OPINIONS

ΠΑΟΚ, βάλε την πρωτιά στο πλεκτό

ΠΑΟΚ, βάλε την πρωτιά στο πλεκτό
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τα συν και τα πλην της ομάδας του Γεωργιάδη στο Περιστέρι και καταλήγει στο... μυστικό που θα κρίνει αν ο Δικέφαλος θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι.

Δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε γλυκόπικρη για τον ΠΑΟΚ η γεύση που άφησε η ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι . Η ομάδα του Γεωργιάδη θα μπορούσε να είχε κερδίσει, αλλά και αν είχε χάσει έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ειδικά στα τελευταία του λεπτά.

Με τη σκέψη του 0-4 του Παναθηναϊκού στο μυαλό τους, οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν το ματς... ροντέο μπας και πάρουν το τρίποντο για να μην χάσουν επαφή με την πρώτη θέση.

Ανθρώπινη και πολύ δικαιολογημένη η αντίδρασή τους, άσχετα αν υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν, πως ειδικά ο ΠΑΟΚ, δεν θα έπρεπε να ρισκάρει τόσο πολύ στο φινάλε μιας και ήταν πρεμιέρα εκτός έδρας.

Προσωπικά, βέβαια, δεν θεωρώ πως ό,τι συνέβη, έγινε με τη λογική του ρίσκου. Οι άμυνες άνοιξαν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να τρέξουν. Οι στόπερ τόσο του Ατρομήτου, όσο και του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να ακολουθήσουν υψηλό τέμπο και αυτό φάνηκε (και) χθες.

Το καλό για τους φιλοξενούμενους είναι ότι οι υπόλοιπες γραμμές τους έβγαλαν μπόλικη ενέργεια. Καιρό είχαμε να δούμε τον ΠΑΟΚ να είναι τόσο “ζωντανός” στο τελευταίο κομμάτι ενός αγώνα. Μπορούσε να διακρίνει κανείς τη διαφορά, παρατηρώντας ξεχωριστά κάποιες μονάδες. Τον Τζιόλη, τον Περέιρα, τον Μακ, ακόμη και τον Κλάους που από το 30ο λεπτό έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού.

Τόση αφλογιστία πια...

Αυτό είναι το θετικό για τον Δικέφαλο, αλλά δεν αρκεί από μόνο του για να τον στείλει στην πρώτη θέση. Πρέπει η μπάλα να μπει στα δίχτυα. Και για να συμβεί αυτό, οι αρχισκόρερ της ομάδας οφείλουν να βγουν από το... λήθαργο. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο Κλάους έχει να σκοράρει 2,5 μήνες (από τις 8 Μαρτίου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) ή για να το θέσω κάπως διαφορετικά, μέσα στο 2015 έχει πετύχει μόλις τρία τέρματα. Ή ότι ο Μακ έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα μέσα στη χρονιά που διανύουμε, στις 31 Γενάρη στην Τούμπα.

Αν αυτοί οι παίκτες δεν βρουν τον εαυτό τους ( όπως έχει αρχίσει να κάνει τελευταία ο Περέιρα ) τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον ΠΑΟΚ.

Για να αντιληφθείτε την αξία του... εύκολου γκολ σκεφτείτε μόνο αυτά που κάνει ο Καρέλης του Παναθηναϊκού. Στα τελευταία 4 ματς έχει πετύχει 5 γκολ (έχει σκοράρει σε όλα) και είναι ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός πέρασε αέρας από την Τρίπολη.

Η στάση του κόσμου

Ας κάνουμε και μία μικρή ανάλυση ενόψει των επόμενων αγώνων. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Αστέρα την Κυριακή (κάθε άλλο αποτέλεσμα ισοδυναμεί με αυτοκτονία), τα πάντα θα παιχθούν στα δυο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος σίγουρα θα είναι οι 4 βαθμοί, γιατί έτσι θα καθορίζει μόνος του τις τύχες. Το αν μπορεί ή όχι είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ γνωρίζουν και θα δείξουν.

Το σίγουρο είναι ότι με κόσμο στο πλευρό τους, οι πιθανότητες θα αυξηθούν. Όχι δραματικά, μιας και οι φίλαθλοι δεν παίζουν μπάλα, αλλά σίγουρα σε σημαντικό βαθμό.

Θα πάει την Κυριακή Τούμπα ο ΠΑΟΚτσής;

Το οφείλει πρώτα απ' όλα στον Σαββίδη που έκανε ότ,ι πιο σημαντικό έχει συμβεί στο σύλλογο μετά το πρωτάθλημα του 1985. Και μόνο γι' αυτό το λόγο, για να τον κρατήσει “ζεστό” και να του δώσει ώθηση να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι, αξίζει τον κόπο.

Κι από την άλλη, βέβαια, το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι μικρό, όσο πικραμένος κι αν είναι από την ομάδα του. Μπορεί ορισμένοι να μην το αντιλαμβάνονται τώρα, αλλά μία εικόνα συσπείρωσης για τον ΠΑΟΚ στο φινάλε της ταραχώδους φετινής περιόδου μπορεί να αποτελέσει την μεγαλύτερη προίκα για το μέλλον, μετά την εξόφληση των χρεών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ