OPINIONS

Στόχος; Φυσικά η Μάντσεστερ

Στόχος; Φυσικά η Μάντσεστερ
Τζαβέλλας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την αναγνώριση του ΠΑΟΚ ως ομάδας επιπέδουChampions League,την επιθυμία του Ίβιτς για μία βατή κλήρωση και την τρέλα του κόσμου να δει Μουρίνιο-Ίμπρα-Πογκμπά στην Τούμπα.

Μετά το συνολικό 5-0 του ΠΑΟΚ επί της Ντίναμο και το συνολικό 14-0 επί ομάδων από την Τιφλίδα, πολύ λίγα είναι αυτά που έχουν αξία να σχολιάσει κανείς για τα δύο ματς με τη γεωργιανή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και ατομικά είχε μεγάλη διαφορά από την αντίπαλό του.

Τόση όση ήταν και η διαφορά ταχύτητας του Γκάρι Ροντρίγκες με τους παίκτες της Ντίναμο όταν μπούκαρε στην περιοχή του Σκριμπέ στο πέμπτο λεπτό και άνοιξε το σκορ. Πέτυχε το ένα γκολ που έβαλε τέλος και στις... υποψίες που μπορεί να είχαν ο Γιάραμπεκ και οι ποδοσφαιριστές του ότι αν σκόραραν πρώτοι μπορεί να δημιουργούσαν μπελάδες στους γηπεδούχους.

Ο...speedyΡοντρίγκες και ο άκρως συμμετοχικός και δημιουργικός Φακούντο Περέιρα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι και η συνεργασία τους σε αρκετές φάσεις σίγουρα είναι κάτι που ο Βλάνταν Ίβιτς θα σχεδιάσει να δει στην πράξη και σε επόμενα ματς.

Από εκεί και πέρα, αυτό που μένει είναι ότι ο Δικέφαλος στο πρόσωπο του Κάνιας βρίσκει έναν καθαρόαιμο κόφτη που καλύπτει σωστά χώρους, βοηθά και ως λίμπερο όταν ο αντίπαλος πιέζει ψηλά και έχει σωστή πρώτη πάσα.

Επίσης, κρατάμε ότι ο Μάτος είναι πολύτιμος όχι μόνο γιατί κάνει ό,τι κάνει στη δεξιά πλευρά (χωρίς πολύ καλό Τζάλμα μετά το πρώτο ματς με τον Άγιαξ είναι αλήθεια), αλλά και επειδή έχει τη δυνατότητα να παίξει με την ίδια άνεση και ως αριστερός οπισθοφύλακας. Και αν συνεχιστεί για πολύ η μέτρια εικόνα που βγάζει ο Λέοβατς στα τελευταία επίσημα ματς, τότε είναι βέβαιο ότι ο Ίβιτς θα σκεφτεί το δίδυμο το δίδυμο Μάτος-Κίτσιου.

ΟμάδαChampions Leagueσημαίνει “πάω μακριά στοEuropa”

Τι άλλο κουβαλά προίκα από την... προκριματική περιπέτεια του καλοκαιριού ο ΠΑΟΚ; Την παραδοχή εντός (Μάτος) και εκτός (Γιάραμπεκ) ότι διαθέτει ομάδα επιπέδουChampions League. ΟΒραζιλιάνος μάλιστα έφτασε στο σημείο να την παρομοιάζει με την Ντνίπρο με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό τουEuropa(καλή αμυντικά, πολύ ικανή στο τρανζίσιον και με καλύτερα χαφ από τον ουκρανικό σύλλογο). Πώς μεταφράζονται όλα τα παραπάνω;

Στην υποχρέωση που έχει ο ΠΑΟΚ να πάει μακριά φέτος στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η παρουσία στους ομίλους δεν αρκεί για να χαρακτηριστεί πετυχημένη η φετινή πορεία του, αν και σε οικονομικό επίπεδο, τα πολλά χρήματα τουEuropaτα έχει εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ. Ορθώς ο Ίβιτς έβαλε δημόσια αυτόν τον στόχο.

Κάνω παρένθεση για να υπογραμμίσω κάτι που επίσης εύστοχα ανέφερε ο Σέρβος σε ό,τι έχει να κάνει με τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ: “Μην ξεχνάμε πως έχουμε αρκετά νέα παιδιά. Δεν είναι εύκολο να κάνεις κάτι άμεσα”. Και η αλήθεια είναι ότι το “νέος ΠΑΟΚ” ήταν ουσιαστικά και “συντηρητικός ΠΑΟΚ” στα ματς με τον Άγιαξ, όπως φάνηκε από τα παιχνίδια του Αίαντα με τη Ροστόφ. Όταν τώρα αρχίζεις και μαθαίνεις τις δυνατότητες της ομάδας σου είναι λογικό να μην κάνεις όλα όσα θα επέλεγες αν γνώριζες το “ταβάνι” της.

Επιστρέφοντας στο που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ φέτος στην Ευρώπη, ασφαλώς θα πρέπει όλοι να σκέφτονται κάποια στιγμή να βρούνε στο δρόμο τους μία Μάντσεστερ. Έχει δίκιο από την πλευρά του ως προπονητής ο Ίβιτς να θέλει να την αποφύγει στη μάχη των ομίλων, αλλά αργότερα στους “32” ή τους “16” γιατί όχι; Θα συνιστά απόδειξη προόδου για τον ΠΑΟΚ.

Ο κόσμος βέβαια\ έχει το δικό του σκεπτικό. Είναι διψασμένος, δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να δει πολλές ομάδες κορυφαίου επιπέδου τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα αφού η ομάδα του δεν έχει καταφέρει να παίξει στους ομίλους τουChampions Leagueκαι είναι λογικό να θέλει την Μάντσεστερ, ακόμη και εδώ και τώρα. Γιατί τυγχάνει να είναι, όχι μία οποιαδήποτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο, του Ίμπρα, του Πογκμπά.

Αυτές είναι εμπειρίες ζωής για όλους, άσχετα αν οπαδοί και παίκτες-προπονητές διαφωνούν στο τάιμινγκ του... ραντεβού.

Αν δεν κληρωθεί με την Γιουνάιτεντ το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ για να γίνει το χατήρι των οπαδών, ας ευχηθεί ο Ιβιτς και οι παίκτες του να την βρουν μπροστά τους σε μία επόμενη-μακρινή θα είναι το ιδανικό-φάση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ