OPINIONS

Πρόβλημα αν δεν ένιωθε καλύτερος του Μπεργκ

Πρόβλημα αν δεν ένιωθε καλύτερος του Μπεργκ

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την συζήτησή του με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, την αυτοπεποίθηση που ξεχειλίζει σε κάθε ενέργεια ή κουβέντα του 27χρονου φορ και το ένστικτο πρωταθλητή που σίγουρα διαθέτει.

Σάββατο πρωί, δύο εικοσιτετράωρα πριν μας αποχαιρετήσει το 2017 βρεθήκαμε με τον φίλο φωτορεπόρτερ Βασίλη Βερβερίδη στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία.

Το ραντεβού με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είχε κλείσει δύο μέρες πριν και ο υψηλόσωμος φορ δεν άργησε να βγει από τα αποδυτήρια, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πρωινής προπόνησης.

Οι πρώτες κουβέντες του πρόδιδαν μία προσπάθεια να διερευνήσει ποιος ήταν ο συνομιλητής του. «Τι σόι τύπος είναι αυτός που έχω απέναντί μου;», έμοιαζε να «λέει» το πρόσωπό του, κάθε φορά που ο υπογράφων έθετε μία ερώτηση.

Πρόβλημα αν δεν ένιωθε καλύτερος του Μπεργκ

Γρήγορα, όμως, το κλίμα της συνομιλίας άλλαξε. Ο… ψηλός (κωδική ονομασία στις συνεννοήσεις μας με τον Βασίλη) έμοιαζε να «φτιάχνεται» σε κάθε ερώτηση-πρόκληση. Την υποδεχόταν με ένα μικρό χαμόγελο και… εκτελούσε.

Πρόβλημα αν δεν ένιωθε καλύτερος του Μπεργκ

Όσο για τα λεγόμενά του; Είναι ακριβώς αυτό που διαβάσατε: καθαρά λόγια που φανερώνουν στο 100% την άποψή του χωρίς διάθεση πολιτικής. «Αυτά πιστεύω, είτε αρέσουν, είτε ενοχλούν».

Πολύ απλά, πειστήρια προσωπικότητας και αρκετά έντονης, μάλιστα, από αυτές που έχει ανάγκη κάθε μεγάλη ομάδα που σέβεται την ιστορία και την δυναμική της.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

Επί της ουσίας: Ο Πρίγιοβιτς πιστεύει ότι κάνει πολύ καλά την δουλειά του από την στιγμή που σκοράρει ακατάπαυστα (πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το «40 ματς-20 γκολ» που τον συνοδεύει στον ΠΑΟΚ;).

Και από τη στιγμή που το δόγμα του είναι «Για μένα δύο τύποι επιθετικών υπάρχουν. Αυτοί που σκοράρουν και αυτοί που δεν σκοράρουν» (για τον γράφοντα είναι η ατάκα της συνέντευξης γιατί συνοψίζει τα πιστεύω του Πρίγιοβιτς για τον ρόλο του), όλα τα άλλα περιττεύουν.

Θεωρεί ότι η αφλογιστία του μακριά από την Τούμπα οφείλεται κυρίως στο ότι ο ΠΑΟΚ έχει άλλο στυλ παιχνιδιού σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια και είναι προφανές ότι δεν του άρεσε η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας στα περισσότερα από τα τελευταία παιχνίδια. Προσέξετε, όμως: Το ότι διαφωνεί με την επιλογή του προπονητή του, δεν σημαίνει ότι δεν την σέβεται.

Ο τρόπος που ορίζει στην διάρκεια της συνέντευξης την σχέση προπονητή-παίκτη φανερώνει έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τα όρια του. Μέχρι που φτάνουν τα δικαιώματά του και δεν «προσβάλλονται» τα δικαιώματα του προπονητή της ομάδας και των συμπαικτών του.

Πρόβλημα αν δεν ένιωθε καλύτερος του Μπεργκ

Κατά την άποψη του γράφοντος, είναι ευλογία για μία ομάδα να διαθέτει παίκτες με τέτοια νοοτροπία. Που θα «ενοχλούνται» όταν δεν παίζουν, αλλά θα σέβονται την εσωτερική πειθαρχία και τα αποδυτήρια της ομάδας τους.

Γιατί τέτοιοι παίκτες είναι πολύ κουβαλούν φιλοδοξία και βάζουν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι υψηλές απαιτήσεις στον εαυτό τους.

Και κάτι τελευταίο: Η απάντησή του στην ερώτηση σύγκρισης με τον Μπεργκ είναι αυτή που προκάλεσε τα περισσότερα σχόλια στα social media και είναι κάτι απόλυτα λογικό.

Το δίλημμα «Πρίγιοβιτς ή Μπεργκ», άλλωστε, έχει τεθεί εδώ και λίγες εβδομάδες στον κόσμο του ΠΑΟΚ μέσα από το ρεπορτάζ και είναι από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης.

Πολλοί από όσους σχολίασαν την ατάκα του Σέρβου φορ, ενοχλήθηκαν που πιστεύει πως είναι καλύτερος από τον Σουηδό.

Αν το ξανασκεφτούν, όμως, θα συμφωνήσουν μάλλον πως θα ήταν μεγάλο πρόβλημα και για τον ίδιο τον 27χρονο φορ και τον ΠΑΟΚ, αν πίστευε το αντίθετο.

Πρόβλημα αν δεν ένιωθε καλύτερος του Μπεργκ

Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν, επίσης, ότι η απάντηση του αναφερόταν στον ΠΑΟΚ.

Και ίσως έμμεσα να είναι και ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους της ομάδας πως πρέπει να στηριχθούν πολύ περισσότερο πάνω του.

Είναι αυτό που έχει πει και στους συμπαίκτες του: «Τροφοδοτήστε με εσείς κι αφήστε τα υπόλοιπα πάνω μου».

Photo credits: Βασίλης Βερβερίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ