OPINIONS

Το πρώτο crash test Άγγελου-διοίκησης

QPR - ΠΑΟΚ / ΦΙΛΙΚΟ
Αναστασιάδης MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός διαβάζει πίσω από την απόφαση του Αναστασιάδη να “κόψει” Τζαβέλλα-Βίτορ από την αποστολή του ΠΑΟΚ για την Μολδαβία και αναρωτιέται αν η ΠΑΕ είναι έτοιμη να σπάσει μαζί του αυγά.

Ήταν θέμα χρόνου ότι θα ερχόταν η στιγμή που το μόνιμο πρόβλημα των αποδυτηρίων στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια θα ερχόταν στο προσκήνιο. Με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον τιμόνι ήταν βέβαιο ότι δεν θα περνούσαν απαρατήρητες συμπεριφορές σαν κι αυτές που ζούσαμε πέρυσι με Στοχ, Χακόμπο και... άλλα παιδιά στις εγκαταστάσεις της Μεσημβρίας ή σε διάφορα γήπεδα ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Άλλωστε, ένα από τα πράγματα που είχε υποσχεθεί ο 61χρονος τεχνικός στον Ιβάν Σαββίδη όταν συζητούσαν για την συνεργασία τους ήταν πώς θα βάλει τάξη στα αποδυτήρια. Και με την απόφασή του να “κόψει” Τζαβέλλα και Βίτορ από την αποστολή του πρώτου αγώνα με τη Ζίμπρου δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω ακόμη κι αν η ομάδα του χάνει σημαντικά στελέχη της σε μία κρίσιμη αναμέτρηση από την οποία θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό η παρουσία στους ομίλους τουEuropa League,ο πρώτος βασικός στόχος της σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Τέτοια κάνατε και πέρυσι γι' αυτό ήσασταν έτσι;” αναρωτήθηκε φωναχτά ο προπονητής του ΠΑΟΚ την ώρα που έβλεπε τον Μιγκέλ Βίτορ να ξεσπά σε παπούτσια και πόρτες αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο μετά το θερμό επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας. Και η αλήθεια είναι πώς δεν έχει άδικο.

Ο ΠΑΟΚ ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από έλλειψη πειθαρχίας στα αποδυτήρια του και, όπως έχω ξαναγράψει, οι παίκτες του θυμίζουν σε πολλές περιπτώσεις παραχαϊδεμένα παιδιά. Η διοίκηση είχε συνηθίσει με μεσοβέζικες αποφάσεις να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι και απλά να προσπαθεί να προσπερνά τις κρίσεις που κατά καιρούς δημιουργούνταν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτή τη λογική, όμως, δεν την ασπάζεται ο Άγγελος Αναστασιάδης που σήκωσε το χαλί και είναι έτοιμος να βάλει... ηλεκτρική σκούπα.

Θα τον ακολουθήσει η διοίκηση;

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και μία πρώτη απάντηση θα δοθεί από τον τρόπο με τον οποίο η ΠΑΕ θα χειριστεί την απολογία του Μιγκέλ Βίτορ. Ουσιαστικά, βρισκόμαστε μπροστά στην πρώτη σοβαρή δοκιμασία της σχέσης Αναστασιάδη-ΠΑΟΚ.

Πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φθάσει η διοίκηση του “Δικεφάλου” για να αποδεχτεί τη φιλοσοφία του Έλληνα τεχνικού; Το μέλλον θα δώσει την απάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προφανώς, ο ίδιος, για να έχει μπει τόσο δυναμικά, έχει συζητήσει το όλο θέμα, και όχι μία φορά, με τον Ιβάν Σαββίδη. Είναι άλλο, όμως, να συζητάς θεωρητικά και άλλο να εφαρμόζεις στην πράξη αποφάσεις που, σε πρώτη φάση, στοιχίζουν σε εντυπώσεις (αν διαβάσει κανείς τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών για τον ΠΑΟΚ θα νομίζει ότι μαίνεται πόλεμος), συσπείρωση και αν το... θέμα πάει στα άκρα (και δημιουργηθεί ζήτημα αποχώρησης του Βίτορ από την ομάδα) και χρήμα.

Αν ο Σαββίδης και η διοίκηση στείλουν στα αποδυτήρια το μήνυμα πώς ο προπονητής είναι το απόλυτο κουμάντο, τότε ο Αναστασιάδης θα συνεχίσει απρόσκοπτα να εφαρμόσει τη δική του φιλοσοφία ποδοσφαίρου. Αν όχι, τότε θα δημιουργηθεί η πρώτη σοβαρή τριβή στη συνεργασία του Έλληνα τεχνικού με τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ