OPINIONS

ΠΑΟΚ χωρίς έκρηξη, ηχεί "καμπανάκι"

ΠΑΟΚ χωρίς έκρηξη, ηχεί "καμπανάκι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα από την ήττα με κάτω τα χέρια του ΠΑΟΚ από την Καραμπάγκ στο Μπακού, παραμονές πολύ κρίσιμων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από προβληματισμό, αυτό που γεννά η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο "Τοφίκ Μπαχράμοβ". Ο Δικέφαλος υπέστη μία ήττα από την Καραμπάγκ που τον βγάζει από τη θέση του ξεκάθαρου φαβορί για την δεύτερη θέση του ομίλου ( μετά και τη νίκη της Φιορεντίνα στην Τσεχία επί της Σλόβαν) και δίνει χαρακτήρα άκρως σημαντικού παιχνιδιού στην αναμέτρηση με τους Αζέρους στις 3 Νοέμβρη.

Δεν είναι, όμως, αυτό ο πραγματικός λόγος προβληματισμού για τον ΠΑΟΚ που είδαμε κόντρα στην Καραμπάγκ. Αυτόν τον προκαλεί η συνολική εικόνα της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς. Η χωρίς ενέργεια και νεύρο εμφάνιση που υπερτονίστηκε όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω στο σκορ.

Δεν είχε ούτε πρόβλημα τακτικής και συνοχής μεταξύ των γραμμών, ούτε μπήκε με διάθεση να παίξει πολύ αμυντικά, μόνο για την ισοπαλία. Πολύ απλά ήταν κακός, «δεν μπορούσαν τα παλικάρια» που θα έλεγε και ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Πώς όμως ένας παίκτης που μας έκανε να τρίβουμε μάτια κόντρα στον Άγιαξ όπως ο Τζάλμα Κάμπος ήταν τόσο κακός χθες (σε συνέχεια των πολύ μέτριων εμφανίσεών του στα προηγούμενα ματς) και το ίδιο και αρκετοί ακόμη συμπαίκτες του; Γιατί δεν υπήρχε καθόλου έκρηξη, καμία στιγμή στο παιχνίδι που να πατήθηκε το γκάζι;

Έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι το πιο βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν ο Βλάνταν Ίβιτς και οι συνεργάτες του, οι οποίοι πλέον πρέπει στην προετοιμασία των αγώνων να συμπεριλαμβάνουν και ένα επιπλέον στοιχείο. Ότι οι αντίπαλοι έχουν πλέον πολλά στοιχεία από τους αγώνες που προηγήθηκαν για να αξιολογήσουν ποιες είναι οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ (τα γκολ από κάθετες πάσες είναι μία απόδειξη) και σε ποιους παίκτες να δώσουν εξτρά βοήθειες στο μαρκάρισμα (ο Ροντρίγκες ήταν για πρώτη φορά τόσο καλά μπλοκαρισμένος).

Νεύρο δίνουν κυρίως οι Έλληνες

Το κακό για τον Βλάνταν Ίβιτς είναι ότι δεν έχει πολύ χρόνο για να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα. Πρέπει να βρει άμεσα απαντήσεις γιατί ο Ολυμπιακός περιμένει και απ’ ότι δείχνουν οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται και σε πολύ καλή κατάσταση. Θα μου πείτε άλλο ματς, άλλα δεδομένα. Συμφωνώ. Δεν γίνεται, όμως, να μην διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνει η ομάδα σου. Και ο ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με την Ξάνθη (για πολλούς μετά ον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη) δεν έχει ρυθμό. Δεν έχεις τις εκρήξεις των πρώτων εβδομάδων.

Όσο για το χωρίς πάθος παιχνίδι του ΠΑΟΚ, σ’ αυτό παίζει ρόλο η απουσία Ελλήνων από την ενδεκάδα (ήταν δέκα ξένοι και ο Γλύκος). Δεν είναι τυχαίο που αυτό συνέβη στο ματς που ταυτόχρονα απουσίαζαν και ο Τζαβέλλας και ο Μαλεζάς και ο Αθανασιάδης. Μπορεί κατά καιρούς να χρεώνονται πολλά, όμως αυτοί είναι που δημιουργούν το κλίμα στην ομάδα. Και χθες, η ομάδα του ΠΑΟΚ που, ούτως ή άλλως έχει ανάγκη από προσωπικότητες, φάνηκε να πορεύεται χωρίς πυξίδα.

Συνοψίζοντας, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την πρόκριση στο Μπακού. Την κρατά ακόμη στα χέρια του αν κερδίσει την Καραμπάγκ στις 3 Νοέμβρη. Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να αφυπνιστεί. Και η αφύπνιση πρέπει να αρχίσει από την Κυριακή με τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να περιμένει γιατί ακολουθούν και άλλα δύσκολα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και τον ΠΑΟΚ τον πάρει από κάτω θα είναι δύσκολο να σηκώσει κεφάλι πριν την διακοπή.

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ