OPINIONS

Οι μεταγραφές είναι απλά ασπιρίνη

Οι μεταγραφές είναι απλά ασπιρίνη
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός παίρνει αφορμή από το επεισόδιο Σαββίδη-οπαδών και εξηγεί γιατί το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο σοβαρό από το να ενισχυθεί άμεσα η ομάδα με δύο, τρεις παίκτες.

Ήταν αναμενόμενο ότι η πρώτη αντίδραση στα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Τούμπα μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Καλλονή, θα ήταν η προτροπή πολλών “ας γίνει καμιά καλή μεταγραφή να ηρεμήσουν όλοι”.

Λογικό. Όταν έχεις πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό και ίωση παίρνεις ένα παυσίπονο για να σταματήσεις τον πόνο και να μην “ψήνεσαι”. Αν μείνεις, όμως, μόνο σ' αυτό το πιθανότερο είναι τα συμπτώματα να εμφανιστούν ξανά.

Αυτό κάνουν και οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία. Όταν πρωτοανέλαβε ο Σαββίδης και είδε πώς η ομάδα του Δώνη δεν τσουλούσε... προχώρησε στις μεταγραφές. Καμαρά, Σίλντεφελντ, Ολίσε, Βούκιτς και Κατσουράνης και νέες ελπίδες δημιουργήθηκαν.

Το επόμενο καλοκαίρι το ίδιο έκανε με Στοχ, Λούκας και τα άλλα παιδιά και λίγους μήνες αργότερα, το επανέλαβε με Νάτχο, Ινσαουράλδε, Μάρτενς, Μαντούρο λαο Χούσεν. Πρόχειρα, σχεδιασμένο στο πόδι, απλά και μόνο για να πάψει η γκρίνια εκείνης της περιόδου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν γιατρεύτηκε, αλλά το καλοκαίρι δεν πήρε καν νέες... ασπιρίνες. Ο πόνος και ο πυρετός ξανάρθε και πλέον σκέφτεται ξανά το παυσίπονο των μεταγραφών. Φαύλος κύκλος. Δεν οδηγεί πουθενά.

Τι με κάνει να θλίβομαι

Συγχωρέστε με, αλλά μετά τα χθεσινά γεγονότα με τον Σαββίδη που κάποτε έσφιγγε το χέρι του Πούτιν και τώρα αρπάζει από τη μπλούζα οπαδό, οι σκέψεις στο μυαλό μου διαδέχονται η μία την άλλη. “Χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια για να φθαρεί τόσο πολύ το ίματζ του Σαββίδη” συμπεραίνω και αυτό που με κάνει να θλίβομαι περισσότερο είναι πώς η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν έκανε τίποτα για να το προλάβει.

Ίσως άθελα της, αλλά σίγουρα το έκανε, προλείαινε το έδαφος για να φτάσει στο σημείο να αρπάζεται ο μεγαλομέτοχος της ομάδας με οπαδούς. Και σ' αυτό συμμετοχή έχουν όλοι:

-Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που έχει στο πλευρό του και δεν θέλουν ποτέ να του λένε ένα ουσιαστικό όχι, να εκφράζουν μία σοβαρή άρνηση στα όσα λέει και να του δείχνουν τι περιμένει ο ΠΑΟΚ από αυτόν.

-Ο κόσμος που, αφού πρώτα τον αποθέωσε που έσωσε την ομάδα από την οικονομική καταστροφή, του ζητά τώρανα βάζει απλά μπόλικο χρήμα και να ικανοποιεί κάθε του επιθυμία. Κι αυτό ισχύει, όχι για όλους, αλλά για μία μερίδα οπαδών στην οποία και ο ίδιος ο Σαββίδης έχει δώσει προνομιακή μεταχείριση, κάνοντας το λάθος των πρώην προέδρων (Ζαγοράκη, Βρύζα) να νομίζει ότι αυτοί εκπροσωπούν όλους τους απλούς οπαδούς.

-Ο Τύπος που αποδεχόταν χωρίς κριτική τα όσα λέει ο Σαββίδης και χωρίς να απαιτεί το πλάνο για το οποίο γίνεται όλη η κουβέντα το τελευταίο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυσικά και τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο ίδιος. Μεγαλομέτοχος είναι, αυτός έχει και το καρπούζι, αυτός έχει και το μαχαίρι και έπρεπε να γνωρίζει πώς αν θέλει να έχει την πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων μαζί του, θα έπρεπε να τους δώσει ένα όραμα. Να τους δώσει ένα στόχο για τον οποίο θα παλέψουν μαζί με την ομάδα. Και ο στόχος δεν ήταν να πάρει η ομάδα τον τίτλο ή να παίξει στους ομίλους του Champions League απαραίτητα, γιατί αυτά χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις και με κορώνες του Τύπου “έκανα πρόταση στο Ροναλτίνιο και ήθελα τον Μπερμπάτοφ”, σκάνε σαν φούσκα, όπως κι έγινε στην περίπτωση του ΠΑΟΚ.

Στόχος θα μπορούσε να είναι: “Αυτή τη στιγμή και με δεδομένο πώς περιμένουμε οριστική λύση για τα χρέη, δεν πάμε να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό γιατί είναι ανέφικτο, αλλά να προωθήσουμε νέους και να χτίσουμε βήμα-βήμα μία ανταγωνιστική ομάδα με ένα πλάνο τριετίας”.

Ποιος, όμως, από τους συνεργάτες του τον συμβούλεψε να το κάνει; Ο Βρύζας που εδώ και τόσο χρόνια και ο ίδιος στόμα έχει και μιλιά δεν έχει για τον ΠΑΟΚ ή ο Αναστασιάδης που ομολογεί πήρα εντολή “για σιωπή, υπομονή και δουλειά”.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σαββίδης φταίει, αλλά δεν τον βοηθά το περιβάλλον του

Κοντολογίς, ναι η βασική ευθύνη για τις μέρες μιζέριας που βιώνει ο ΠΑΟΚ ανήκει στο μεγαλομέτοχό του, όμως, και ο ίδιος ο σύλλογος (όλες οι πλευρές τους) δεν τον βοηθούν να βγάλει τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Δεν έχει καταφέρει να τον αξιοποιήσει όπως πρέπει και τώρα αρχίζει να βλέπει ότι μετά τον Σαββίδη δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον ορίζοντα. Ας ευαισθητοποιηθούν, λοιπόν, όλοι πριν είναι αργά...

Υ.Γ. Για όσους απορούν, φυσικά και θέλω να γίνονται μεταγραφές στον ΠΑΟΚ. Αυτό που με ενοχλεί, όμως, είναι να γίνονται μεταγραφές για τις μεταγραφές και μην παίζουν ποτέ.

Υ.Γ.2. Τόσο δύσκολο είναι να γίνει μία διαφορετική διαρρύθμιση έξω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή οπαδοί με παίκτες και στελέχη της ομάδας, όταν ακόμη τα συναισθήματα μετά από αρνητικά παιχνίδια είναι πολύ έντονα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ