OPINIONS

Στην Τούμπα θα μετρήσει πόσο μεγάλωσε

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει τα οφθαλμοφανή συμπεράσματα της νέας ήττας στο "καταραμένο" ΟΑΚΑ και προετοιμάζει τους πάντες για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα (από)δείξει πόσο έχει προοδεύσει στη νοοτροπία του ο ΠΑΟΚ.

Έχει ψυχολογικό πρόβλημα στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ και αυτό είναι δεδομένο. Φάνηκε γι' ακόμα μία φορά από το πώς μπήκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (θα μπορούσε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μόλις στο 6' όταν ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε από το σημείο του πέναλτι). Δεν έφταιξε, όμως, μόνο αυτό για να έρθει, μία ακόμη, ήττα σ’ αυτό το "καταραμένο" για τον ΠΑΟΚ γήπεδο.

Δεν έφταιξε, όμως, μόνο αυτό για να έρθει μία ακόμη ήττα σ’ αυτό το «καταραμένο» για τον ΠΑΟΚ γήπεδο. Μέτρησαν ακόμη:

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΜΠΡΚΙΤΣ

Ήταν πολλές και χτυπητές. Γλύκος, Σάχοβ, Βαρέλα, Ουάρντα, ο Αθανασιάδης που έβγαλε πρόβλημα στη μέση και κόπηκε από την 18άδα (δεν βάζω τον Μυστακίδη γιατί έχει καιρό που λείπει) είναι παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά μέσα στη σεζόν. Στο αποψινό ματς, αυτή απουσία που «πόνεσε» περισσότερο ήταν του Γλύκου. Ο Σκοπελίτης τερματοφύλακας, με την απουσία του, έδειξε στους όποιους επικριτές του πόσο σημαντικός είναι σ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ.

Στην Τούμπα θα μετρήσει πόσο μεγάλωσε

Ο Ζέλικο Μπρκιτς δεν κατάφερε να πείσει ούτε σ’ αυτό το ματς. Έχει τη δικαιολογία ότι είναι εκτός ρυθμούς, όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καταφέρει να δώσει ούτε ένα μεγάλο ματς στον ΠΑΟΚ, παρά μόνο στιγμές. Και στο ΟΑΚΑ ξεχείλιζε από ανασφάλεια. Σχεδόν σε κάθε ενέργειά του. Πιο «χτυπητή» φάση η κακή έξοδος στη φάση που ο Μπακασέτας με το κεφάλι, σε κενή εστία, σημάδεψε άουτ. Έχω την αίσθηση ότι και στη φάση του γκολ φέρει ευθύνη, σίγουρα όχι την πρωταρχική.

ΚΟΥΡΑΣΗ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καθόλου φρεσκάδα σ’ αυτά τα πλέι οφ. Ισχύει για όλες τις ομάδες που μετέχουν, θα περίμενε όμως, κανείς, ο ΠΑΟΚ να εμφάνιζε λίγο καλύτερη εικόνα λόγω του βάθους πάγκου που διέθετε. Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε και ο Ίβιτς να το ψάξει λίγο παραπάνω στη διαχείριση του υλικού του.

Στην Τούμπα θα μετρήσει πόσο μεγάλωσε

Ειδικά σε ό,τι αφορά στο ματς, η προσωπική άποψή μου, είναι ότι καθυστέρησε τις αλλαγές. Και ίσως έπρεπε να ψάξει κάτι διαφορετικό στη μεσαία γραμμή από τα αρχές του δευτέρου μέρους, όταν έβλεπε ότι η ΑΕΚ είχε κυριαρχήσει πλήρως στη μεσαία γραμμή.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΑΛΙΦΗ

Ο Θάνος ευνόησε την ΑΕΚ. Και σε ορισμένες φάσεις που διάβασε λάθος, με κορυφαία το χέρι-φάουλ του Κολοβέτσιου έξω από την περιοχή του Ανέστη λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Έδωσε και μπόλικες κάρτες, εκνεύρισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Έχω την αίσθηση ότι ο Γρεβενιώτης διαιτητής επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα που είχε καλλιεργηθεί μετά τον τελικό περί ευνοημένου ΠΑΟΚ. Και φυσικά αποδεικνύεται ότι είναι για πολλά… χαμόγελα τα περί χαλίφη ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Τι γίνεται από εδώ και στο εξής; Ο ΠΑΟΚ, θα περιμένει πρώτα να μάθει τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης για το ματς της Λεωφόρου και τον τελικό του Κυπέλλου που θα ξεκαθαρίσουν (θεωρητικά από τη στιγμή που οι ομάδες έχουν δικαίωμα να πάνε μέχρι το διαιτητικό) το θολό τοπίο στη βαθμολογία.

Όπως και να ‘χει, όμως, όλα δείχνουν ότι το ματς της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό θα είναι τελικός. Ο ΠΑΟΚ θα περάσει ένα πολύ σκληρό τεστ σε όλα τα επίπεδα:

-Αγωνιστικά: Θα πρέπει να φανεί αξιόπιστος χωρίς Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζά, Γλύκο, Μυστακίδη, ίσως Αθανασιάδη και Κάμπος, θυμίζουμε ότι έχει δηλωθεί να εκτίσει αγωνιστική και ο Πέλκας και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ίβιτς.

-Οργανωτικά και σε επίπεδο συμπεριφοράς των οπαδών του: Τα γεγονότα της Λεωφόρου είναι πολύ νωπά ακόμη, η κόντρα με τον Παναθηναϊκό στο… κόκκινο και κατά συνέπεια πολλά νεύρα τεντωμένα. Σ’ αυτά θα πρέπει να μπει φρένο. Κυρίως, από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ασφάλεια του γηπέδου και τον έλεγχο των οπαδών. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να μην δώσει δικαίωμα σε κανέναν ανεγκέφαλο να δράσει (αν και αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς.

Την Τετάρτη θα δείξει πόσο πολύ έχει βελτιωθεί στη νοοτροπία του και πόσο έχει μεγαλώσει φέτος ο Δικέφαλος.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ζωντανή για την πρώτη θέση η ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟΚ
Η βαθμολογία των playoffs της Super League
Ίβιτς: "Ο στόχος δεν αλλάζει και είναι η πρωτιά"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ