OPINIONS

Τελευταία ευκαιρία για ένα "ηχηρό" διπλό

Τελευταία ευκαιρία για ένα "ηχηρό" διπλό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο επιθετικός μονόδρομος για Τούντορ και παίκτες του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και πώς ο Κροάτης τεχνικός επιχειρεί να χτυπήσει στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού για να γλιτώσει νέα... ανάκριση από τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει τα δεδομένα με τα οποία ο Δικέφαλος κατεβαίνει στο ντέρμπι με τους “πράσινους”.

Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πιθανόν έκανε το καλύτερο φετινό ημίχρονό του σημειώνοντας τρία γκολ από το 28' μέχρι το 42'. Εκείνη η αναμέτρηση με τον πυραυλοκίνητο Ροντρίγκες να κάνει “σμπαράλια” την άμυνα των “πρασίνων” αποτελεί ακόμη και τώρα ένα από τα πειστήρια που παραθέτει ο Ίγκορ Τούντορ όταν δέχεται κριτική για την ποιότητα της δουλειάς που κάνει στον Δικέφαλο.

Για την ακρίβεια αποτελεί πειστήριο που χρησιμοποιούταν μέχρι πρότινος, καθώς στα τελευταία επτά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει ξεχάσει τη γεύση της νίκης και ο προπονητής του είναι μονίμως με την πλάτη στον τοίχο.

Υπό άλλες συνθήκες, το ματς της Λεωφόρου θα ήταν ένα απλό ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες παράμετροι που το καθιστούν κάτι απείρως σημαντικότερο και αυτή η παραδοχή “αναγκάζει” τον Τούντορ να θέλει να παίξει τα ρέστα του. Ποιες είναι αυτές οι παράμετροι;

-Η βαθμολογική ανάγκη του ΠΑΟΚ που κινδυνεύει αν δεν πάρει θετικό αποτέλεσμα (και κερδίσει ο Αστέρας τα Γιάννινα) να βρεθεί στην έκτη θέση της βαθμολογίας, έξω από τις ομάδων που συγκροτούν το μπλοκ των πλέι οφ.

-Το γεγονός ότι είναι το τελευταίο ντέρμπι της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και η μία και μοναδική ευκαιρία που έχει ακόμη ο ΠΑΟΚ να πάρει ένα “ηχηρό” διπλό στο Πρωτάθλημα.

-Ο προπονητής του έφτασε τρεις φορές στα πρόθυρα της απόλυσης (με πιο πρόσφατη το βράδυ μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή) και θέλει το διπλό για να στείλει μήνυμα ότι και αυτός και η ομάδα του είναι σκληρά καρύδια.

-Η ανάγκη για ηρεμία που υπάρχει μέσα και γύρω από την ομάδα, αφού ο κόσμος “βράζει” μετά και την ήττα από τον Ηρακλή.

-Υπάρχει και η ψυχολογική πλευρά. Μία ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ και το “δύο στα δύο” κόντρα στο “τριφύλλι” φέτος θα είναι μία βάση για να χτίσει ο Δικέφαλος σε νοοοτροπία ενόψει των πλέι οφ.

Αυτόν τον Παναθηναϊκό δεν τον περιμένεις, τον “χτυπάς¨”

Με βάση την τελευταία δοκιμή του Τούντορ, ο ΠΑΟΚ θα κατέβει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Χατζηισαΐας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας), αφού πιστεύει ότι έτσι θα μπλοκάρει τον Μπεργκ και με βοήθειες από τους Λέοβατς και Κίτσιου και τους ακραίους του Παναθηναϊκού, τον Καλτσά και τον Κλωαναρίδη ή όποιον άλλον αγωνιστεί στα “φτερά”.

Τσίμιροτ και Χαρίσης, σύμφωνα πάντα με την άποψη του Κροάτη τεχνικού, μπορούν να μπλοκάρουν τον Βιγιαφάνες, ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο είναι η επιθετική εικόνα του ΠΑΟΚ. Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού στα τελευταία τρία ματς, στα οποία δέχεται από 11 τελικές. “φωνάζει” ότι ο αντίπαλός του πρέπει να παίξει επιθετικά και κυνηγήσει επιτακτικά το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά (ίσως και λόγω των απουσιών του Μπερμπάτοφ και του Αθανασιάδη) θα το κάνει με ταχείς παίκτες. Με τον Πέλκα σε ρόλο οργανωτή, τον Μακ φορ και τον Μυστακίδη να γίνεται πότε δεύτερος φορ και πότε επιτελικός μέσος. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι χτυπήσει στην καρδιά της άμυνας των “πρασίνων”, στο δίδυμο Κουτρουμπή-Τελάντερ, γι΄αυτό αναμένεται να παίξει αρκετά από τον άξονα.

Ακόμη, δεν πρέπει να μας ξεφεύγει κάτι πολύ σημαντικό που υπογραμμίστηκε από τους δφύο παίκτες του ΠΑΟΚ που μίλησαν για το ντέρμπι, τον Χαρίση και τον Μακ. Η ομάδα που θα πετύχειπρώτη γκολ θα πάρει και το ματς” σημείωσαν, προφανώς γιατί “διαβάζουν” το ματς υπό το πρίσμα του ότι αν μία ομάδα μείνει πίσω στο σκορ θα ανγκαστεί να ανοιχτεί και τότε θα βρούνε χώρο οι ταχείς (μεσο)επιθετικοί των δύο ομάδων.

Το το τελικά θα καταφέρει να εφαρμόσει ο ΠΑΟΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου είναι κάτι που θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό και από τη βραδιά που θα βρεθεί κάθε παίκτης ξεχωριστά.

Και σ' αυτό το κομμάτι τον καθοριστικότερο ρόλο θα τον παίξει η ψυχολογική προετοιμασία που προηγήθηκε. Στον ΠΑΟΚ ανέλαβαν δράση άτομα που μέχρι πρότινος δεν βρισκόταν στην ανδρική ομάδα (ο Μίχελ και ο Πουρλιοτόπουλος), καθώς και ο ίδιος ο... Σαββίδης με τις κινήσεις αποπομπής στις οποίες προχώρησε το τελευταίο διάστημα.

Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν ότι πλέον όλη η κουβέντα θα γίνεται γύρω από αυτούς αφού δεν υπάρχει ούτε Αγγελίδη, ούτε Άρνεσεν (κυρίως) να αποτελούν ασπίδα με τα λάθη τους. Κι αυτή η σκέψη μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά αφού περνά στα αποδυτήρια “κλίμα μάχης για την επιβίωση”. Καμία ομάδα δεν έχασε όταν μπόρεσε και διέθετε παίκτες που σκέφτονταν με αυτόν τον τρόπο.

Τα υπόλοιπα εντός γηπέδου...

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ