OPINIONS

ΠΑΟΚ... 4Χ4

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την πρόοδο του ΠΑΟΚ ως ομάδα, όπως καταγράφηκε και στο βούρκο των "Ζωσιμάδων" με το... μοδάτο 3-5-2.

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τον ΠΑΟΚ φινετσάτο. Γρήγορο με τη μπάλα κάτω, να ξεδιπλώνει τις επιθετικές αρετές του-κυρίως-από τα άκρα και να προσφέρει άκρως ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μία ομάδα που είτε κέρδιζε, είτε έχανε, είτε έφερνε ισοπαλία, είχε να παινεύεται ότι προσφέρει θέαμα σε όποιον καθόταν να την παρακολουθήσει να αγωνίζεται. Είχε καταφέρει, μάλιστα, η κουβέντα να περιστρέφεται γύρω από την αποτελεσματικότητα της. Το πόσες ευκαιρίες κάνει για να πετύχει ένα γκολ.

Ήρθε, όμως, ο καιρός να δοκιμαστεί ο ΠΑΟΚ και σε άλλο στυλ παιχνιδιού. Σε τερέν που ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να καταθέσει όλες τις παραπάνω αρετές. Το έκανε στο Αγρίνιο στο ματς Κυπέλλου, το έκανε και χθες (23/1) στα Γιάννινα. Το έκανε εγκαταλείποντας το... σύστημα βάσης (4-2-3-1) που εφαρμόζει από την αρχή και πηγαίνοντας στο 3-5-2.

Με τους τρεις στόπερ ο Βλάνταν Ίβιτς-και στα δύο ματς-κατάφερε να θωρακίσει την περιοχή του Γλύκου. Και με την επιλογή τριών παικτών στη μεσαία γραμμή που διακρίνονται για τα αθλητικά προσόντα τους (χθες Τσίμιροτ, Σαχοφ και Κάμπος) κέρδισε πολλές μονομαχίες και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα.

Όπως και στο ματς με τον Παναιτωλικό, έτσι και χθες με τον ΠΑΣ, ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα-σε σχέση με την αρχή της σεζόν-το υλικό του. Ξέρει από ποιους παίκτες μπορεί να πάρει δύναμη, κερδισμένες μονομαχίες και ουσιαστικό παιχνίδι σε ακατάλληλο τερέν.

Έχει και τέτοια στοιχεία ο φετινός ΠΑΟΚ και αυτό αποτελεί μεγάλη '"προίκα" για τη συνέχεια της σεζόν. Ειδικά στα πλέι οφ, το να μπορεί να διαχειριστεί κάθε ιδιαιτερότητα που θα βρει μπροστά του είναι πιθανό να αποτελέσει το "κλειδί" για την πρωτιά.

Όσο για το 3-5-2, προφανώς θα στριφογυρίζει στο μυαλό του ενόψει των αγώνων με τη Σάλκε. Κοντολογίς, αν παρομοιάσουμε τον ΠΑΟΚ των προηγούμενων αγώνων με αυτοκίνητο, αυτό θα ήταν γρήγορο, σπορ και με μοντέρνο design. Αν μείνουμε στα ματς στο Αγρίνιο και τα Γιάννινα, τότε θα πρέπει να πούμε ότι παραπέμπει σε ένα όχημα 4Χ4 που δεν κολλάει ακόμη και στις χειρότερες συνθήκες.

Ο ΒΑΡΕΛΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Αφήνοντας την ομάδα του ΠΑΟΚ, οφείλουμε να εστιάσουμε και σε πρόσωπα. Στον ορεξάτο χθες Αθανασιάδη που από ατυχία-και ικανότητα του Πασχαλάκη-δεν σκόραρε, τον πανταχού παρόντα Τσίμιροτ, τον πιο ουσιαστικό Λέοβατς της σεζόν.

Κυρίως, όμως, στον Φερνάντο Βαρέλα. που για πρώτη φορά ήταν τόσο αποτελεσματικός ανασταλτικά. Έβαλε στοπ στον Κόντε, κέρδισε πολλές μονομαχίες και απέπνεε τόση σιγουριά, όσο σε κανένα άλλο ματς μέχρι τώρα.

Ήταν η πρώτη φορά (η αλήθεια είναι ότι και στα προηγούμενα ματς πήγε καλά) που δημιούργησε σοβαρό προβληματισμό ότι μπορεί να αξίζει τα 1,4 εκατ. ευρώ που έδωσε το καλοκαίρι για να τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ. Για να δοθεί καταφατική ερώτηση στο παραπάνω δίλημμα θα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και να δοκιμαστεί και σε ματς ντέρμπι.

Ωστόσο, ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση το τελευταίο διάστημα και, προφανώς αυτή προέρχεται και από την επιμονή του Ιβιτς να τον χρησιμοποιεί στην ενδεκάδα ακόμη κι όταν έκανε λάθη που κόστιζαν.

ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΕΤΣΙ;

Για το φινάλε, θέλω να εκφράσω δύο απορίες που στηρίζονται στην απλή λογική, σχετικά με το ξέσπασμα του Χριστοβασίλη σε βάρος του Ίβιτς. Αν, όντως, ισχύει ότι η ευθύνη για την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου των "Ζωσιμάδων" ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως είπε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ, τότε γιατί "θίχτηκε" από τα λεγόμενα του προπονητή του ΠΑΟΚ;

Θα μπορούσε να πάει και να του διευκρινίσει ότι έχει τα... χέρια δεμένα ελέω Πολιτείας και να ενώσει την φωνή αγανάκτησης με αυτή του τεχνικού του Δικεφάλου για να βρει έναν σύμμαχο στην προσπάθειά του να αφυπνίσει την κρατική μηχανή.

Αντ' αυτού προχώρησε σε καταγγελίες άσχετες με το θέμα που πραγματικά κάνουν κάθε σκεπτόμενο φίλαθλο να αναρωτηθεί: "αν ο Ίβιτς τόσο σκληρά για την κατάσταση του γηπέδου. ο Χριστοβασίλης θα έμπαινε στη διαδικασία να πει όσα τόνισε σε δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι, χωρίς καν να σκεφτεί ότι μπορεί να τον παρακολουθούν και μικρά παιδιά;".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Καθαρός" στο βούρκο ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες
Πασχαλάκης: "Ο ΠΑΟΚ η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας"
Ίβιτς: "Ντροπή για το γήπεδο, κινδύνευσαν οι παίκτες"
Λέοβατς: "Αν ήμασταν οι καλύτεροι, θα ήμασταν πρώτοι"
Χριστοβασίλης: "Είναι απαίσιος ο Ίβιτς, να τον συμμορφώσει ο ΠΑΟΚ"
Κυριάκος: "Ο Χριστοβασίλης εξευτελίστηκε, να ανακαλέσει τις επιθέσεις"
Πετράκης: "Πιο τυχερός ο ΠΑΟΚ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ