OPINIONS

Ο Περέιρα είναι ο νέος… Ίβιτς

Ο Περέιρα είναι ο νέος… Ίβιτς
Περέιρα Αθανασιάδης INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός προσπερνά το πολυσυζητημένο θέμα των μεταγραφών και στέκεται στον Αργεντίνο που έχει αρχίσει να ζεσταίνει την κερκίδα.

Ούτε η τεσσάρα κόντρα στην Ζίμπρου μπόρεσε να σταματήσει την δίψα του κόσμου του ΠΑΟΚ για μεταγραφές. Δεν περίμενε κανείς να συμβεί κάτι διαφορετικό, καθώς η δυναμικότητα της αντιπάλου του «Δικεφάλου» δεν ήταν τέτοια που να μπορεί κάποιος να πανηγυρίσει για τη συντριβή του.

Επιπλέον, έγινε τόση πολλή κουβέντα για τις κινήσεις ενίσχυσης που… δεν έκανε μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα, στο… παρά ένα των μεταγραφών, ο κόσμος να περιμένει ένα δώρο από τον θείο Ιβάν.

Δεν χρειάζεται να ξαναγράψω την άποψή μου για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, παρά μόνο να προσθέσω ότι, έστω και για μικρή ανακούφιση, είναι καλοδεχούμενη και η ασπιρίνη. Αρκεί να μη μείνει μόνο σ' αυτή.

Ο Αργεντινός που ζεσταίνει την Τούμπα

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε πάψει να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο όσοι παρακολουθούμε ανελλιπώς τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ ασχολούμενοι με το τι (δεν) κάνει ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και τα εσωτερικά του, καλό είναι να μην αφήνουμε τις ευκαιρίες να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο και πράγματα που βλέπουμε στον ΠΑΟΚ και μας αρέσουν να πάνε χαμένες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κι αυτό που μας αρέσει, όχι μόνο στον υπογράφοντα αλλά και στους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ που βλέπουν τα παιχνίδια της ομάδας, είναι η παρουσία του Φακούντο Περέιρα. Αφού ο Αναστασιάδης πειραματίστηκε για ένα διάστημα μαζί του, διαπίστωσε ότι αποδίδει καλύτερα όταν παίζει στον άξονα, είτε ο δεύτερος φορ, είτε ως επιτελικός μέσος.

Μέρος των ικανοτήτων του είδαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια με την Καλλονή και την Ζίμπρου που ο «Φανούρης»-όπως τον έχει βαφτίσει ο προπονητής του-έπαιξε με την πλάτη στον αντίπαλο, σκόραρε δύο φορές κινούμενος ως φορ και μοίρασε και ασίστ από πίσω-θυμηθείτε τη φάση του δεύτερου χθεσινού γκολ του ΠΑΟΚ.

Είναι, βέβαια, παρακινδυνευμένο να υποστηρίξουμε μετά από τόσο μικρό δείγμα αγώνων πως ο 27χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί το νέο ηγέτη του ΠΑΟΚ. Για να χρησιμοποιήσει κανείς με ασφάλεια έναν τέτοιο χαρακτηρισμό θα πρέπει πρώτα να τον δει να περνά με επιτυχία σπουδαία τεστ, όπως είναι τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ή τουλάχιστον αγώνες κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και Παναιτωλικό, κυρίως εκτός έδρας και φυσικά κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όμως, το δείγμα γραφής που έχουμε ως τώρα δημιουργεί την ελπίδα ότι η κερκίδα της Τούμπας μπορεί να έχει βρει το νέο πουλέν της.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο Περέιρα δίνει κάτι από όσα έδινε ο καλός Ίβιτς, ειδικά την περίοδο 2009-2010, κινούμενος στην ίδια θέση με τον Σέρβο, αλλά σε ένα εντελώς διαφορετικό στυλ. Σε πιο ελεύθερο ρόλο και με δυνατότητα να πάει στα άκρα, αν χρειαστεί.

Δεν δείχνει σημάδια βεντετισμού

Υπάρχει και κάτι ακόμη στην περίπτωση του Περέιρα. Το γεγονός πως δείχνει διάθεση να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ήδη φαίνεται να δένει πολύ καλά με τον Αθανασιάδη, ενώ χθες έδειξε ότι και ο Ρατς έχει τη διάθεση να μπει στην παρέα τους (η συνεργασία των τριών στα δύο πρώτα γκολ είναι άψογη).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και ακόμη, έχει και επιπλέον στήριγμα τον Ρόμπερτ Μακ, αλλά και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που μπορεί να αναλώνεται σε πολλές άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο, όμως με την εμπειρία του και την οξυδέρκειά του, βρίσκεται συχνά σε επίκαιρη θέση για γκολ.

Ας μην ξεχνάμε ότι βγαίνει πρώτη φορά από την πατρίδα του

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Περέιρα δεν έχει φύγει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν από την Αργεντινή, που σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμη κάποιο χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως.

Αν πάντως η αποδοχή του νέου, ελληνικού, περιβάλλοντός του, γίνεται με τους ρυθμούς που το καταφέρνει μέχρι σήμερα, τότε πολύ σύντομα θα θυμίζει παίκτη που παίζει χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τη συνέχεια και έχοντας πάντα υπόψη μας ότι μπορεί η κρίση για τον Φακούντο Περέιρα να είναι πρόωρη και να μην έχουμε δει και κάποιες αδυναμίες είτε του αγωνιστικού του προφίλ, είτε του χαρακτήρα του.

Υ.Γ. Όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του Αναστασιάδη και των ομάδων του, σίγουρα θέλουν σήμερα να κληρωθούν στο δρόμο τους όσο το δυνατόν πιο γνωστές ευρωπαϊκές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ