OPINIONS

Ψηφίστε τα funny goals του ΠΑΟΚ!

Ψηφίστε τα funny goals του ΠΑΟΚ!
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την ειδική κατηγορία που γεννά φέτος στο πρωτάθλημα η άμυνα του ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να την «ακυρώσει» ούτε το τρανταχτό λάθος του Κουκουλάκη που του στέρησε δύο βαθμούς στο Καυτανζόγλειο.

Απορώ πώς δεν το έχουν σκεφτεί ακόμη οι άνθρωποι της ΝOVAστην προσπάθεια να φέρουν ορισμένες καινοτομίες στην κάλυψη τηςSuper League. Να καθιερώσουν την κατηγορία «Ψηφίστε τα πιο αστεία γκολ» (ας μη το κάνουμε τα πιο… φτηνά, γιατί θα είναι πολύ βαρύ και στερούμε την αίσθηση του χιούμορ με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιες γκάφες).

Δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να βρούνε υποψηφιότητες. Τις δημιουργεί σχεδόν κάθε Κυριακή ο ΠΑΟΚ. Και μάλιστα, κάθε φορά… το κάνει και με πιο αστείο τρόπο. Φαντάζομαι πώς συμφωνείτε ότι χθες πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του. Άρχισε με ένα σχετικά «φθηνό» τέρμα, με τους κεντρικούς αμυντικούς του να παρακολουθούν τον Μακρή να σπρώχνει από το ένα μέτρο τη μπάλα στα δίχτυα.

Συνέχισε με πιο αστείο τρόπο, όταν ο Σάμπο απέτυχε να δώσει σωστά τη μπάλα στον Κόστα και εκείνος μέχρι να… αρχίσει να τρέχει, είδε τη μπάλα στα δίχτυα από το πλασέ του Βέλλιου.

Αλλά ούτε κι αυτό ήταν το καλύτερό του. Οι παίκτες του, το κρατούσαν για τοτέλος. Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις στη φάση της ισοφάρισης του Ηρακλή... Από το χτύπημα αλά ζεϊμπέκικο του Τζαβέλλα, στους «θεατές» Τζιόλη, Κόστα, Βίτορ και τον Όλσεν που, όσο κι αν προσπαθεί , δεν μπορεί να κρύψει την αδυναμία του στις εξόδους;
Ούτε καν με το καραμπινάτο λάθος του Κουκουλάκη που δεν είδε το φάουλ στο «φράξιμο» του δρόμου του Σουηδού από δύο παίκτες του Ηρακλή.

«Φράξιμο» που δημιούργησε ο ίδιος με την επιλογή του να κάθεται και να παρακολουθεί την μπάλα να κατεβαίνει από τον ουρανό σαν να ήταν… Unidentified Flying Object (UFO) και για όσους προτιμούν ελληνικά, μη αναγνωρισμένο ιπτάμενο αντικείμενο.

Επειδή έχουν λεχθεί τα πάντα για τη συγκεκριμένη φάση, παρατηρήστε μόνο στοvideoπώς λυγίζουν τα πόδια του Όλσεν την ώρα που πέφτει στο έδαφος. Μόνο αυτοπεποίθηση δεν προδίδει η κίνησή του και σίγουρα συντηρεί-αν δεν την φουντώνει κιόλας-απόλυτα λογικά, τη συζήτηση γύρω από το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τερματοφύλακα.

Πραγματικά ταfunnygoalsτου ΠΑΟΚ δεν έχουν τελειωμό (θυμηθείτε τα τέρματα του Μανιά στα Γιάννινα, του Αραβίδη και του Μιλιβόγεβις στην Τούμπα) και φυσικά δεν φταίει μόνο ο Όλσεν γι’ αυτά.Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα με την ανασταλτική λειτουργία του και με τα πρόσωπα που απαρτίζουν την μεσαία και την αμυντική γραμμή του. Η πρώτη διαπίστωση «αγγίζει» τον Τούντορ που επιμένει να μην αλλάζει το 3-5-2 με τους δύο φουλ επιθετικογενείς ακραίουςκαι η δεύτερη την έλλειψη παικτών που θα καθαρίζουν στην αεράμυνα και θα κουβαλάνε τη μπάλα σωστά από την περιοχή του Όλσεν μέχρι να φτάσει στον Πέλκα ή τουλάχιστον στον Τζιόλη.

Φυσικά, όλα οδηγούν ότι αυτή η αδυναμία μπορεί να λυθεί μόνο με μεταγραφές στη χειμερινή περίοδο (η περίπτωση Πλετίκοσα-ίσως και του Βελλίδη-πλέον αποκτά ακόμη πιο μεγάλη δημοφιλία), αλλά μέχρι να έρθει ο Γενάρης υπολείπονται πολλά ακόμη παιχνίδια.

Γι' αυτό, το να λέει ο Τούντορ ότι βάζει τους καλύτερους και προχωρά σε αλλαγές στην ενδεκάδα μόνο λόγω κούρασης, είναι άκρως επικίνδυνο, διότι κινδυνεύει να «χάσει» την υπόλοιπη ομάδα του.

Και, τουλάχιστον, κατά την ταπεινή άποψή μου υπάρχουν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν (Μαλεζάς, Σκόνδρας, Κοροβέσης και Χαρίσης, Σαββίδης αποτελούν «χτυπητά» παραδείγματα). Καλό θα είναι ο Κροάτης να ξανασκεφτεί την προσέγγιση του γύρω από το υλικο της ομάδας, έστω και με τη λογική «και τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε δηλαδή, αν αλλάξουμε κάποιους που μονίμως κάνουν γκάφες ή είναι ντεφορμέ; ».

Η περίπτωση του Σάμπο είναι χαρακτηριστικότατη. Ο Σλοβάκος δεν… πάει όσο κι αν τον στηρίζει ο Τούντορ (ίσως γιατί εκείνος υπέδειξε την μεταγραφή του όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την Σπάρτακ Τρνάβα). Μπορεί αυτό να συμβαίνει γιατί ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί (δεν γνωρίζει καλά-καλά αγγλικά) και να μην δείχνει τα ποιοτικά στοιχεία που διαθέτει. Όπως και να ‘χει, όμως, το να επιμένει ο 37χρονος προπονητής στην χρησιμοποίησή του ως βασικό αυτή την περίοδο, μάλλον τον «καίει» και δεν τον βοηθά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ