OPINIONS

ΠΑΟΚ χωρίς τίτλο, "πνίγει" τα παιδιά του

ΠΑΟΚ χωρίς τίτλο, "πνίγει" τα παιδιά του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός προσπαθεί να δει πίσω από τον "θόρυβο" που προκάλεσε η είδηση του πωλητηρίου που έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης στον Αθανασιάδη και εξηγεί γιατί τελικά ο χαρισματικός σκόρερ, γέννημα-θρέμμα, του ΠΑΟΚ κινδυνεύει να έχει ένα τόσο άδοξο τέλος συνεργασίας με την ομάδα που ταύτισε την καριέρα του.

Θα έλεγε κανείς ότι ξύπνησε από έναν λήθαργο τους οπαδούς του ΠΑΟΚ η είδηση του πωλητηρίου που έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης στον Στέφανο Αθανασιάδη, όντας εκνευρισμένος από την παρουσία του εντός και... εκτός γηπέδων. Μετά από καιρό εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θερμοί υποστηρικτές του διεθνή επιθετικού που τελευταία είχαν χαθεί οι εκδηλώσεις τους από το γήπεδο της Τούμπας και ακούγονταν μόνο γκρίνια και αποδοκιμασίες. "Αρχίζεις και εκτιμάς κάτι όταν κινδυνεύσεις να το χάσεις", λένε και μάλλον αυτό ίσχυσε και σ' αυτή την περίπτωση.

Ωστόσο, με βάση τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και κυρίως όσα έλεγε ο Ιβάν Σαββίδης στον Λούμπος Μίχελ και άλλους συνεργάτες του, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αποφύγει ο Αθανασιάδης τον δρόμο της πώλησης. Μοιάζει πραγματικά μονόδρομος και πρέπει ο ίδιος να διαθέτει τεράστια ψυχικά αποθέματα για να αντιστρέψει το κλίμα και ο Ίβιτς μπόλικη ακόμη υπομονή για να συνεχίσει να του δίνει σταθερά ευκαιρίες. Προφανώς, όπως πάει το πράγμα, κάποια στιγμή θα οδηγηθούμε σε ένα ραντεβού Σαββίδη-Αθανασιάδη για να ψάξουν το πιο ανώδυνο διαζύγιο και για τις δύο πλευρές, εκτός κι αν προκύψει κάτι απρόσμενο (το βάζω χωρίς να πιστεύω ότι έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί, γιατί στον ΠΑΟΚ ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ).

Η ανομβρία τίτλων ξεπερνά και το ΠΑΟΚτσηδιλίκι

Το φοβερό στην περίπτωση του Κλάους είναι ότι σχεδόν κανείς, ούτε και ο χειρότερος εχθρός του (δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιος, αφού δεν είναι άνθρωπος που δημιουργεί συγκρούσεις), μπορούσε να φανταστεί ότι θα έπαιρναν τέτοια τροπή τα πράγματα. Ο Κλάους είναι, χωρίς δεύτερο σκέψη, ο πιο... ΠΑΟΚ παίκτης απ' όλους στο ρόστερ. Βρέθηκε στην Τούμπα από ball boy και γύρισε όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Γερμανία) μέχρι να πείσει ότι αξίζει να προωθηθεί από την ομάδα που αγάπησε όσο τίποτα άλλο στο ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας του ήταν από την αρχή μέχρι και σήμερα που μιλάμε μοναχικός. Χωρίς συγκεκριμένο πλάνο και πρόγραμμα από τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ για να τον στηρίξει. Οδήγησε την Κ20 στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος το 2007, έστειλε μηνύματα στον Σάντος με τα δύο γκολ στη Λάρισα (τα πρώτα του με τη μεγάλη ομάδα) που ο Πορτογάλος ποτέ δεν ήθελε να τα δει γιατί απλά ποτέ δεν πίστεψε ότι μπορούσε να γίνει ο φορ που θα στηριζόταν πάνω του, "ψήθηκε" στη δύσκολη Β' Εθνική με τον Πανσερραϊκό για μία σεζόν και μετά επέστρεψε.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΟΚ / ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΟΚ / ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ MOTIONTEAM

Έχοντας μάθει πλέον έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής (με τα γρήγορα αυτοκίνητα, τις παρέες, τα ξενύχτια του που και που και τις κοπέλες του να αποτελούν τη διαφυγή του από την καθημερινή πίεση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή που ο ίδιος την βίωνε από πολύ μικρός γιατί έκανε θυσίες, όπως και η οικογένειά του μέχρι να καθιερωθεί). Και φυσικά και έναν συγκεκριμένο τρόπο προπόνησης. Η απέχθεια του στα βάρη ήταν γνωστή από εκείνα τα χρόνια ("παλαιστές θα γίνουμε;"). Τότε που έπαιρνε συμβουλές από τους ξένους παίκτες του ΠΑΟΚ, με τις πολλές παραστάσεις από υψηλό επίπεδο για το τι πρέπει να βελτιώσει για να εξελιχθεί κι άλλο. Εκείνος, παρότι ποτέ δεν ήταν ο στατικός φορ και έκανε αρκετά χιλιόμετρα για να πιέσει την αντίπαλη άμυνα, εξακολουθούσε να στηρίζεται μόνο στην τρομερή αντίληψη φάσεων που είχε και την εκτελεστική ικανότητά του.

Ο μόνος προπονητής που ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του και προσπάθησε να του βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του ήταν ο Μπόλονι (δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα ματς με την Κέρκυρα που έληξε χωρίς γκολ και ο Ρουμάνος είχε πει στη συνέντευξη Τύπου ότι έβαλε τον Κλάους στα άκρα για να μάθει να παίζει περισσότερο με τη μπάλα στα πόδια), γι' αυτό άλλωστε και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τον μνημονεύει ως τον καλύτερο με τον οποίο συνεργάστηκε. Ακόμη και με τις αδυναμίες που δεν βελτίωνε, όμως, ο Κλάους θα μπορούσε να είχε αποφύγει την τόσο έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα. Αρκεί να είχε καταφέρει να πανηγυρίσει έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Με τον Γιώργο Δώνη έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου όταν ο ΠΑΟΚ έχασε άδοξα στην Τρίπολή και την επόμενη σεζόν με Στέφενς-Γεωργιάδη, πήρε τον ΠΑΟΚ από το χέρι και τον έφτασε μέχρι τον τελικό του ΟΑΚΑ (για πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ η γκολάρα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ χάι λάιτ στην καριέρα του, πιο πάνω και από το φανταστικό βολ πλάνε που είχε βάλει με τον Άρη την προηγούμενη σεζόν). Στάθηκε, όμως, απρόσεκτα άτυχος, αφού λόγω καρτών δεν μπορούσε να βοηθήσει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι απαιτήσεις μεγάλωσαν μαζί με το συμβόλαιο

Μετά ήρθαν οι συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη για την ανανέωση του συμβολαίου του που τελικά συνέπεσε με την εποχή που το ρόστερ του ΠΑΟΚ, αντί να κερδίσει σε δυναμική έχασε. Όταν ο Ιβάν Σαββίδης κατέληξε στην απόφαση να του δώσει 700.000 ευρώ ετησίως μέτρησε πολύ καλά και την επιθυμία των οπαδών που πρώτη φορά μετά από χρόνια έβαλαν πλάτη για να πάρει το συμβόλαιο που ήθελε ένας παίκτης, έχοντας πληροφορηθεί προηγουμένως τη σφήνα που προσπαθούσε να βάλει ο Ολυμπιακός. Ήταν τότε που ο Αθανασιάδης τα "έσπασε" με τον ατζέντη του που ήθελε να τον στείλει στον Πειραιά. Οι αυξημένες απολαβές, ανέβασαν και τις απαιτήσεις. Τόσο του Σαββίδη, όσο και των οπαδών, η αλήθεια όμως ήταν ότι η ομάδα του Αναστασιάδη ήταν γυμνή από παίκτες που θα στήριζαν τον αρχισκόρερ της. Όταν έχασε την φρεσκάδα του ο Ρατς που συνεργαζόταν άψογα με τον Κλάους, χάθηκε συνολικά το μυστικό της επιτυχίας.

Η περασμένη σεζόν τον βρίσκει ουσιαστικά εκτός πλάνου Τούντορ, αφού δεν υπήρχε κανείς με διάθεση να εξηγήσει στον Κροάτη τι κουβαλούσε πίσω του ο Κλάους και τι ακόμη θα μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα. Ο ρόλος του δεν ήταν πρωταγωνιστικός, γι' αυτό και του δόθηκε το "πράσινο φως" να μπει σε συζητήσεις με το Ανόβερο που του πρόσφερε 1 εκατ. ευρώ για να πάει στη Γερμανία. Ο ίδιος, όμως, ακόμη και τότε, δεν ήθελε να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Στην πορεία προέκυψε και ενδιαφέρον από την Κίνα (ο ίδιος ήταν και πάλι αρνητικός) και τελικά αυτό που είχε πει ο Σαββίδης ("ήταν λάθος που δεν πούλησα τον Αθανασιάδη", μάλλον ερμηνευόταν σε "ήταν λάθος που δεν τον πίεσα να φύγει"). Για το σήμερα, τα γράψαμε και δεν χρειάζεται να κουράζουμε. Η σχέση του Κλάους με τον ΠΑΟΚ κινδυνεύει να έχει ένα πολύ άδοξο φινάλε και αυτό θα είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα. Για τον παίκτη, την ομάδα, αλλά και τον κόσμο που θα δει ένα ακόμη δικό του παιδί να "πνίγεται" στην παρατεταμένη απουσία του ΠΑΟΚ (του Σαββίδη) από τίτλους.

Το σκίτσο του Κλάους έκανε ο Mr World Party και στενός φίλος του, Γιώργος Μαυρίδης:

Only pen.. #captain #klaous

A photo posted by official account (@georgemavridis_tattooligans) on

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ