OPINIONS

Τραβήξτε γκέμια στους κακομαθημένους!

05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 05/11/2017 AEK VS PAOK FOR SUPERLEAGUE SEASON 2017-18, IN OAKA STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τα ποδοσφαιρικά και "δομικά" προβλήματα του ΠΑΟΚ που αναδεικνύονται μέσα και από την ήττα στο ντέρμπι από την ΑΕΚ.

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ και το πού πρέπει να εστιάσουν ο Ιβάν Σαββίδης, και οι συνεργάτες του αν θέλουν να λένε ότι ο Δικέφαλος πάει για τίτλο χωρίς αυτό να αποτελεί... ανέκδοτο.

Όλος ο ΠΑΟΚ σε τρεις αποβολές. Στο πώς δεν διαχειρίστηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που του έδωσε η αποβολή του Αραούχο (κι ενώ ο Σαμπράνο είχε στείλει κι αυτός την πρώτη προειδοποιητική βολή γι’ αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει) και πώς κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα με δύο παίκτες λιγότερους, δύο παίκτες που έδωσαν ρεσιτάλ απαράδεκτης και αντιπεγγελματικής συμπεριφοράς.

Από το 8’ (όταν έφυγε ο Αργεντινός φορ της ΑΕΚ) μέχρι το 35’ (όταν ο Σαμπράνο είπε να ανταποδώσει το δώρο ρίχνοντας κάτω τον Λιβάγια) φάνηκε η ξεκάθαρη έλλειψη επιθετικού πλάνου. Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλα να υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου, όμως η ομάδα του δεν είχε ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς θα επιτεθεί, δεν είχε καμία κομπίνα στα στημένα, δεν έβγαλε ούτε στο ελάχιστο αυτοματισμούς, Ό,τι πήρε, όχι μόνο σε εκείνο το σημείο αλλά σε ολόκληρο το ντέρμπι, το πήρε από ατομικές ενέργειες. Δύο σουτ του Βιεϊρίνια, μία καταπληκτική ασίστ (τη μοναδική στιγμή που φάνηκε στο παιχνίδι) από τον Λέο Μάτος στον Πέλκα που όμως ήταν σε θέση οφσάιντ, ένα γλυκό πλασέ του Μπίσεσβαρ και η πιο μεγάλη φάση η ασίστ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-του Ελ Καντουρί στον Πρίγιοβιτς που δεν μπόρεσε να κάνει πετυχημένη προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 86'.

Σ’ αυτό το ντέρμπι υπήρχε και κάτι ακόμη. Ο Λιβάγια έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Σκόραρε (με τύχη αλλά και αφέλεια από τους δύο στόπερ του ΠΑΟΚ που τον ξέχασαν), πήρε αποβολή, απείλησε για δεύτερο γκολ. Δεν είναι τυχαίο ότι αναδείχθηκε MVP, παρότι βγήκε σχετικά νωρίς από το παιχνίδι.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ

Φυσικά και δεν τιμά τον Λουτσέσκου να ομολογεί ότι η ΑΕΚ ήταν τέλεια προετοιμασμένη και οι παίκτες του δεν έκαναν τίποτα απ’ ότι ζήτησε. Ότι δεν διαχειρίστηκαν το ματς καθόλου έξυπνα. Ήταν «φάουλ» αυτό για τον Ρουμάνο κόουτς, όπως μεγάλη ήταν η αδυναμία που έδειξε να καυτηριάσει τις απαράδεκτες συμπεριφορές των Σαμπράνο και Μπίσεσβαρ. Ρωτήθηκε για το αν θα πάρει μέτρα και εκείνος άρχισε να τους δικαιολογεί. Για μία ακόμη φορά προτίμησε τον ρόλο του "φανταροπατέρα", ενώ είχε μία χρυσή ευκαιρία να τραβήξει αυτάκια.

Και εδώ είναι που εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ! Στους κακομαθημένους παίκτες που δεν καταφέρνει, όχι μόνο ο Λουτσέσκου αλλά και συνολικά ο οργανισμός ΠΑΟΚ, να τους διαχειριστεί. Το είχαμε σημειώσει και λίγες μέρες πριν ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η έλλειψη ποδοσφαιρανθρώπων με ειδικό βάρος. Ανθρώπων με γνώσεις και εμπειρία που θα βάλουν όρια και θα συνετίσουν τους παίκτες.

Χθες ήταν εμφανέστατο ότι ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς ανέτοιμος ψυχολογικά. Οι παίκτες του δεν κατάλαβαν ούτε τη σημασία του αγώνα που είχαν να δώσουν, ούτε τις δύσκολες συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν. Ότι απέναντί τους είχαν μία ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι κ… πετσωμένη!

Και πραγματικά δεν θέλω να μπω στην κουβέντα περί κόμπλεξ στην Αθήνα γιατί την θεωρώ αστεία όταν σχεδόν όλη η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, με εξαίρεση τον Πέλκα, άντε τον Λέοβατς και τον Τσίμοροτ που διανύουν την τρίτη σεζόν, αποτελούνταν από παίκτες που πέρυσι και φέτος προστέθηκαν στο ρόστερ.

Πότε πρόλαβαν να αποκτήσουν αποκτήσουν κόμπλεξ με την Αθήνα και να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους κάθε φορά που μπαίνουν στο αεροπλάνο για το «Ελ. Βενιζέλος»; Για τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη μιλάμε κόουτς. Όχι για την Ξάνθη των προηγούμενων ετών, χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης της αξίας της θρακικής ομάδας και του δικού του έργου εκεί.

Από την ώρα που τελείωσε το ντέρμπι, ακούγονται πολλές «φωνές» για πρόστιμο που πρέπει να επιβληθεί στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Σαββίδης δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του και για τους ποδοσφαιριστές και για τον προπονητή.

Η ευκαιρία για πρόστιμα υπήρχε πολλές φορές μέχρι σήμερα και δεν έκανε χρήση αυτής ο Σαββίδης. Το τι θα κάνει τώρα είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Όπως και η διαχείριση των δύο εβδομάδων της διακοπής. Ίσως τώρα να «παιχτεί» πραγματικά το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ κι ας μην έχει αγώνες η ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ