OPINIONS

ΠΑΟΚ, ο... χαλίφης των playoffs

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι αγώνες κατάταξης αρχίζουν και ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί ο Βλάνταν Ίβιτς και οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπορούν να αποτελέσουν το καλύτερο στήριγμα για τον Ιβάν Σαββίδη στην κόντρα, που έχει "φουντώσει" για τα καλά, με τους άλλους τρεις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ενας κακός χαμός γίνεται στο ποδόσφαιρό μας και αυτό, βλέποντάς το από την οπτική γωνία που αφορά στον ΠΑΟΚ και τον ίδιο προσωπικά, διαπίστωσε και ο Ιβάν Σαββίδης με τη δήλωση που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής (12/5).

Οι εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί από τα ημιτελικά του Κυπέλλου, έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά τον τελικό του Κυπέλλου και αναμένεται να κορυφωθούν (να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) στα playoffs που θα κρίνουν ποια ομάδα θα πάει στα προκριματικά του Champions League, τα οποία για τελευταία φορά τη νέα σεζόν έχουν ως θέση εκκίνησης για τη δευτεραθλήτρια του ελληνικού Πρωταθλήματος τον τρίτο γύρο.

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται, από τους αντιπάλους του, ως ο ισχυρός στο παρασκήνιο, η ομάδα που παίρνει τα σφυρίγματα, ο ευνοημένος της νέας κατάστασης που υπάρχει στην ΕΠΟ από την ώρα που το ποδόσφαιρό μας βρίσκεται σε επiτήρηση από την FIFA. Όπως έχω ξαναγράψει, το πολύ πρόωρο αυτό συμπέρασμα έχει εξαχθεί από δύο και μόνο παιχνίδια. Τις διαιτησίες του Κύζα στη ρεβάνς των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και του Κομίνη στον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.

Ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται ως χαλίφης, όμως, αποτελεί, τουλάχιστον για μένα προσωπικά, πολύ μεγάλο ερώτημα τι είδους διαιτησίες θα δούμε στα playoffs, έτσι ώστε να δικαιολογηθεί ένας τέτοιος χαρακτηρισμός ή θα μας οδηγήσουν σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα. Αυτό θα απαντηθεί στην πορεία, οπότε ας μη το αναλύσουμε περαιτέρω.

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΑΟΚ, ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Θα 'θελα, όμως, να σταθούμε παραπάνω σε ένα συμπέρασμα που βγαίνει διαχρονικά μέσα από το ποδόσφαιρο και δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Αν ο ΠΑΟΚ παρουσιάσει το καλύτερο πρόσωπό του εντός γηπέδου και δείξει υπεροχή έναντι των αντιπάλων του τότε οι τόνοι στην αντιπαράθεση για τη διαιτησία και το ποιος έχει το κουμάντο θα πέσουν πολύ. Και η αλήθεια είναι ότι έχει όλα τα φόντα να το κάνει.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τεράστια εσωτερικά προβλήματα, η ΑΕΚ μοιάζει να είναι λιγότερο φρέσκια σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες (δεν αναλύθηκε πολύ η εμφάνιση των δύο δικεφάλων στον τελικό και όσοι το επιχείρησαν κατάλαβαν ότι ο ΠΑΟΚ ειχε περισσότερες δυνάμεις στη διάρκεια του αγώνα), ο Πανιώνιος αποτελεί ένα ερωτηματικό από τη στιγμή που ήδη ο Μιλόγεβιτς έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και οι "κυανέρυθροι" έχουν ήδη καταλήξει στον Γρηγορίου για την επόμενη μέρα τους. Μπορεί αυτό να λειτουργήσει ακόμη πιο θετικά γιατί δεν θα έχουν κανένα άγχος οι παίκτες του, προς το παρόν, όμως, μιλάμε για μία ομάδα ερωτηματικό.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχει πιο γεμάτο ρόστερ, έχει παίκτες που πήραν τις ανάσες τους στη διάρκεια της σεζόν, εσωτερικό ανταγωνισμό σε πολλές θέσεις που δημιουργεί την αίσθηση ότι ο Βλάνταν Ίβιτς έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το καλύτερο από τον καθένα. Πλέον, έχει και την ψυχολογία τα πολύ πάνω της, όπως και την αυτοπεποίθηση να ξεχειλίζει από τους παίκτες του. Κακά τα ψέματα, για τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη τίτλων τα τελευταία 14 χρόνια. Δημιουργούσε ανασφάλειες και πολύ μεγαλύτερη πίεση από τον κόσμο.

Η κατάκτηση του τροπαίου στον Βόλο έχει ηρεμήσει τους πάντες. Οι παίκτες και ο Ίβιτς νιώθουν ότι περιβάλλονται από την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα μπουν με αέρα ανωτερότητας στα playoffs, αφού συν τοις άλλοις, έχουν εμπεδώσει το μήνυμα ότι το φετινό Κύπελλο είναι μόνο η αρχή.

Για τον προπονητή, τους παίκτες, αλλά και τον καθένα μέσα και γύρω από τον σύλλογο, τα playoffs αποτελούν μίας πρώτης τάξης ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι ένα σκαλί πάνω από τους αντιπάλους τους, εν δυνάμει πρωταθλητές. Ακούγεται κάπως υπερβολικό, υπάρχει όμως ως σκέψη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, σημασία έχει η εικόνα που ο ΠΑΟΚ θα βγάλει μέσα στο γήπεδο.

Αν καταφέρει να αποτινάξει και το κόμπλεξ όταν παίζει στην Αθήνα (Λεωφόρος, Νέα Σμύρνη και ΟΑΚΑ δεν είναι και οι καλύτερες έδρες για τον "Δικέφαλο" τα τελευταία χρόνια), τότε μπορεί-καθαρά αγωνιστικά για να μην παρεξηγηθώ-να γίνει ο χαλίφης των playoffs και να προσφέρει το καλύτερο στήριγμα στον Ιβάν Σαββίδη στην προσπάθειά του να πείσει τους πάντες ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε στον δρόμο των επιτυχιών γιατί ξόδεψε μπόλικο χρήμα εδώ και χρόνια για να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο με όλες τις υποδομές σε εγκαταστάσεις και έμψυχο δυναμικό.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ