτασε στα πόδια του και μάλλον δικαίωσε όσους υποστήριζαν ότι ο Ίβιτς έπρεπε να επιλέξει ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Κάποια πράγματα στο πώς ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ανακόψει τον Μπεργκ μοιάζουν ακατανόητα όταν βλέπεις τον πιο επικίνδυνο επιθετικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο να παίρνει συρτή πάσα μόνος μέσα στην περιοχή και να σουτάρει ανενόχλητος.

Στην έδρα του μπορεί να είναι αλλιώς, όμως..

Τι μπορεί να κρατήσει την αισιοδοξία των οπαδών του ΠΑΟΚ ψηλά σε ό,τι έχει να κάνει την υπόθεση πρόκριση; Μόνο το γεγονός ότι στην έδρα του έχει κερδίσει Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ χωρίς να δεχθεί γκολ.

Η Τούμπα έχει αποδείξει ότι μπορεί να μεταμορφώσει τον ΠΑΟΚ, μόνο που αυτή τη φορά δεν αρκεί μία απλή νίκη. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μην δεχθεί γκολ, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει και στον Μπεργκ να βάλει στοπ και στα στημένα να είναι απόλυτα αποτελεσματικός. Μπορεί;

Η απάντηση μετά από δύο εβδομάδες…

Υ.Γ. Σε όσους μιλήσουν για ατυχία γιατί στις φάσεις και των δύο γκολ προηγήθηκαν κόντρες, θα απαντήσω μόνο ότι η τύχη πάει με αυτούς που την κυνηγάνε. Και σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός απόψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ