OPINIONS

Τώρα ο Τζαβέλλας ας ρωτήσει τον Κλάους

Τώρα ο Τζαβέλλας ας ρωτήσει τον Κλάους
Τζαβέλλας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να επεκτείνει τη σχέση του με τον Γιώργο Τζαβέλλα και ο Κώστας Πετρωτός γράφει γιατί ο βαφτισμένος από τον Μπερμπάτοφ "Γκάρι Νέβιλ του ΠΑΟΚ" έχει μπροστά του την πιο μεγάλη δοκιμασία της καριέρας του.

Δεν ήταν και λίγοι οι ποδοσφαιριστές που επί Σαββίδη πέρασαν από τον ΠΑΟΚ. Στα τέσσερα χρόνια που ο ομογενής επιχειρηματίας βρίσκεται στο κουμάντο της ομάδας έκανε συνολικά 53 μεταγραφές. Πέρασαν καλοί παίκτες, από Μπερμπάτοφ μέχρι Νάτχο, Νομπόα και φυσικά Λούκας Πέρεθ, αλλά ελάχιστοι άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα. Ο Βούλγαρος ήταν πολύ... μπλαζέ για τα γούστα του ΠΑΟΚ. Ο Ισραηλινός και ο Εκουαδόριος μέχρι να καταλάβουν που ήρθαν έφυγαν, ενώ ο Ισπανός γέμισε τα ταμεία της ΠΑΕ χρήματα αλλά η καθημερινότητά του απασχολούσε τους φίλους της Λα Κορούνια.

Αντίθετα, ο Γιώργος Τζαβέλλας δημιούργησε μία σχέση τόσο έντονη με τον ΠΑΟΚ που, μέσα στα τρία χρόνια που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, πρόλαβε να περάσει από όλα τα στάδια. Ο 29χρονος πλέον αμυντικός που κατέβηκε μέχρι την Κ20 για να πάρει ώθηση και να αρχίσει μία εντυπωσιακά ανοδική πορεία από το περσινό καλοκαίρι.

Το ξεπέταγμα προς τα πάνω, βέβαια, δεν έγινε τυχαία. Ο 29χρονος αμυντικός πέρασε μία πολύ έντονη περίοδο τη σεζόν 2013-2014 όταν είχε προπονητή τον Αναστασιάδη και μαζί την... κακή συνήθεια να απαντά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όσα του χρέωνε ο Έλληνας τεχνικός και μαζί ένα κομμάτι της κερκίδας. Από το καλοκαίρι που ακολούθησε αποφάσισε να αλλάξει. Να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο και να αφήσει τα σχόλια για διάφορα πράγματα που γράφονταν και λέγονταν δεξιά και αριστερά μέσα στην ομάδα.

Παρότι από ορισμένους η παρουσία του στον ΠΑΟΚ δαιμονοποιήθηκε ("ο Τζαβέλλας επηρεάζει τους μικρούς", "ο Τζαβέλλας μαζί με τον Κλάους και τον Τζιόλη κάνουν κουμάντο στα αποδυτήρια, ο Ιζαβέλλας δεν αφήνει να έρθει καλός παίκτης στο κέντρο άμυνας") ο "Τζάβε" τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει δημόσια, λέγοντας ότι έχει αλλάξει κάποια πράγματα στον χαρακτήρα του, κατάλαβε τα λάθη του και δεν τα επαναλαμβάνει. Δεν θέλησε καν να απαντήσει σε όσα πολύ χοντρά του "χρέωσε" ο Άγγελος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο crash test για να αποδείξει ότι άλλαξε τον τρόπο που προσεγγίζει τα πράγματα. Η περσινή σεζόν του ήταν υποδειγματική. Μόνιμη θέση στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ, πολύ μεστές εμφανίσεις και με βοήθεια στον επιθετικό τομέα, παρουσία στην εθνική ομάδα και μαζί και ένα κερδισμένο βραβείο του MVP του ΠΑΟΚ σε όλη τη σεζόν, ψηφισμένος τόσο από απλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, όσο και από συναδέλφους του ποδοσφαιριστές εντός ΠΑΟΚ.

ΑΦΟΡΜΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Όσοι τον είχαν πάρει με στραβό μάτι μετά την κόντρα του με τον Άγγελο Αναστασιάδη, δεν ησυχάζουν. Ψάχνουν πάντα νέες αφορμές για να τον κατηγορήσουν αγνοώντας κάποια άλλα σημάδια. Ότι για τους προπονητές τους μετά τον Άγγελο θεωρείται πολύτιμος, ότι έφτασε να γίνει και αρχηγός του ΠΑΟΚ και κυρίως ότι χαίρει της εκτίμησης των συμπαικτών στα αποδυτήρια.

Από μικρούς όπως ο Χαρίσης που αναγνώρισε ότι τον βοηθά πολύ αν και ορισμένες φορές βρίζει κιόλας, μέχρι και τον Μερμπάτοφ που σε εκείνη την... μυθική μετάδοση μέσω facebook live από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ είχε σχολιάσει γι' αυτόν "αυτός είναι ο Γκάρι Νέβιλ μας, γιατί προπονείται πολύ, αλλά μιλάει και πολύ, κάτι που είναι καλό γιατί ανεβάζει την αυτοπεποίθηση της ομάδας". Μεγαλύτερο παράσημο από αυτό δεν υπάρχει. Είπαμε, όμως, αυτοί που δεν τον πάνε ακονίζουν τα μαχαίρια ψάχνοντας την επόμενη αφορμή.

Είναι της μόδας τελευταία να συζητιέται η φιλία του με τον Γιώργο Σαββίδη, επειδή μιλά αρκετές φορές δημόσια για την οικογένεια του μεγαλομετόχου και πόσο καλή σχέση έχει μαζί της. ορισμένοι φθάνουν στο σημείο να πούνε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η φιλία δεν θα του δινόταν πολύ υψηλό συμβόλαιο που υπέγραψε προχθές και θα του αποφέρει 2 εκατ, ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αρκετά υψηλά μπόνους αν επιτευχθούν στόχοι.

Βέβαια, για να φθάσει σ' αυτό το συμβόλαιο ο Ιβάν Σαββίδης (για να μην γελιόμαστε για το ποιος τελικά αποφασίζει), χρειάστηκε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ να αφουγκραστεί την ηχώ της Τούμπας απέναντι στον Τζαβέλλα. τα χειροκροτήματα υπέρ του που γίνεται όλο πιο θερμά τελευταία, έκαναν τον Σαββίδη να ζητήσει να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανανέωση συνεργασίας.

Πλέον, όμως, ο Τζαβέλλας αλλάζει κατηγορία. Μπαίνει σ' αυτή των καλοπληρωμένων, κυρίως Ελλήνων, γιατί οι ξένοι έχουν μία κάπως διαφορετική σχέση με την κερκίδα. Ο "Τζάβε" θα κρίνεται πλέον για τα πεντακόσια χιλιάρικα που παίρνει ετησίως, όπως ο Κλάους κρίνεται για τα οκτακόσια. Μία κακή εμφάνιση, ένα λάθος, ένα χαμένο γκολ, ένα άστοχο μαρκάρισμα μπορούν να δώσουν έναυσμα για να φουντώσουν και πάλι οι κριτικές ορισμένων επικριτών του που δεν θα εκλείψουν.

Όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει τίτλο, κάτι που δεν μοιάζει απίθανο με τα δεδομένα που υπάρχουν στη σεζόν που άρχισε. Μία κούπα στα χέρια του (δεύτερου μετά τον Κλάους) αρχηγού Τζαβέλλα θα του δώσει την άνεση να μιλά για την δική του εποχή στον ΠΑΟΚ.

Όμως, για να φτάσουμε ως εκεί υπάρχει πολύς ακόμη δρόμος για να διανυθεί. Και ο Γιώργος Τζαβέλλας πρέπει να μείνει το ίδιο συνεπής ήταν από το περσινό καλοκαίρι και έπειτα. Έτσι στο τέλος, μπορεί να πάρει και κανένα καλό λόγο από το στόμα του Άγγελου Αναστασιάδη...

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ