OPINIONS

Τόνωση στο πληγωμένο "εγώ" του ΠΑΟΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (MOTION TEAM)
Μάτος, ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον world class Λέο Μάτος που δίνει (και δείχνει) στον ΠΑΟΚ αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή και στέκεται στον παθιασμένο και γεμάτο μηνύματα πανηγυρισμό του στο 1-0.

Είναι στιγμές που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στο μυαλό κάθε οπαδού. Ο Λέο Μάτος έχει σκοράρει δευτερόλεπτα πριν «ξεκλειδώνοντας» την πολύ σφιχτά δεμένα άμυνα του Πλατανιά και εκστασιάζεται. Αρχίζει να χτυπά με το δεξί χέρι του στο στήθος, στο μέρος της καρδιάς και το πρόσωπό του σφύζει από ένταση.

Το μήνυμά του είναι ξεκάθαρο: «Εγώ… για τον ΠΑΟΚ». Τόσο απλά. Ο Μάτος ήταν ο άνθρωπος που ζήτησε τη μπάλα σε ένα χρονικό σημείο που έκαιγε υπερβολικά. Όταν οι απαιτήσεις της κερκίδας για γκολ είχαν αρχίσει να πιάνουν… κόκκινο και το άγχος μην τυχόν έρθει νέο στραβοπάτημα, άρχισε να εμφανίζεται στον ουρανό της Τούμπας. Ο Βραζιλιάνος διέλυσε μονομιάς την… ομίχλη (και είχε μάλιστα προειδοποιήσει γι' αυτό σε ένα πανομοιότυπο φάουλ του Ροντρίγκες λίγα λεπτά πριν). Ήταν μία από τις ελάχιστες φορές φέτος που ένα «εγώ» φώναξε δυνατά «παρών».

Αυτή ακριβώς είναι η αδυναμία του ΠΑΟΚ Το πληγωμένο του «εγώ». Ότι δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να σηκώνουν την ομάδα στις πλάτες τους στα δύσκολα. Το κάνει ο Μάτος, το κάνει ο Ροντρίγκες με συχνότητα. Αντίθετα, φέτος έχει υποχωρήσει πολύ σ’ αυτή τη διαδικασία ο Στέφανος Αθανασιάδης. Γι’ αυτό και έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο πανηγυρισμός του Μάτος. Και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τον αποτύπωσαν είναι σίγουρο πώς θα γίνουν ιδιαίτερη δημοφιλή στο διαδίκτυο.

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Πιθανόν να γίνουν δημοφιλή και στο γραφείο του Ιβάν Σαββίδη. Να τα δει και να τα ξαναδεί ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ίσως και μέσω skype, μαζί με τον Μίχελ και τον Ίβιτς για να τους δείξει τι ακριβώς παίκτες θέλει να φέρει στην Τούμπα. Ο 30χρονος μπακ (μάλλον θα πρέπει να το καταργήσουμε αυτό τον χαρακτηρισμό γιατί αδικούμε τον Βραζιλιάνο και του περιορίζουμε τον ρόλο μέσα στο γήπεδο) είναι ο απόλυτος οδηγός για τις μεταγραφές του Γενάρη.

Ο world class παίκτης που διαθέτει όλα τα εκείνα τα στοιχεία που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ για να ανέβει κι άλλο επίπεδο: Τεχνική, άριστη σωματική κατάσταση, επαγγελματισμό και κυρίως προσωπικότητα. Δεν φοβάται την ευθύνη, αντέχει στην πίεση. Τους κλώνους του ψάχνει ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη κι αν τα καταφέρει, τότε είναι βέβαιο ότι θα παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΟΣ

Ήδη μετά τα τελευταία παιχνίδια του, ο Βραζιλιάνος έχει βάλει σε σκέψεις τον Ίβιτς που για πρώτη φορά ομολόγησε ότι μελλοντικά μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και ως εξτρέμ, θέση που έχει παίξει στην Ουκρανία.

Εστω και ως μπακ, όμως, είναι προφανές ότι ο Σέρβος τον έχει εντάξει πολύ περισσότερο στο επιθετικό πλάνο της ομάδας. Η πλειοψηφία των χτυπημάτων από στημένες φάσεις έχουν ως στόχο του κεφάλι του, αφού έχει δείξει ότι είναι ικανότατος στο να σηκώνεται στον σωστό χρόνο.

Και για να μην νομίζουν όλοι ότι τα πάντα είναι ταλέντο που το δίνει σε ορισμένους απλόχερα ο Θεός, να κλείσω θυμίζοντας αυτό που ο ίδιος ο Μάτος είχε δηλώσει παλιότερα, όταν αγωνιζόταν στη Ντνίπρο, για την έφεση του να κυνηγά τις στημένες φάσεις: «Ήμουν πολύ κακός στο παιχνίδι με το κεφάλι. Και έτσι άρχισα να εξασκούμαι στο ποδοβόλεϊ (παιχνίδι που κάνουν αρκετές ομάδες με ένα φιλέ να χωρίζει τους παίκτες και τη μπάλα να μην πρέπει να πέσει στο έδαφος) για να βελτιωθώ. Και το πέτυχα σε σημαντικό βαθμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ