OPINIONS

Ο τίτλος μπήκε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ!

Ο τίτλος μπήκε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ!
EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την κουβέντα περί... νταμπλ που έχει ήδη αρχίσει στον ΠΑΟΚ και εξηγεί γιατί ο Δικέφαλος είναι ήδη κερδισμένος ό,τι κι αν συμβεί τελικά τη Δευτέρα (24/04) στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Δεν είναι συνηθισμένες οι μέρες που ζει ο ΠΑΟΚ από την μέρα που έγινε γνωστή η κλήση του Ολυμπιακού από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Τα πολυσυζητημένο άρθρο 29 και η προοπτική αφαίρεσης βαθμών που δημιουργεί για τους "ερυθρόλευκους", έχουν ανοίξει συζητήσεις που είχαν ξεχαστεί τους τελευταίους μήνες πέριξ της Τούμπας. "Αυτό είναι σωστό, Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό", έγραψε λίγο μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά στα Περιβόλια, ο Γιώργος Σαββίδης.

Εδώ και ημέρες το κυρίαρχο σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι: "Θα πάρει κανένα νταμπλ ο ΠΑΟΚ και θα αρχίσουμε να πέφτουμε από τα μπαλκόνια".

Αυτό είναι το πρώτο κέρδος. Η συζήτηση περί τίτλου (και μάλιστα διπλού) έχει αρχίσει να ανοίγει και φτάνει μέχρι τα αποδυτήρια. Οι παίκτες και ο Ίβιτς μπορεί δημοσίως να λένε ότι δεν ασχολούνται με τα όσα γίνονται στην αίθουσα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όμως, ας μη γελιέται κανείς. Μέσα στα αποδυτήρια της Μεσημβρίας και της Τούμπας είναι το πρώτο θέμα.

Το θετικό είναι ότι η επίδρασή του είναι θετική. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σοβαρός όσο ποτέ άλλοτε φέτος σε παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα. Μόλις στο 8' "καθάρισε" τη νίκη στα Χανιά και μπόρεσε να το διαχειριστεί με τρόπο που να τον βοηθήσει και ενόψει της ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό.

Είχαν καιρό οι φίλοι του Δικεφάλου να δουν την ομάδα τους να μπαίνει τόσο λυσσαλέα στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσει ένα παιχνίδι. Ναι, συμφωνώ, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Πλατανιάς δεν είχε ουσιαστικό κίνητρο, όμως, έχουμε δει τον ΠΑΟΚ και σε άλλα ματς μακριά από την Τούμπα με… φουλ κίνητρο και δεν ήταν όπως στην Κρήτη.

ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΒΡΑΔΙΑ

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα αποφανθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, δεν είναι ο ρόλος μου να υποκαταστήσω έγκριτους νομικούς που εκπροσωπούν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Κοντός ψαλμός αλληλούια άλλωστε, αφού μετά την κατάθεση των υπομνημάτων και από τις δύο ΠΑΕ το πρωί της Δευτέρας (24/4) η απόφαση θα βγει άμεσα. Ίσως και το βράδυ της ίδιας μέρας, αφού η υπόθεση θα πρέπει να έχει τελεσιδικήσει (να έχει περάσει και από δεύτερο βαθμό δηλαδή) μέχρι την έναρξη των πλέι οφ.

Αυτό που μπορώ να υποστηρίξω, όμως, με βεβαιότητα είναι ότι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και ειδικά το βράδυ της Κυριακής (23/4) μετά την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής, αποτελεί μεγάλη προίκα για τον ΠΑΟΚ. Του δείχνει ότι έχει διανύει μεγάλο δρόμο, ότι έχει καλύψει την σημαντική απόσταση (σε όλα τα επίπεδα) που τον χώριζε από τον Ολυμπιακό και πλέον μπορεί, με τις σωστές κινήσεις από εδώ και στο εξής να πάρει αυτός… κεφάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσο μπορώ να γνωρίζω τον ψυχισμό του Ιβάν Σαββίδη στα χρόνια που ασχολείται με τον ΠΑΟΚ και παρακολουθώ το ρεπορτάζ της ομάδας, όλα όσα συμβαίνουν τη δίνουν το κίνητρο να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και με την εμπειρία και γνώση που έχει αποκτήσει στην πενταετία του στο τιμόνι του συλλόγου, να τον φέρει εκεί που του αρμόζει και που περιμένουν εδώ και χρόνια οι οπαδοί του.

Ο ΤΣΙΜΙΡΟΤ ΚΙ Ο ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Και μερικά σχόλια για το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Αυτά που αξίζει να υπογραμμίσει κανείς:

-Όταν ο Μπίσεσβαρ έχει κέφια μπορεί να δώσει πράγματα στην οργάνωση του παιχνιδιού που ο ΠΑΟΚ δεν τα βρίσκει από κανένα άλλον παίκτη του ρόστερ του.

- Ο Τσίμιροτ είναι αυτός που δίνει την ισορροπία στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Μετά τον αγώνα στη Λάρισα τον είχα χαρακτηρίσει Ινιέστα του Δικεφάλου και δεν παίρνω πίσω αυτόν τον βαρύγδουπο, είναι αλήθεια, "τίτλο".

-Ο Σάχοβ έφτασε τα 7 γκολ και έπιασε τον Πρίγιοβιτς στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ. Αυτό από μόνο του ως στοιχείο, λέει πολλά για την προσφορά του Ουκρανού.

-Κίτσιου (και ως αριστερός μπακ) και ο Κάτσε στη μεσαία γραμμή είναι εναλλακτικές μονάδες που ο Ίβιτς δεν μπορεί να προσπεράσει.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ