OPINIONS

Πόσο αδικείς τον εαυτό σου ρε ΠΑΟΚ!

Πόσο αδικείς τον εαυτό σου ρε ΠΑΟΚ!

Ο Κώστας Πετρωτός προσπαθεί να βάλει σε τάξεις σκέψεις και συναισθήματα που γεννά το τεράστιο διπλό του ΠΑΟΚ, πρώτο μέσα στην Ιταλία, επί της Φιορεντίνα και η σπουδαία εμφάνιση του Γκάρι Ροντρίγκες.

Από τη μία χαίρεσαι, χαμογελάς, διαπιστώνεις ότι αυτή η ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ έχει ένα απίστευτο μέταλλο κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με έναν μεγάλο αντίπαλο. Σε σχέση με πέρσι όταν κέρδισε στο Ντόρτμουντ, μάλιστα, κόντρα στη Φιορεντίνα αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί έκανε διπλό κόντρα σε μία ομάδα που δεν ήταν αδιάφορη, ειδικά από τη στιγμή που και γι’ αυτή ακόμη και η πρωτιά στον όμιλο έχει αξία.

Από την άλλη, σκέφτεσαι πόσο πολύ πόνεσε που δεν πήρε ούτε έναν βαθμό στο ματς με την Καραμπάχ στην Τούμπα. Που στο πιο κρίσιμο παιχνίδι -μακάρι να μην αποδειχθεί έτσι- εμφανίστηκε τόσο κακός. Ή που με τέτοια εικόνα και στα δύο ματς με τη Φιορεντίνα φτάνει να εξαρτάται από τις διαθέσεις των "βιόλα" και όχι μόνο από τα δικά του πόδια.

Όπως και να 'χει, ο Δικέφαλος έχει ήδη τρομερά κέρδη από την ιστορική βραδιά στη Φλωρεντία (πρώτη νίκη επί ιταλικούς εδάφους μετά από επτά επισκέψεις και 50ή στην ιστορία του στο Κύπελλο UEFA ή Europa League όπως είναι τα τελευταία χρόνια).

Ο ΠΑΟΚ ΒΡΗΚΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΗΓΕΤΗ

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι πέτυχε μία μεγάλη νίκη. Αυτή που δεν πήρε με τον Άγιαξ και τόσο πολύ κόστισε στην ψυχολογία, αυτή που κυνήγησε τόσο μανιωδώς στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά ο Κάμπος δεν έκανε αυτό που πέτυχε την Πέμπτη (24/11), αυτή που δεν είχε κάνει με τους "βιόλα" στο πρώτο ματς στην Τούμπα.

Για την αυτοπεποίθηση και την εκτίμηση στα μάτια του κόσμου της, αυτή της ομάδας αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό. Το χρειαζόταν και ο Ίβιτς για να πατήσει πιο γερά στα πόδια του και να νιώσει λιγότερη αμφισβήτηση -όχι από τον Σαββίδη και τη διοίκηση- αλλά από το περιβάλλον που πάντα διαμορφώνει το κλίμα.

Το άλλο μεγάλο κέρδος είναι ότι βρήκε ηγέτη. Ναι, αυτός ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Καποβερντανός πήρε στην πλάτη του τον ΠΑΟΚ στην κυριολεξία. Δοκάρι στο 8’, σούπερ φάση στο 17’ και απόκρουση του Λετσερίνι, ασίστ για γκολ τον Κάμπος στο 26’ και τελικά μία σούπερ γκολάρα στο 93’ με την οποία ξόρκισε την απίστευτα αρνητική παράδοση του να μην έχει σκοράρει μακριά από την Τούμπα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΣΛΟΒΑΝ

Είναι, βέβαια, μαθηματικά σίγουρο ότι για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό θα αρχίσουν να ενδιαφέρονται ακόμη πιο ζεστά μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι όπως έγινε πέρσι και με τον Μακ μετά το γκολ του στο Ντόρτμουντ (φυσικά και τις εμφανίσεις του με την εθνική Σλοβακίας).

Ο Σαββίδης πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για το πρότζεκτ που λέγεται Ροντρίγκες και καλό θα είναι τέτοιους παίκτες να ψάχνει. Σε καλή ηλικία που έχουν ακόμη περιθώρια να ανέβουν.

Από ‘κει και πέρα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι το τελευταίο βράδυ των ομίλων για τον Δικέφαλο. Η Σλόβαν Λίμπερετς δεν είναι αδιάφορη, ειδικά αν βλέπει ότι η Φιορεντίνα κερδίζει στο Μπακού και θα τα παίξει όλα για όλα. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσοχή.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚάρα, τρέλανες πάλι την Ευρώπη
Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
Ροντρίγκες: "Δεν μπορώ να το περιγράψω"
Ίβιτς: "Ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ