OPINIONS

Όταν νιώθεις ότι λεφτά πάνε στον κουβά

Όταν νιώθεις ότι λεφτά πάνε στον κουβά
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το πρωτοφανές για τον ΠΑΟΚ μπουκάρισμα του Σαββίδη μέχρι τον πάγκο για να μιλήσει στον Γεωργιάδη και την πιθανή απώλεια και της πρωτιάς των πλέι οφ λόγω αφλογιστίας.

Στον ΠΑΟΚ έχουμε δει πάρα πολλά, όχι τώρα αλλά εδώ και χρόνια, Ομολογώ ότι προσωπικά δεν είχα ζήσει μπούκα μεγαλομετόχου για να κάνει τετ-α-τετ εν ώρα αγώνα με προπονητή. Ρωτώντας παλιότερους (τον Στέλιο τον Γρηγοριάδη συγκεκριμένα) μου είπαν ότι είχε συμβεί επί Βουλινού και Μπλαχίν.

Τότε ο Ουκρανός τεχνικός είχε έντονη λογομαχία με τον πρόεδρο της ομάδας. Αντίθετα, το απόγευμα της Κυριακής (24/5) στην Τούμπα, ο Γεωργιάδης ήταν πολύ ήρεμος όταν ο μεγαλομέτοχος τον έπιασε από το χέρι για να του μιλήσει με τη βοήθεια διερμηνέα.

Πολλοί λένε ότι έκανε λάθος και έπρεπε να αντιδράσει καθώς ο χώρος γύρω από τον πάγκο είναι το άβατο του προπονητή και των συνεργατών του.

Σίγουρα, όμως, έκανε λάθος ο Ιβάν Σαββίδης. Δεν αξίζει πρώτα απ' όλα στον ίδιο να κάνει τέτοιες κινήσεις που δεν συνάδουν με την τεράστια προσφορά του στο σύλλογο.

Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα δεν έχει βρει έναν άνθρωπο για να προλαβαίνει τέτοιες καταστάσεις. Είναι μέρος του παραγοντικού ελλείμματος στο οποίο έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές. Θέλω να πιστεύω ότι τη νέα σεζόν θα βρεθεί και ο Σαββίδης θα διοχετεύει σε σωστά κανάλια ακόμη και τον εκνευρισμό του.

"Βάλε τους νέους, τι περιμένουμε άλλο..."

Οι πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει, συγκλίνουν όλες στο ότι ο Σαββίδης ζήτησε από τον 43χρονο τεχνικό να βάλει πιτσιρικάδες μέσα στο παιχνίδι. "Τι κάνουμε τώρα; Τι άλλο περιμένουμε; Βάλε τους πιτσιρικάδες..." φέρεται να είπε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ κι αυτό αν μη τι άλλο αποκαλύπτει την αιτία του εκνευρισμού του, Έχει πληρώσει ένα κάρο λεφτά και μοιάζουν όλα να είναι πεταμένα (πέρα από εκείνα που πήγαν στην αποπληρωμή χρεών). Είναι λογικό να αγανακτεί, δεν είναι σοφή η αντίδρασή του.

Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα όλων στον ΠΑΟΚ. Ο θυμός του Σαββίδη να μετατραπεί σε θετική ενέργεια που θα οδηγήσει σε ριζική αναμόρφωση της ομάδας από το καλοκαίρι.

Έχει εξήγηση η αφλογιστία

Μπορεί ορισμένοι να ξαφνιάζεστε από τον εκνευρισμό του Σαββίδη γιατί ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός. Τουναντίον, είχε ρυθμό, πολλές ευκαιρίες, κοντά στις 20 τελικές. Του έλειπε μόνο το γκολ. Και η αφλογιστία είναι ουσιαστικά αυτή που πληρώνει μέχρι τώρα ο Δικεφαλος στα πλέι οφ.

Γιατί δεν βάζει γκολ ο ΠΑΟΚ; Γιατί ο μεγάλος του σκόρερ, ο Στέφανος Αθανασιάδης αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και οι υπόλοιποι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν μπορούν να σηκώσουν την τεράστια πίεση που υπάρχει, λόγω των υψηλότατων απαιτήσεων, πάνω στην ομάδα.

Με απλά λόγια λείπουν, οι μεγάλοι παίκτες από τον ΠΑΟΚ. Αυτοί που με μία ενέργειά τους θα μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός παιχνιδιού. Άρα χρειάζεται να γίνουν οι κατάλληλες μεταγραφές, Και ο όρος κατάλληλες δεν απαιτεί μόνο μία προϋπόθεση, το χρήμα. Απαιτεί τη σωστή διαχείρισή του. Γιατί, κακά τα ψέματα, το 1,2 εκ. ευρώ που κοστίζει ετησίως ο Νομπόα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λογική εξήγηση, γιατί μπήκε στη διαδικασία να το δίνει ο Σαββίδης.

Γκαρσία και Λίνο, η επιστροφή

Πάμε και στο θέμα της επιστροφής του Γκαρσία και του Λίνο. Ήταν απόλυτα λογική η επανένταξη του Ουρουγουανοού στην ΠΑΕ. Είναι ο μόνος άφθαρτος, με μεγάλη δημοφιλία στις τάξεις του κόσμου του ΠΑΟΚ, Και μπορεί να προσφέρει με την γνώση του και την προσωπικότητά του κυρίως εντός αποδυτηρίων.

Η κίνηση του Γιώργου Σαββίδη να ζητήσει από τον πατέρα του να τον φέρει πίσω δείχνει ότι πιάνει το σφυγμό.

Όσο για τον Λϊνο και τη δήλωσή του ότι θέλει να επιστρέψει. Συμφωνώ με τον Βραζιλιάνο. Θεωρώ σωστό να επιστρέψει και να κλείσει την καριέρα του εδώ σχετικά σύντομα. Όχι, όμως, να χτιστεί πάνω του ο νέος ΠΑΟΚ.

Υ.Γ.. Με αφορμή την εξαιρετική παρουσία του Νίνη (συνέχεια των καλών εμφανίσεων το τελευταίο διάστημα), μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούν στην ΠΑΕ γιατί στον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δείξει ούτε το ελάχιστο από το ταλέντο του, ενώ στους "πράσινους" το κατάφερε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ