OPINIONS

Όλη η αλήθεια πίσω από τον Βιεϊρίνια

Όλη η αλήθεια πίσω από τον Βιεϊρίνια

Ο Κώστας Πετρωτός καταθέτει τα συμπεράσματά του από τις τοποθετήσεις Στανόγεβιτς - Μίχελ και εξηγεί γιατί ήταν η πιο χρήσιμη συνέντευξη Τύπου των τελευταίων ετών.

Δύο φράσεις μόνο αρκούν για να αντιληφθεί ο καθένας ότι ο Στανόγεβιτς παίζει τα ρέστα του στην σεζόν που αρχίζει. "Θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, αν πετύχω όσα και ο Ίβιτς δεν θα είναι επιτυχία".

Όπερ μεθερμηνευόμενο: Πρέπει Ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστον να επανέλθει σε θέση Champions League και να ξαναπάρει το Κύπελλο για να θεωρηθεί πετυχημένος ο διάδοχος του Ίβιτς. Αν δεν καταφέρει, βέβαια, να πάρει, το πρωτάθλημα που είναι ο διακαής πόθος των πάντων στην Τούμπα...

Κοινώς, ο 43χρονος κόουτς του ΠΑΟΚ έχει να υπερπηδήσει έναν πολύ ψηλά τοποθετημένο πήχη για να αισθάνεται βέβαιος ότι θα πάει και σε δεύτερο χρόνο συνεργασίας με τον Δικέφαλο.

Αυτό που περιγράφουμε από μόνο του αρκεί για να καταδείξει την δυσκολία της αποστολής που έχει αναλάβει ο Στανόγεβιτς. Αν τα καταφέρει, όμως, θα έχει κάνει την ολική επαναφορά στην-ευρωπαϊκή-καριέρα του που μετά την Παρτίζαν δεν είχε πάρει και τον καλύτερο δρόμο.

Το θετικό είναι ότι τον παραπάνω στόχο τον διανθίζει και με υποσχέσεις για επιθετικό (και άρα ελκυστικό ποδόσφαιρο) για το οποίο υπάρχει πάντα πρόσφορο έδαφος στην Τούμπα.

Ο ΜΙΧΕΛ ΕΔΕΙΞΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΑΟΚ

Πάμε και στα πιο σημαντικά. Αυτά που είπε ο Λούμπος Μίχελ και εξηγούν κατά την άποψή μου γιατί ήταν πολύ χρήσιμη η σημερινή (22/6) συνέντευξη Τύπου. Με τα όσα είπε για τον Βιεϊρίνια έδωσε ένα πολύ πειστικό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως οργανισμός όταν πρέπει να ληφθεί μία απόφαση για ένα σοβαρό θέμα.

Ο Σλοβάκος μίλησε με τον ατζέντη του Πορτογάλου (προφανώς εννοεί τον Κουτσολιάκο), ο ΠΑΟΚ έμαθε τα οικονομικά δεδομένα μίας πιθανής μεταγραφής και ο ίδιος εισηγήθηκε την απόκτησή του. "Είμαι αθλητικός διευθυντής, δεν είμαι οικονομικός", σημείωσε και ουσιαστικά... ανέβασε την ευθύνη της τελικής απόφαση για το αν ο Δικέφαλος θα κάνει κρούση ή όχι στη Βόλφσμπουργκ στην Γκοντσάρεβα και τελικά στον Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι αυτός που αποφασίζει για τόσο σημαντικά ζητήματα, έχοντας πάρει πριν τις εισηγήσεις όλων των καθ' ύλην αρμόδιων στενών συνεργατών του.

Πάνω-κάτω, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να δαπανήσει 3,5 με 4 εκατ. ευρώ αν θέλει σοβαρά να διεκδικήσει την επιστροφή του Πορτογάλου στην Τούμπα.

Αυτά τα λεφτά θέτουν ένα ζήτημα γενικότερης πολιτικής γι' αυτό το καλοκαίρι, καθώς αν διατεθούν ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει επίπεδο στις μεταγραφές του. Από τη μία υπάρχει το δέλεαρ του τίτλου του πρωταθλήματος και από την άλλη το γεγονός ότι δεν υπάρχει προοπτική εισόδου στους ομίλους του Champions League φέτος και μία μεγάλη ζημία (οικονομική σίγουρα, στην Τούμπα, όμως, ευελπιστούν να μην είναι και αγωνιστική) από την τιμωρία των 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Πρέπει να τα σπρώξει χοντρά ο Σαββίδης ή όχι; Την απάντηση θα τη δώσει μόνο ο ίδιος. Αυτός είναι που παίρνει τις αποφάσεις, αφού αυτός είναι που έχει επενδύσει περίπου 80 εκατ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Ας το έχουν κατά νου όλοι εκείνοι που θέλουν να κάνουν ανέξοδο λαϊκισμό όταν ένας καλός παίκτης δεν έρχεται στην Τούμπα "γιατί τον έκοψε ο προπονητής ή δεν τον ήθελε ο τεχνικός διευθυντής" ή ένας άλλος μέτριος περνά το κατώφλι της. Οι επιλογές γίνονται με το πορτοφόλι που γεμίζει όσο θέλει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ