OPINIONS

Το στοίχημα του ΠΑΟΚ με Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την τεράστιας -ψυχολογικής- σημασίας νίκη του ΠΑΟΚ επί της Κέρκυρας και τις 15 μέρες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο του Λουτσέσκου στην ομάδα, αφού πρέπει να στήσει τη μεσαία γραμμή πάνω σε Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο.

Μετά από χαστούκι τόσο ηχηρό, όσο αυτό που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη στο Έστερσουντ της Σουηδίας το βασικό ζητούμενο είναι η ανάκτηση της ηρεμίας και η έξοδος από την κρίση. Μπορεί να μην φάνηκε αυτό έντονα γιατί ο Δικέφαλος κέρδισε άνετα με 3-1 την Κέρκυρα (έχοντας 20 τελικές, δοκάρι με τον Λεβέκ, απίστευτο τετ-α-τετ με τον Σάχοβ και άλλες ευκαιρίες), όμως ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη του κόσμου προς την ομάδα.

Θα χρειαστεί χρόνος και μία σειρά επιτυχημένων αποτελεσμάτων για αν συμβεί κάτι τέτοιο και ίσως να μην είναι υπερβολή μία σκέψη του τύπου "οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα αγωνίζονται με την πλάτη στον τοίχο όλη τη σεζόν".

Ωστόσο, το 3-1 δίνει αυτό που ήταν άκρως απαραίτητο για το διάστημα που διανύουμε. Την σχετική, έστω, ηρεμία στον Λουτσέσκου να μπορέσει να πάει από την αρχή τη σεζόν όπως σταθερά δηλώνει από το βράδυ της Πέμπτης και μετά.

ΜΙΝΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει εντοπίσει σοβαρές αδυναμίες στον φετινό ΠΑΟΚ. Τα "φώναξε" μετά το τραγικό αποτέλεσμα στη Σουηδία, απέφυγε να τα σχολιάσει την Κυριακή (κακή παρένθεση αυτό που έπραξε στο Έστερσουντ γιατί ακούστηκε ως μέγιστη δικαιολογία για τον αποκλεισμό), αλλά σίγουρα υπάρχουν.

Το ομολόγησε και ο υπηρεσιακός τεχνικός της Κέρκυρας, Κώστας Χριστοφοράκης όταν κλήθηκε να κάνει σύγκριση του περσινού ΠΑΟΚ με τον φετινό, γιατί όλως τυχαίως και πέρυσι ήρθε ως υπηρεσιακός στην Τούμπα. "Φέτος, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να τρέξει, ειδικά στο τελευταία λεπτά του αγώνα, έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης όπως είπε και ο κ. Λουτσέσκου".

Περιμένουμε κατά συνέπεια τη μίνι προετοιμασία που θα κάνει ο Ρουμάνος τεχνικός, αν και θα του λείπουν αρκετά βασικά γρανάζια της μηχανής, που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

ΚΟΜΒΙΚΗ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Αυτό, όμως, είναι το ένα σκέλος της δουλειάς που πρέπει να γίνει. Το άλλο αφορά στην ενσωμάτωση των Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο (έρχεται το απόγευμα της Δευτέρας και τίποτα δεν φαίνεται ότι μπορεί να χαλάσει τη μεταγραφή του) στη μεσαία γραμμή. Είναι προφανές ότι το πόρισμα που έχουν βγάλει στον ΠΑΟΚ λέει πώς το πρόβλημα της ομάδας αρχίζει από τα χαφ της. Γι' αυτό και αποφάσισαν να πάρουν δύο τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών.

Το ζητούμενο είναι πώς ο Λουτσέσκου θα τους μπολιάσει στο σύνολο. Πώς θα καταφέρει να πάρει την ποιότητα που αποδεδειγμένα διαθέτουν για το καλό της ομάδας του. Αυτή είναι η πιο δύσκολη δουλειά που έχει να κάνει γιατί κάθε μέσος είναι ο παίκτης που περισσότερο από κάθε άλλον παίκτης μίας ομάδας κουβαλά τη φιλοσοφία του προπονητή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αν ο 48χρονος τεχνικός πετύχει σ' αυτήν την αποστολή του, τότε η (μεσο)επιθετική γραμμή του μπορεί να απογειωθεί, γιατί εκεί ο ΠΑΟΚ πραγματικά διαθέτει εξαιρετικό υλικό.

Υ.Γ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να ερμηνεύσουν ποιες ακριβώς αλλαγές θα κάνει στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης μετά το κάζο από την Έστερσουντ. Μάλλον είναι παρακινδυνευμένο να προσπαθεί κανείς να μπει σε προβλέψεις, ειδικά από τη στιγμή που ο Σαββίδης είναι χιλιόμετρα μακριά. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Μίχελ έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του μεγαλομετόχου, είναι δεδομένο ότι το θέμα του τεχνικού διευθυντή είναι ανοιχτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ