OPINIONS

Τα αποδυτήρια ψηφίζουν Άγγελο

Τα αποδυτήρια ψηφίζουν Άγγελο
Αναστασιάδης INTIME SPORTS

Το συμπέρασμα πίσω από τις τεσσάρες του ΠΑΟΚ σε Ζίμπρου και Πλατανιά και το μυστικό για μία πετυχημένη σεζόν που γνωρίζει καλά ο Αναστασιάδης. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Ας κάνουμε μία προσπάθεια να πάμε δέκα μέρες πίσω. Τότε που στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ κυριαρχούσε το πειθαρχικό παράπτωμα των Βίτορ (διπλό) και Τζαβέλλα, το οποίο συνόδευσε λίγα 24ωρα μετά η απρόσμενη ήττα από τη Ζίμπρου στο Κισινάου και η ισοπαλία με την Καλλονή στην Τούμπα.

Η κατάσταση ήταν οριακή και απόδειξη ότι ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε ουσιαστικά από τον Άγγελο Αναστασιάδη και τον Ζήση Βρύζα την παραίτησή τους σε περίπτωση αποκλεισμού από τους ομίλους τουEuropa League,κάτι που επιβεβαιώθηκε εμμέσως και από τις δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού μετά τον αγώνα με την μολδαβική ομάδα στην Τούμπα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κι ενώ αρκετοί περίμεναν το πρόωρο τέλος της συνεργασίας του με τον “Δικέφαλο”, η πραγματικότητα επιφύλαξε μία εντελώς διαφορετική εξέλιξη. Η αντίδραση της ομάδας έφερε... τεσσάρες κόντρα στη Ζίμπρου και τον Πλατανιά και η ηρεμία επανήλθε μέσα και γύρω από τον σύλλογο.

Κι αν υποθέσουμε ότι με την Ζίμπρου... κινδύνευε και το τομάρι πολλών παικτών που θα στιγματίζονταν οριστικά και αμετάκλητα στη συνείδηση του κόσμου του ΠΑΟΚ, στον αγώνα με τον Πλατανιά είναι ξεκάθαρο ότι με το εμφατικό σκορ και την συνολική απόδοσή τους έστειλαν και ένα βαθύτερο μήνυμα: Πως γουστάρουν τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη και στα “ασπρόμαυρα” αποδυτήρια κυριαρχεί κλίμα συσπείρωσης μεταξύ τεχνικής ηγεσίας και παικτών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν ξέρω αν εσείς το ερμηνεύετε έτσι, στα δικά μου, μάτια, όμως, οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ τόσο την Πέμπτη, όσο και κυρίως χθες, έμοιαζαν με ένα άτυπο γκάλοπ για το τι συμβαίνει τελικά με τον φετινό ΠΑΟΚ. Και οι ποδοσφαιριστές του “Δικεφάλου” ψήφισαν δαγκωτό Άγγελο Αναστασιάδη. Ίσως να ακούγεται πρόωρο, αλλά είμαι βέβαιος ότι στη διάρκεια της σεζόν το παραπάνω πόρισμα θα επιβεβαιωθεί αρκετές φορές.

Φαίνεται και από την ατομική σύγκριση με πέρυσι

Έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθώ από πολύ κοντά όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ μπορώ να βεβαιώσω ότι κάτι ανάλογο δεν συνέβαινε πέρυσι με τον Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός είχε μία άλλη νοοτροπία, δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να έρθει “κοντά” στους παίκτες. Τους έβλεπε μόνο ως επαγγελματίες (ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι κυρίως μικρά παιδιά που θέλουν ιδιαίτερη διαχείριση) και αυτό οδηγούσε σε ανάλογη συμπεριφορά από τους ποδοσφαιριστές, κάτι που δεν μπορούσε να κρυφτεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παίκτες όπως ο Μαντούρο και ο Μάρτενς (που ήρθαν στον ΠΑΟΚ με εισήγηση Στέφενς) από την αρχή ακόμη της προετοιμασίας δήλωναν ανοιχτά πώς η διαφορά του νέου ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι είναι πώς λειτουργεί σαν οικογένεια, υπάρχει μεγαλύτερο δέσιμο.

Κι αυτό είναι φυσικά έργο Αναστασιάδη, ο οποίος πιστώνεται και το ανέβασμα στην απόδοση αρκετών παικτών. Πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης Σκόνδρας που είτε, κυρίως, ως στόπερ, είτε ως δεξί μπακ όπως χθες, εντυπωσιάζει σταθερά στα έως τώρα παιχνίδια.

Πολύ πιο φρέσκος εμφανίζεται και ο Σαλπιγγίδης που είχε αρχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ με Αναστασιάδη προπονητή, άρα υπάρχει κάτι παραπάνω στη σχέση τους. Δεν θα πιάσω ούτε τους ξένους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, ούτε να αρκετά νεαρά παιδιά που προωθούνται. Όλοι τους, όμως, δείχνουν να παίζουν με ιδιαίτερο κέφι και ζήλο για τη συνολική λειτουργία της ομάδας.

Δεν θέλει Νάτχο και Στοχ για να κερδίζεις μικρομεσαίους

Φυσικά, για να μην παρεξηγηθώ, τα θετικά στοιχεία του φετινού ΠΑΟΚ που... παρέλασαν το ένα πίσω από το άλλο στο γήπεδο του Πλατανιά στα Περιβόλια, δεν αναιρούν το καταγεγραμμένο από την αρχή της περιόδου συμπέρασμα πώς ο ΠΑΟΚ έχει έλλειμμα ποιότητας στο ρόστερ του. Όμως, για να κερδίζει παιχνίδια όπως αυτό με τον Πλατανιά ή άλλους μικρομεσαίους μακριά από την Τούμπα δεν χρειάζεται να διαθέτει Στοχ και Νάτχο στο δυναμικό του. Μπορεί να το κάνει αν συνεχίσει να λειτουργεί όπως χθες στα Χανιά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κι αυτό είναι το σημείο που θα κριθεί η επιτυχία του φετινού εγχειρήματος στον ΠΑΟΚ. Αν βγάλει με επιτυχία τους αγώνες με τους μικρούς και τους μεσαίους αντιπάλους εκτός έδρας και παραμείνει καλός εντός Τούμπας, τότε μπορεί στο τέλος να πετύχει συγκομιδή μεγαλύτερη από την περσινή με λιγότερο από το μισό μπάτζετ και να έχει φτιάξει και έναν κορμό πάνω στον οποίο να μπορεί να χτίσει τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ