OPINIONS

Πρώτα εκτελείς με τα δοκιμασμένα όπλα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το ξεκάθαρο μήνυμα του εκτελεστή Πρίγιοβιτς, ο οποίος με μία κεφαλιά κάλυψε μία ακόμη κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, ενώ έκλεψε τη δόξα του φουριόζου Βιεϊρίνια στην επιστροφή του στην Τούμπα.

Αν το απόλυτο ζητούμενο αυτή την περίοδο για τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι η ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας του, τότε ο Ρουμάνος μπορεί να αισθάνεται ότι κάτι έγινε κόντρα στον Παναιτωλικό.

Δεν βρέθηκε εκτεθειμένη αμυντικά (οι τέσσερις τελικές του Παναιτωλικού είναι οι λιγότερες που έχει κάνει αντίπαλος στον "Δικέφαλο" μαζί με τις τέσσερις της Κέρκυρας) και είχε πολύ καλά ποσοστά κατοχής μπάλας. Όμως, δεν μπορεί κανείς να διαγράψει και τις εννιά τελικές που έκανε ο ΠΑΟΚ και συνιστούν το δικό του αρνητικό ρεκόρ φέτος.

Ο "Δικέφαλος" είχε και πάλι προβληματική αγωνιστική παρουσία για μεγάλο διάστημα στο παιχνίδι και ειδικά στο πρώτο μέρος η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική.

Κι ας προσπαθούσε ο Ροδρίγο Ρέι που… έβγαλε το λαρύγγι του να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του. Οι γηπεδούχοι εμφάνισαν ένα σύνολο πολύ βαρύ, αργό, χωρίς εκρήξεις, γρήγορους συνδυασμούς και εμπνεύσεις που θα μπορούσαν να προβληματίσουν ένα καλά οργανωμένο σύνολο, όπως αυτό που εμφάνισε ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου.

Σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει κόντρα στην Κέρκυρα, αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν στηρίχθηκε ούτε στην ξεχωριστή κλάση του Λέο Μάτος που έχει αποδείξει ότι από τα άκρα μπορεί να παίξει ένας εναντίον ενός και να τρυπήσει κάθε άμυνα.

Πέλκας και Βιεϊρίνια ανέβασαν ταχύτητα

Κάπως έτσι πήγε στα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ και όταν βγήκε αποδείχθηκε, όπως και σε άλλα ματς φέτος, πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ποιότητα σε βάθος στο ρόστερ. Ο Πέλκας αρχικά και ο Βιεϊρίνια δέκα λεπτά μετά ήρθαν να δώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα του Λουτσέσκου και να την κάνουν επικίνδυνη για την εστία του Κυριακίδη.

Όχι ότι ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε, αλλά τουλάχιστον άρχισε να… κουνιέται και κατάφερε να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Παναιτωλικού. Και πάλι, όμως, το γκολ παρέμενε τεράστιο ζητούμενο. Ο Βιεϊρίνια θα μπορούσε να το είχε πετύχει, δεν το κατάφερε για ελάχιστα εκατοστά, έβαλε όμως υποθήκη για επόμενα ματς.

Ο 31χρονος άσος έδειξε με το καλημέρα ότι δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής , ξέρει που ήρθε, γνωρίζει άλλωστε κάθε σπιθαμή του γηπέδου της Τούμπας, και άρα σύντομα θα είναι σε θέση να παίξει ρόλο ηγέτη. Αυτόν που ήθελαν όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ να πάρει, απαιτώντας από τον Ιβάν Ο Σαββίδη να τον φέρει πίσω από αυτό το καλοκαίρι.

Για τον Αντελίνο κανείς δεν ανησυχεί, γιατί ξέρει και τον χαρακτήρα του και την ποιότητά του.

Δεν μπορείς να κρατάς αφοπλισμένο ένα τέτοιο υπερόπλο

Ο ΠΑΟΚ, όμως, οφείλει να μην εστιάζει μόνο στους νεοαποκτηθέντες. Πρέπει να δει τι θα γίνει και με τους παίκτες που αποτελούσαν σταθερές του πέρυσι. Μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο υπογράφων είχε σημειώσει σε άρθρο του: "… ο ΠΑΟΚ είναι στατικός, δεν βγάζει αυτοματισμούς, ενώ το πρώτο του βιολί (Πρίγιοβιτς) στο δεύτερο μισό της περσινής αγωνιστικής περιόδου, είναι μονίμως εκτός αγώνων…".

Η αλήθεια είναι ότι ο Σέρβος φορ ήταν εκτός αγώνα και κόντρα στον Παναιτωλικό μέχρι το σημείο που σκόραρε με την γυριστή κεφαλιά κλάσης. Και απόδειξη είναι ότι ο Λουτσέσκου - όπως έμμεσα παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου- ήταν έτοιμος να τον αντικαταστήσει με τον Κουλούρη λίγο πριν έρθει η φάση του γκολ. Όπως συμβαίνει από την αρχή του καλοκαιριού, η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα σε σημείο που ο Πρίγιοβιτς μετατρέπεται σε Πριγιογκόλ. Του ήρθε από τη γιόμα του Τσιμιροτ, όχι μέσα από δουλεμένη φάση και πάλι εκτέλεσε.

Δικαιωματικά, στις δηλώσεις του ωςMVP(ναι, πήρε το βραβείο με μία κεφαλιά που άξιζε όσο όλες οι άλλες ενέργειες στον αγώνα), "φώναξε": "Η δουλειά μου είναι στην περιοχή και να δέχομαι μπαλιές. Όταν θα τροφοδοτούμαι σωστά θα κάνω γκολ. Σήμερα είχα μία και έγινε γκολ. Έχουμε καλούς παίκτες και θα με βοηθήσουν να βρω τα πατήματα μου".

Ο Λουτσέσκου, μάλλον πήρε το μήνυμα (αυτό φάνηκε μέσα από τις δηλώσεις του) ότι πρέπει να ενεργοποιήσει το μεγαλύτερο όπλο του στο σκοράρισμα. Και προφανώς θα δουλέψει με τον 27χρονο φορ, όπως γινόταν μέχρι να έρθει ο Στανόγεβιτς, που μέσα στα πολλά ακατανόητα που έκανε πήγε να "αχρηστεύσει" και ένα φορ μεγάλης κλάσης. Κάπως έτσι, οφείλει να λειτουργήσει και με τον Λέο Μάτος, γιατί δεξί μπακ δεν υπάρχει όμοιό του.

Υ.Γ. Δεν ξεχνώ όσα είχα γράψει για τον Μπίσεσβαρ λίγες μέρες πριν. Προσωπικά, πιστεύω ότι η αρνητική επίδοση σε τελικές εξηγείται και από την απουσία του. Όμως, ο Λουτσέσκου φαίνεται ότι έχει επενδύσει τόσο πολύ στον "δημιουργό Καντουρί", που είναι διατεθειμένος να αρχίζει από αυτόν τις επιλογές του στη μεσαία γραμμή κι ας μην είναι ακόμη στο 100%. Τα αποτελέσματα θα κρίνουν αν η τακτική του θα εκμηδενίσει τις βαθμολογικές απώλειες.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ